Vaření

Pošlete nám svůj recept

Zdravé luštěniny

Vydáno: 15. 08. 2019
V jídelníčcích většiny českých restaurací se luštěniny příliš často nevyskytují. Když se řekne čočka nebo hrách, většině lidí se vybaví problémy s nadýmáním. Je pravda, že po konzumaci luštěnin se tyto problémy mohou vyskytnout, ale určitě to neznamená, že byste měli čočku, hrách, fazole, cizrnu, boby nebo sóju ze své kuchyně odstranit. Právě naopak. Ti, kteří si chtějí udržet svou váhu, by si měli luštěniny dopřávat častěji. Až na sóju tyto plody totiž obsahují málo tuku.
více

Norská treska

Vydáno: 14. 08. 2019
Dnešní článek svým způsobem navazuje na sekci Cestování, ve které jsme Vás seznámili s norskými Lofoty. Zde se podíváme na to, jakým způsobem si připravit celosvětově vyhledávanou norskou tresku, jejíž lov je tradiční obživou právě Norů žijících na tomto souostroví.
více

Bramborové dobroty

Vydáno: 13. 08. 2019
Brambory se k nám dostaly z Ameriky a zpočátku budily v lidech nedůvěru. Dnes jsou erteple či jablóška na stole v podstatě každý den.
více

Zákusky, které zvládnete aj doma

Vydáno: 12. 08. 2019
Na to, aby ste si pochutili na lahodnom zákusku už viac nemusíte merať cestu do cukrárne. Postačí vám trocha šikovnosti a prípravu niektorých sladkých dobrôt zvládnete i sami doma.
více

Ryžový nákyp

Vydáno: 11. 08. 2019
I keď je ryža jednotkou medzi základnými potravinami v Ázii, i v našom jedálničku má bohaté zastúpenie. U nás sa však ryža väčšinou upravuje na slano a používa sa ako príloha k k mäsu. No skúste si ju urobiť na sladko s ovocím ako ryžový nákyp a uvidíte, že je chutná i v tomto smere.
více

Zelenina s obsahom železa nesmie chýbať v jedálničku!

Vydáno: 10. 08. 2019
Železo je jedným z najdôležitejších prvkov v organizme. Nachádza sa hlavne v tmavom a červenom mäse, sušenom ovocí, listovej zelenine, semienkach a obilí. Nedostatkom železa v potrave trpí podľa WHO až 600- 700 miliónov ľudí.
více

Co s rajčaty a paprikami? Udělejte si hořčici nebo kečup

Vydáno: 09. 08. 2019
V letošním roce si pěstitelé rajčat a paprik určitě nemohou ztěžovat. Této zeleniny je opravdu dostatek. A když už se přejí všechny nejrůznější saláty, můžete si na zimu udělat výbornou domácí hořčici, kečup, čalamádu a směs zeleniny do polévky.
více

Prastarý kvas

Vydáno: 08. 08. 2019
Oddýchnuť si v príjemnom prostredí čajovni je isto uvoľňujúce. Pomaly ale isto nám však pribudnú teplé dni a v také piť teplý čaj nie je zrovna pre nás príjemné. Po čom teda siahnuť a stále ísť do obľúbeného prostredia našich tunajších čajovní?
více

Není zmrzlina jako zmrzlina

Vydáno: 07. 08. 2019
Každý si chce občas dopřát něco výjimečného a kdo rád mlsá, určitě občas zamíří i k mrazícímu boxu se zmrzlinami. Jako všude, i v tomto sortimentu se dají najít výrobky levnější a dražší. I ty z nižší cenové kategorie chutnají dobře, pokud ale chcete zmrzinu vyrobenou z kvalitních surovin, sáhněte třeba po značce Haagen Dash nebo Ben`s and Jerry.
více

Zelenina na grilu

Vydáno: 06. 08. 2019
Grilování se už i v Česku stalo absolutním hitem mezi letními aktivitami. Nejčastěji však grilujeme naložené kuřecí či jiné druhy masa a ryb. Co takhle vyzkoušet bezmasé grilování a ochutnat čerstvě ogrilovanou zeleninu?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému