Vaření

Pošlete nám svůj recept

Červená řepa – pro krásu i proti rakovině

Vydáno: 13. 12. 2017
Červená řepa se na rozdíl od východních zemí, kde je hojně používaná v boršči, v českém jídelníčku příliš často nevyskytuje a je to určitě škoda. Rostlina, u níž se konzumuje podzemní bulva, totiž obsahuje mnoho důležitých látek.
více

Nízkotučné jedlá

Vydáno: 12. 12. 2017
Už je dávno po sviatkoch, po všetkých tých zjedených zákuskoch, koláčoch a ostatných dobrôt. Ak aj vám skočila ručička na váhe trochu viac doprava, ako by ste chceli, nezúfajte. Nedržte kruté diéty, zhadzujte nadbytočné kilogramy s rozumom. Je viacero možností, jednou z nich je znižovanie množstva tuku, ktoré prijímame.
více

Špenátem proti stresu

Vydáno: 11. 12. 2017
Podle známé postavičky Pepka Námořníka je všeobecně známé, že zelená listová rostlina – špenát – dodá tělu hodně síly. Není sice pravda, že po konzumaci špenátu, by člověk ohnul třeba kovovou tyč, ale jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých je pro lidský organismus opravdu hodně potřebná. A pokud jste náchylní ke stresu, je pro vás špenát také ideálním pokrmem, protože posiluje stresem unavené buňky.
více

Čočka v kuchyni

Vydáno: 10. 12. 2017
Máte rádi experimentování v kuchyni? Nejste zastánci jednotvárných a běžných jídel? Pak se vám určitě trefím do chuti. A pokud máte rádi čočku na všechny způsoby, určitě uvítáte několik receptů, které nejsou úplně obvyklé pro přípravu této suroviny.
více

Bylinky v naší kuchyni

Vydáno: 09. 12. 2017
Vaříte rádi? Pokud ano, zkoušíte nové a nové recepty a pořád vám v nich něco chybí? Zkuste vyzkoušet čerstvé, případně sušené bylinky (nejlépe pěstované doma) a uvidíte, že pokrmy hned dostanou jinou, možná i lepší chuť.
více

Vypěstujte si za oknem zelené bohatství

Vydáno: 08. 12. 2017
Kupování sáčků s bylinkami v obchodech je sice pohodlné, ale v průběhu celého procesu, než se dostanou k vám do kuchyně, ztrácí na své výrazné chuti a kvalitě. Co takhle vytvořit si domácí bylinkářství a pěstovat si čerstvé koření sami?
více

Prastarý kvas

Vydáno: 07. 12. 2017
Oddýchnuť si v príjemnom prostredí čajovni je isto uvoľňujúce. Pomaly ale isto nám však pribudnú teplé dni a v také piť teplý čaj nie je zrovna pre nás príjemné. Po čom teda siahnuť a stále ísť do obľúbeného prostredia našich tunajších čajovní?
více

Poznáte všetky tváre kuracieho mäsa?

Vydáno: 06. 12. 2017
Mäso, ktorého príprava patrí k najjednoduchším. Pochúťka veľkých i malých. Nič sa ním nedá pokaziť a každé jedlo, v ktorom sa objaví, je lahodné vďaka jeho jemnej chuti. Vyskúšali ste už naozaj všetky recepty, v ktorých sa objavuje kuracie mäso? Prinášame vám zopár naozaj originálnych receptov.
více

Zapekané cestoviny

Vydáno: 05. 12. 2017
Cestoviny sú vďačná potravina, ktorá sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes vám ponúkame niekoľko receptov na zapekané pochúťky, ktorých spoločnou prísadou sú práve cestoviny.
více

Čaro sypaného čaju

Vydáno: 04. 12. 2017
Prvý písomný záznam o čaji pochádza z 3.storočia pred Kristom. Vtedy ho slávny čínsky lekár Chua Tchuo odporúčal na posilnenie sústredenia a zaháňanie únavy. Čaj sa dodnes teší veľkej obľube a spomedzi všetkých tekutín na svete sa čaj pije najviac.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému