Vaření

Pošlete nám svůj recept

Chuťovky pro návštěvu

Vydáno: 21. 02. 2017
Už se vám určitě někdy přihodilo, že u dveří zazvonila nečekaně návštěva, a vy jste začali narychlo přemýšlet, čím je pohostíte. Následující článek s deseti recepty by vám mohl pomoci.
více

Poctivé kakaové maslo

Vydáno: 20. 02. 2017
Niektoré veci nám prídu také bežné, že nám ani nenapadne hľadať, čo sa pod nimi skrýva. Aj o čokoláde sa toho popísalo už mnohé. Rovnako o kakae, z ktorého sa vyrába. Ale čo je to, čo tvorí jej jemnú konzistenciu? Jedna nenápadná, no pre chuť a jemnosť veľmi dôležitá ingrediencia, ktorej farba, vôňa a dokonca ani chuť čokoládu na prvý pohľad nepripomínajú. Napriek tomu čokoláda nie je pravou čokoládou, ak neobsahuje kakaové maslo.
více

Pečieme domáci chlieb

Vydáno: 19. 02. 2017
Voňavý, chrumkavý a hlavne chutný. Tak taký je ten správny chlieb. Vyskúšajte si ho doma sami spraviť! Vôbec nezáleží na tom, že zo začiatku vytvoríte akurát tak veľkú placku, domáci chlieb je ten naj...
více

Domáce dressingy

Vydáno: 18. 02. 2017
Máte radi dressingy či omáčky a radi v kuchyni experimentujete? Či už k mäsu alebo šalátom, máme tu pre vás zopár tipov, ako si doma urobiť čerstvý dressing podľa chuti.
více

Light: pomáha alebo škodí?

Vydáno: 17. 02. 2017
Stravovať sa zdravo je snahou takmer každého pozemšťana. Niekoho k tomu vedie túžba rozlúčiť sa s nadbytočnými kilogramami, iných zdravotné problémy, alebo len dobrá vôľa urobiť niečo pre seba.
více

Holandské speciality

Vydáno: 16. 02. 2017
Díky holandským zámořským výpravám v minulých stoletích je kuchyně po celém světě ovlivněna tou evropskou. Jaké speciality ale opravdu můžete ochutnat v Nizozemí a co je pro tuto malou zemi typické? Dočtete se v následujícím článku.
více

Dobroty z vajíčka

Vydáno: 15. 02. 2017
Veľká noc sa blíži a jej neodmysliteľnou súčasťou sú vajíčka. Ponúkame vám niekoľko receptov, ktorými si môžete doplniť sviatočné menu.
více

Brusinkové menu

Vydáno: 14. 02. 2017
O blahodárných účincích brusinek na zdraví jste už určitě slyšeli mnoho. Kromě využití ve zdravotnictví je lze využít i v kuchyni, kde se z těchto plodů o velikosti oliv dají připravit opravdové dobroty.
více

Fašiangové pochúťky: Šišky a fánky

Vydáno: 13. 02. 2017
Dostali ste chuť osláviť fašiangy aj inak, ako návštevou maškarného bálu či plesu? Organizujete menšiu oslavu u vás doma? Tak potom by na vašom stole rozhodne nemali chýbať najtypickejšie fašiangové pochúťky. K obom sa vynikajúco hodí mlieko či ovocné kompóty.
více

Flambovanie

Vydáno: 12. 02. 2017
Flambovanie je konečná fáza prípravy jedál, pri ktorej už do hotových pokrmov pridávame alkohol a ten zapálime. Cukor v alkohole vzplanutím ľahko skaramelizuje a jedlo dostáva nasladlú arómu.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému