Vaření

Pošlete nám svůj recept

Cesta těstovin historií a tipy na speciality

Vydáno: 25. 04. 2018
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohy, navíc se dají připravit na tisíc a jeden způsob. V následujícím článku se dozvíte nejen zajímavosti z historie, ale také tipy na přípravu netradičních pokrmů právě z těstovin.
více

Varíme a pečieme s alkoholom

Vydáno: 24. 04. 2018
Akohol pri varení a pečení môže obohatiť vaše dobroty. Nebojte sa a vyskúšajte pridať k tradičným ingredienciám aj pár deci vášho obľúbeného akoholického nápoja.
více

Je libo víno? Na zdraví!

Vydáno: 23. 04. 2018
Pokud patříte mezi milovníky vína, je tento článek určen právě Vám. Není nad příjemnější požitek, pokud si dáme dobré jídlo a doplníme jej dobrým vínem. Ať už jsou to výborná vína z Moravy, či jiná, každé víno je svým způsobem originál. Kdo se ale ve všech těch druzích a odrůdách má orientovat? Pojďme si uvést základní rozdělení tohoto výborného pití.
více

Rajčata na několik způsobů

Vydáno: 22. 04. 2018
Rajčata patří mezi zdravou a chutnou zeleninu, která obzvlášť v těchto vedrech velmi osvěží. Upravit se dají na několik způsobů a my Vám několik zajímavých přinášíme.
více

Bábovka třikrát jinak

Vydáno: 21. 04. 2018
Vaření a pečení je pro spoustu hospodyněk radost. Hlavně potom to pečení. Některé z nás neustále vymýšlejí nové a nové recepty, kterými by ohromily okolí. Nemusíme ale vymýšlet nic světoborného. Stačí, když obměníme již zaběhlé recepty.
více

Mléčné výrobky

Vydáno: 20. 04. 2018
Mléko a mléčné výrobky jsou odjakživa součástí našeho života už od narození. Jen co se narodíme, už konzumujeme mléko. Co ale o mléku víme? A jak jej co nejlépe zařazovat do svého jídelníčku?
více

Netradiční vánoční cukroví

Vydáno: 19. 04. 2018
Cukroví neodmyslitelně patří k Vánocům – vůně vanilkových rohlíčků, rum z perníčků, kandované ovoce, kokos. Co si ale dům či byt provonět neokoukaným a neochutnaným cukrovím, které rodinu i přátele překvapí? Každá hospodyňka má svůj zaručený, tradicemi opředený a před ostatními chráněný, recept na lahodné vánoční perníčky. Ten nemusíte zahazovat. Pokud ale chcete své blízké či kolegy potěšit něčím novým, můžete například z perníkového těsta vyříznout velký strom a rozdělit jej na různé části. Vznikne tak perníkové puzzle, které pěkně nazdobené a uložené do krabičky můžete použít jako krásný dárek pod stromeček.
více

Hmyz na talíři? Proč ne – je zdravý, levný a prý i chutný

Vydáno: 18. 04. 2018
Může i chutnat. Přestože v českých luzích a hájích většina obyvatel chápe hmyz jako něco obtížného a mnohdy i odporného, pravda je, že ve většině světa je hmyz na talíři vítaným zpestřením jídelníčku a někde i svátečním pochutnáním. Enotomofágie – využití hmyzu v potravě člověka - má však svoje propagátory i v České republice.
více

Stravovanie podľa lunárneho kalendára

Vydáno: 17. 04. 2018
Lunárny kalendár je kalendár, teda spôsob cyklického počítania času, ktorý sa zakladá na pozorovaní mesačných cyklov. Určite ste sa už stretli s kalendárom, ktorý podľa mesačných fáz a znamení, doporučuje (alebo vystríha) uskutočňovanie rôznych úkonov na váš organizmus, či záhradu. Používa ho dodnes napríklad islamský kalendár.
více

Káva - nekáva

Vydáno: 16. 04. 2018
Máte vysoký krvný tlak, alebo žalúdočné vredy a váš lekár vám odporučil nepiť kávu? Ak sa jej napriek tomu nechcete vzdať, ale zároveň vám na vašom zdraví záleží, siahne po náhrade, ktoré naši predkovia poznajú už vyše 200 rokov: Zaspomínajte si na uplynulé roky a siahnite opäť po zdravých kávovinách!
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému