Vaření

Pošlete nám svůj recept

Raňajky sú základ dňa

Vydáno: 14. 12. 2018
Keď sa ráno náhlime do práce, len niektorí z nás si doprajú aspoň rýchlo čosi pod zub. Vyhýbať sa raňajkám sa ale môže časom odraziť aj na tráviacich problémoch a nedostatku energie. Čo je vhodné si ráno dopriať a ako nám to pomôže do celého dňa?
více

Zelený čaj – zázrak obsažený v jednom šálku

Vydáno: 13. 12. 2018
Mezi lidmi je mnoho milovníků čaje, kteří si denně neodpustí minimálně jeden šálek tohoto chutného nápoje. Velmi oblíbený je zelený, který představuje pravý původní čaj, který prochází při zpracování mnohem šetrnějším procesem, a tak je možno díky němu poznat specifické čajové vlastnosti, které u jiných druhů nemusí být tak znatelné.
více

Mexická kuchyně

Vydáno: 12. 12. 2018
Už vás nebaví vařit knedlo, vepřo, zelo nebo guláš se šesti? Chcete zkusit něco nového a rádi byste, aby vaše jídla měla říz? Tak zkuste zabrousit do tajů mexické kuchyně!
více

Placky a omelety na několik způsobů

Vydáno: 11. 12. 2018
Přepadla vás chuť na něco dobrého? Nemáte čas a potřebujete něco jednoduchého, rychlého a samozřejmě chutného? Není nic jednoduššího, než si ze surovin, který doma má každý skoro pořád, ukuchtit placku či omeletu.
více

Jak poznat kvalitní čokoládu

Vydáno: 10. 12. 2018
Závislost i vášeň, dobrota k zahnání mlsné a pochutnání pro labužníky. To vše může být čokoláda, které existuje nespočet druhů. Miluje ji snad každý bez ohledu na geografickou polohu či bohatství.
více

Co s rajčaty a paprikami? Udělejte si hořčici nebo kečup

Vydáno: 09. 12. 2018
V letošním roce si pěstitelé rajčat a paprik určitě nemohou ztěžovat. Této zeleniny je opravdu dostatek. A když už se přejí všechny nejrůznější saláty, můžete si na zimu udělat výbornou domácí hořčici, kečup, čalamádu a směs zeleniny do polévky.
více

Sója vo vašom jedálničku

Vydáno: 08. 12. 2018
Bielkoviny sú stavebným materiálom pre naše telo. Sú tvorené z 23 aminokyselín, z ktorých 9 si naše telo nedokáže vytvoriť samo. Nazývame ich esenciálne aminokyseliny a je nutné dodávať ich telu v potrave. Sója obsahuje všetkých 9 esenciálnych aminokyselín, a preto by sa mala objavovať vo vašej strave. Okrem iného pomáha v tele udržiavať vápnik a je bez cholesterolu. Zabraňuje pôsobeniu voľných radikálov, čim ochraňuje bunky proti starnutiu a chorobám. Znižuje riziko upchávania ciev, srdcových záchvatov a infarktu.
více

Titanové nádobí pomáhá vařit zdravě

Vydáno: 07. 12. 2018
Všeobecný trend zdravého životního stylu začíná vždy u stravování. Proto se hledají stále nové způsoby, jak připravovat pokrmy co nejšetrněji, aby ze surovin tepelnou úpravou nezmizely všechny výjimečné vlastnosti, kterými jsou obohaceny. Velkou oblibu si tak získalo titanové nádobí, s nímž je možno téměř zapomenout na používání oleje a tuku.
více

Gurmánské hvězdičky Michelin

Vydáno: 06. 12. 2018
Bývá označována jako Bible gurmánů. Publikace Le Guide Michelin , česky Průvodce Michelin, se každoročně vytváží ve Francii a představuje světu nejlepší restaurace a hotely, které můžete navštívit.
více

Víno v kuchyni

Vydáno: 05. 12. 2018
Víte, které víno se hodí ke kterému pokrmu? Víno je odjakživa oblíbeným nápojem a tak nedí divu, že se začalo využívat i v kuchyni. Podívejme se proto v následujícím článku blíže na ideální chuťové kombinace bílého i červeného vína.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému