Pošlete nám svůj recept

Historie procházela i kuchyněmi

Vydáno: 18. 11. 2017
Ti nejmladší si prohlížejí se zájmem staré žehličky, nepoznávají lis na brambory a dohadují se, k čemu sloužil pražič kávy … Ti starší nenápadně utřou nostalgickou slzičku a hlavně se dohadují, co mají sami doma a co pořád ještě funguje … Jen málokteré výstavy vzbuzují takové emoce než takové, které jsou věnovány úplně všedním věcem, jaké většina z nás nosí v hlavě spojené se vzpomínkami. A právě k těm patří výstava Prababička v kuchyni, kterou lze navštívit v prostorách Muzea regionu Valašsko na zámku ve Vsetíně až do 15.května 2013.
více

Batika pro začátečníky

Vydáno: 18. 11. 2017
Asi každý se, ať už vědomě či nevědomky, setkal s batikou či samotným batikováním. Ale že stále nevíte jak na to? V následujících řádcích se s batikou nejen seznámíte, ale podle návodu si ji můžete i vyzkoušet!
více

Nejlepší vafle

Vydáno: 18. 11. 2017
Možná máte vafle zafixované jako typicky zimní dobrotu. Vězte ale, že i letní variace jsou skvelé. Co třeba s ovocem a zmrzlinou?
více

Vodní lyžování aneb sportem ke zdraví

Vydáno: 18. 11. 2017
Obyvatelé zemí střední Evropy si možná mnohokrát povzdechli, že by rádi žili u moře a každý večer se nechali kolébat burácením vln tříštících se o skály. Ten upokojující pocit, který léči všechny stresy a napětí by určittě rádi uvítali. Bohužel, tohle přání se většině nevyplní. Avšak to neznamená, že když nemáme pobřeží, které by obmýval oceán či moře, nemůžeme si do sytosti vychutnat vodní sporty, které se většinou praktikují právě na moři. Jedním z takových sportů je i vodní lyžování.
více

Turnov potěší každého

Vydáno: 18. 11. 2017
Srdce Českého ráje, i tak bývá přezýván tenhle klenot mezi českými městy, který určitě stojí za to vidět. Strávit pár dní v jeho ulicích a jeho okolní přírodě je zážitek, na který jen tak nezapomenete.
více

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 17. 11. 2017
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více

Co nabízí brněnská divadla v podzimní sezóně?

Vydáno: 17. 11. 2017
Léto skončilo a s ním i doba dovolených a bezstarostného lenošení. Co však začalo, je divadelní sezóna, která si pro návštěvníky brněnských divadel opět připravila spoustu lahůdek. Pojďme se na ně podívat!
více

Galapágy - zrozeny z ohně a lávy

Vydáno: 17. 11. 2017
Aktivní sopky, podivní ještěři či obrovské želvy. Bezútěšná krajina, kterou nelze spatřit nikde jinde na světě a pocit, jakoby se zde zastavil čas. I takový můžete mít dojem z návštěvy tohoto impozantního souostroví, které vyrůstá z Tichého oceánu v oblasti rovníku.
více

Celiakia – civilizačná choroba?

Vydáno: 17. 11. 2017
Celiakia je chronické, celoživotné ochorenie a v neliečenej forme môže byť svojimi komplikáciami aj život ohrozujúcim ochorením.
více

Rozprávajúci papagáj

Vydáno: 17. 11. 2017
Zvažujete kúpu domáceho miláčika a stále sa neviete správne rozhodnúť? Čo tak zaobstarať si naozaj zhovorčivého spoločníka, s ktorým sa nikdy nebudete nudiť? S papagájom, čo sa naučí opakovať rôzne slová a dokonca aj vety máte o zábavu postarané!
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému