Vaření

Pošlete nám svůj recept

Káva - nekáva

Vydáno: 20. 04. 2019
Máte vysoký krvný tlak, alebo žalúdočné vredy a váš lekár vám odporučil nepiť kávu? Ak sa jej napriek tomu nechcete vzdať, ale zároveň vám na vašom zdraví záleží, siahne po náhrade, ktoré naši predkovia poznajú už vyše 200 rokov: Zaspomínajte si na uplynulé roky a siahnite opäť po zdravých kávovinách!
více

Ovocné koláče ľahko a rýchlo

Vydáno: 19. 04. 2019
Počas leta ponúkajú naše záhrady hotové bohatstvo v podobe ovocia a zeleniny. Ak máte v týchto horúčavách chuť na niečo ľahké, rýchle a ovocné, skúste jeden z našich receptov. Ich príprava je jednoduchá a výsledok určite stojí za to.
více

Návrat domácej sódovky

Vydáno: 18. 04. 2019
Našla by sa u vás doma ešte stará sifónová fľaša nahusto omotaná drôtom a možno aj pár náhradných bombičiek? Určite je to možné. Domáca sóda bývala v minulosti obľúbeným nápojom mnohých domácností. Manipulácia s ňou však nebola najjednoduchšia a navyše bola dosť ostrá. Ale čo sa po čase zmenilo?
více

Perla talianskej kuchyne - Mozzarella

Vydáno: 17. 04. 2019
Jedna z najznámejších chutí talianskej kuchyne je určite lahodná mozzarella. Jej poznávacím znamením je biela farba, hustá konzistencia a jemná lahodná chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku. No samozrejme nie je mozzarella ako mozzarella. Aj keď sa tento druh syra používa aj v iných svetových kuchyniach, z Talianska pochádza tá najkvalitnejšia a najznámejšia mozzarella „di Bufala Campana“. Jej vzácnosť a jedinečnosť pochádza z kvalitnej, vzácnej suroviny a z dôsledného výrobného postupu. Ak ste milovníkom syrov určite si tento kulinársky skvost nenechajte ujsť.
více

Pečeme dobroty...

Vydáno: 16. 04. 2019
Určitě to znáte… má k vám na víkend přijít nějaká návštěva, a vy byste ji rádi pohostili něčím opravdu dobrým. Není lepší nápad, než něco upéct a nabídnout tak hostům jako zákusek třeba ke kávě. Potřebujete inspiraci? Tady je pár receptů.
více

Brokolica

Vydáno: 15. 04. 2019
Brokolica je hlúbovitá zelenina podobná karfiolu svojím tvarom. Farbou môže skorej odpudzovať, ale naozaj len ňou, pretože chutí skvelo.
více

Mlsání na Sv. Valentýna

Vydáno: 14. 04. 2019
Svátek sv. Valentýna = svátek zamilovaných – někým oblíbený, někým zatracovaný. Bylo o něm již hodně napsáno a řečeno a každý má na něj svůj názor. O svátku jako takovém si dnes můžete přečíst v jiném článku na těchto stránkách. Tento článek zaměříme na jídlo, neboť ne nadarmo se říká „láska prochází žaludkem“. Pokud chcete svému příteli, manželovi nebo třeba jen kamarádovi připravit něco dobrého a udělat si příjemný den, nechte se inspirovat pár recepty, které zaručují úspěch.
více

Netradiční příprava brambor

Vydáno: 13. 04. 2019
Je to pořád dokola: bramborová kaše, pečené brambory, vařené brambory s pažitkou, šťouchané brambory, hranolky. Chtělo by to už něco jiného, co říkáte? Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů na netradiční úpravu tolik oblíbené přílohy, jakou jsou brambory.
více

Novinky do kuchyně - parní hrnec

Vydáno: 12. 04. 2019
Moderní doba přináší nové technologie a postupy i do našich kuchyní. V zájmu zdravého stravování se tak v poslední době těší velké oblibě parní hrnce, díky kterým můžeme každý pokrm připravit bez tuku, aniž by ztratil cokoliv ze své přirozené chuti, popřípadě vitaminových zásob.
více

Kalifornská vína

Vydáno: 11. 04. 2019
Kalifornie dnes patří mezi nejvýznamnější producenty vína na světě. Není tomu však dávno, co byla vína z této oblasti považována za něco průměrného a všedního. Zlom nastal až po několika anonymních degustacích, kdy kalifornská vína porazila vína evropská a právem si tak získala pozornost milovníků vína z celého světa. Jak prorokoval Ben Truman v roce 1869 v deníku New York Times: „Kalifornie možná není v této chvíli nejoblíbenější vinařskou zemí na světě, nicméně je určitě na cestě se jí stát, a kromě toho se také brzy stane jednou z největších.“
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému