Vaření

Pošlete nám svůj recept

Gurmánské hvězdičky Michelin

Vydáno: 06. 12. 2018
Bývá označována jako Bible gurmánů. Publikace Le Guide Michelin , česky Průvodce Michelin, se každoročně vytváží ve Francii a představuje světu nejlepší restaurace a hotely, které můžete navštívit.
více

Víno v kuchyni

Vydáno: 05. 12. 2018
Víte, které víno se hodí ke kterému pokrmu? Víno je odjakživa oblíbeným nápojem a tak nedí divu, že se začalo využívat i v kuchyni. Podívejme se proto v následujícím článku blíže na ideální chuťové kombinace bílého i červeného vína.
více

Deň v kuchyni diabetika

Vydáno: 04. 12. 2018
Niektorí ľudia sa v tom, čo zjedia, obmedzujú dobrovoľne, iným to prikáže lekár a nevyliečiteľná choroba. Že však nie je všetkým dňom koniec s človek si môže aj tak dopriať to, na čo má chuť, len v primeranom množstve, nevie každý. Pre diabetikov je preto najdôležitejšie mať prehľad v sacharidových jednotkách, ktoré im pomôžu zorientovať sa v tom, koľko čoho môžu zjesť a čo si smú dopriať.
více

Delená strava

Vydáno: 03. 12. 2018
Schdnúť nadbytočné kilogramy a dopriať svojmu telu všetky potrebné žiiny nie je nesplniteľná úloha. V jari sa mnohí pokúšajú zhodiť zimné kilogramy, menej vrstiev oblečenia odkryje tukové vankúšiky. Jarný čas otvára možnosti pre športové aktivity. Konečne môžeme oprášiť bicykle, korčule, zabehať si, alebo si dopriať príjemnú prechádzku v prírode.
více

Brusinkové menu

Vydáno: 02. 12. 2018
O blahodárných účincích brusinek na zdraví jste už určitě slyšeli mnoho. Kromě využití ve zdravotnictví je lze využít i v kuchyni, kde se z těchto plodů o velikosti oliv dají připravit opravdové dobroty.
více

Domácí tiramisu

Vydáno: 01. 12. 2018
Tiramisu, jeden z nejznámnějších a nejchutnějších italských dezertů, který se rychle rozšířil do celého světa, patří mezi oblíbené pochoutky nejednoho z nás. Jednoduchý recept na přípravu této pochoutky jsme pro vás připravili právě na tento den.
více

Netradiční vánoční cukroví

Vydáno: 30. 11. 2018
Cukroví neodmyslitelně patří k Vánocům – vůně vanilkových rohlíčků, rum z perníčků, kandované ovoce, kokos. Co si ale dům či byt provonět neokoukaným a neochutnaným cukrovím, které rodinu i přátele překvapí? Každá hospodyňka má svůj zaručený, tradicemi opředený a před ostatními chráněný, recept na lahodné vánoční perníčky. Ten nemusíte zahazovat. Pokud ale chcete své blízké či kolegy potěšit něčím novým, můžete například z perníkového těsta vyříznout velký strom a rozdělit jej na různé části. Vznikne tak perníkové puzzle, které pěkně nazdobené a uložené do krabičky můžete použít jako krásný dárek pod stromeček.
více

Jak využít polentu

Vydáno: 29. 11. 2018
Polentu si dopřávají hlavně Italové, ale vyzkoušejte i vy, že pokrm utvořený z kukuřičné mouky, vody a solí, je chutný.
více

Zdravé a pestré šaláty

Vydáno: 28. 11. 2018
Šaláty poväčšine vnímame ako prílohu k jedlu alebo ich „hádžeme“ do kategórie niečo ľahké pod zub. Tieto zdravé a pestré zmesi ale môžu byť aj samostatnou zložkou nášho jedálnička.
více

Hmyz na talíři? Proč ne – je zdravý, levný a prý i chutný

Vydáno: 27. 11. 2018
Může i chutnat. Přestože v českých luzích a hájích většina obyvatel chápe hmyz jako něco obtížného a mnohdy i odporného, pravda je, že ve většině světa je hmyz na talíři vítaným zpestřením jídelníčku a někde i svátečním pochutnáním. Enotomofágie – využití hmyzu v potravě člověka - má však svoje propagátory i v České republice.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému