Vaření

Pošlete nám svůj recept

Co s rajčaty a paprikami? Udělejte si hořčici nebo kečup

Vydáno: 15. 03. 2017
V letošním roce si pěstitelé rajčat a paprik určitě nemohou ztěžovat. Této zeleniny je opravdu dostatek. A když už se přejí všechny nejrůznější saláty, můžete si na zimu udělat výbornou domácí hořčici, kečup, čalamádu a směs zeleniny do polévky.
více

Hmyz na talíři? Proč ne – je zdravý, levný a prý i chutný

Vydáno: 14. 03. 2017
Může i chutnat. Přestože v českých luzích a hájích většina obyvatel chápe hmyz jako něco obtížného a mnohdy i odporného, pravda je, že ve většině světa je hmyz na talíři vítaným zpestřením jídelníčku a někde i svátečním pochutnáním. Enotomofágie – využití hmyzu v potravě člověka - má však svoje propagátory i v České republice.
více

Rýchlo a chutne

Vydáno: 13. 03. 2017
Nečakaná návšteva vie milo prekvapiť, ale gazdinky aj zaskočiť. Snažia sa predviesť ako dobrý hostiteľ a ponúknuť hosťom niečo dobré pod zub. Ponúknem vám pár typov, ktoré vám pomôžu byť pohotovým a dobrým domácim.
více

Mléčné výrobky

Vydáno: 12. 03. 2017
Mléko a mléčné výrobky jsou odjakživa součástí našeho života už od narození. Jen co se narodíme, už konzumujeme mléko. Co ale o mléku víme? A jak jej co nejlépe zařazovat do svého jídelníčku?
více

Placky a omelety na několik způsobů

Vydáno: 11. 03. 2017
Přepadla vás chuť na něco dobrého? Nemáte čas a potřebujete něco jednoduchého, rychlého a samozřejmě chutného? Není nic jednoduššího, než si ze surovin, který doma má každý skoro pořád, ukuchtit placku či omeletu.
více

Úvod do degustace vína

Vydáno: 10. 03. 2017
Podstatou degustace je koncentrace, zapojení co nejvíce smyslů k tomu, abychom odhalili případné chyby či nedostatky. Použitá technika je něčím, co se může naučit každý z nás. Stačí nám k tomu jen pevná vůle, znát potřebný postup a vědět, na co se zaměřit, v první řadě však láska k dobrému vínu.
více

Obdobie zavárania

Vydáno: 09. 03. 2017
V záhradách všetko dozrieva a pomaly, ale isto si napriek širokej ponuke obchodov začíname robiť chutné zásoby na zimu. Ovocie, zelenina, hríby a rôzne lekváre a kompóty opäť začínajú zapĺňať miesta v našich komorách a pivniciach. Veď leto je obdobím zavárania!
více

Zmrzlina

Vydáno: 08. 03. 2017
Dnes si mnohí z nás ani nevedia predstaviť teplé letné dni bez tejto ľadovej pochúťky. Už len jej samotný názov nesie v sebe ľahkosť oddychu a slnečných lúčov. Evokuje v nás predstavu vyvaľovania sa na pláži a sladkého ničnerobenia. Zmrzlina- maškrta, ktorú sme si obľúbili už v detstve a mnohokrát nám ho aj pripomína. Viete ako vznikla? Kam siaha jej pôvod? Aké príchute existujú? Kedy sa začala vyrábať? Kto vymyslel kornút? Poďme sa na to spolu pozrieť...
více

Melounové osvěžení

Vydáno: 07. 03. 2017
Meloun je oblíbeným letním osvěžením a pro svoji chuť se často používá jako přísada do různých letních koktejlů. Věděli jste ale, že se meloun může stát i chutným předkrmem či dokonce hlavním chodem?
více

Ovocné koláče ľahko a rýchlo

Vydáno: 06. 03. 2017
Počas leta ponúkajú naše záhrady hotové bohatstvo v podobe ovocia a zeleniny. Ak máte v týchto horúčavách chuť na niečo ľahké, rýchle a ovocné, skúste jeden z našich receptov. Ich príprava je jednoduchá a výsledok určite stojí za to.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému