Vaření

Pošlete nám svůj recept

Čaro lístkového cesta

Vydáno: 16. 07. 2017
Z mnoho ciest na pečenie sa najlepšie kombinuje práve lístkové. Je mu jedno, či ho budete robiť na sladko, na slano, či s mäsom, lekvárom, syrom...Dalo by sa povedať, že znesie všetko. Po upečení je krehké, chutné, dobre vyzerá a čo je najdôležitejšie – fantasticky chutí. Vyrobiť ho je však trošku námaha.
více

Slané dobroty

Vydáno: 15. 07. 2017
Sice všichni víme, že slané pochutiny jsou nezdravé, ale někdy, třeba u vína, přece jen dostaneme na nějakou tu slanou dobrotu chuť. A je více možností než jen slané brambůrky či tyčinky.
více

Voňavé Vánoce jsou zdravé Vánoce

Vydáno: 14. 07. 2017
Jsou nejen šťastné a veselé, ale taky krásně voní. Správné Vánoce doprovází zcela charakteristická směs nejrůznějších charakteristických vůní, které zaplaví nejen lidské příbytky, ale které zavětří i ten nejotrlejší odpůrce klidu a míru při průchodu vánočními trhy. Trošku štiplavý odér jehličí doprovází svým aroma především tradiční koření, používané při pečení cukroví i při vaření alkoholických nápojů. O důvod víc vědět, že snad všechna vánoční koření kladně působí i na naše zdraví.
více

Burské oříšky má rád téměř každý

Vydáno: 13. 07. 2017
Kdo by neznal arašídy, které jsou nejen pochoutkou, co nesmí chybět na žádném večírku hned vedle misky s bramborovými lupínky, ale mnohdy také neotřelým doplňkem při vaření. Někdo je rád čerstvě vyloupané, jiní si zase pochutnávají na těch solených. Ty už sice nejsou tak zdravé, i tak jsou ale stejně dobré. Čím překvapuje náš organismus burský oříšek?
více

Jsou keramické nože opravdu tak dobré?

Vydáno: 12. 07. 2017
Každá pečlivá kuchařka nebo nadšený kuchař má ve svém arzenálu pomůcek k vaření kousky, které celou činnost co nejvíce ulehčují a jsou dobrými pomocníky. Je jedno, zda jde o nejnovější výdobytky moderní doby v podobě elektronických spotřebičů, nebo o ty nejzákladnější drobnosti jako je například vařečka či nůž. A právě nástroj zmíněný jako druhý je tématem dnešního článku, který se vám snaží naservírovat ty nejvytříbenější informace o hitu, co dobyl již mnoho kuchyní, a to o keramických nožích.
více

Není čaj jako čaj

Vydáno: 11. 07. 2017
Zima v mnohých z nás vyvolává nutkání zalézt do obývacího pokoje, přehodit si přes sebe deku a vychutnávat horký ovocný čaj s medem a citrónem. To vše ideálně u televize. Víme ale, co vlastně popíjíme? Podle jednoduché definice čaje totiž z hrníčku usrkáváme většinou pouze ochucený bylinkový nebo ovocný vývar. Ten však může být v mnohém prospěšnější než klasický čaj.
více

Ovocné polévky

Vydáno: 10. 07. 2017
Rádi experimentujete a už vás nebaví donekonečna vařit stále stejné polévky? Tak zkuste ovocnou polévku. Nyní, kdy je ovoce nejkvalitnější a nejlevnější, je k tomu nejvhodnější doba.
více

Mlsání na Sv. Valentýna

Vydáno: 09. 07. 2017
Svátek sv. Valentýna = svátek zamilovaných – někým oblíbený, někým zatracovaný. Bylo o něm již hodně napsáno a řečeno a každý má na něj svůj názor. O svátku jako takovém si dnes můžete přečíst v jiném článku na těchto stránkách. Tento článek zaměříme na jídlo, neboť ne nadarmo se říká „láska prochází žaludkem“. Pokud chcete svému příteli, manželovi nebo třeba jen kamarádovi připravit něco dobrého a udělat si příjemný den, nechte se inspirovat pár recepty, které zaručují úspěch.
více

Houby stále jinak

Vydáno: 08. 07. 2017
Tak už to začalo! Sezóna hub je tady a houbaři vyrážejí do lesů, aby si jich nasbírali co nejvíce. Někdo chodí na houby pravidelně a má tzv. svá místečka, jiný jde do lesa jen tak na procházku. Kolikrát poté ale řešíme problém, co si počít s tím množstvím hub, co jsme přinesli. Existuje množství osvědčených i zajímavých receptů, do nichž se dají houby využít. Je ale i spousta takových receptů, které jsou na houbách přímo postavené. Dnes si přiblížíme pár druhů hub a recepty z nich.
více

Pochoutky Slovenska – jedinečné sýry

Vydáno: 07. 07. 2017
Kuchyně našich východních sousedů je proslulá především výbornými bryndzovými haluškami. Podobně proslulé jsou také tři druhy sýrů - slovenský oštiepok, parenica a oblíbené korbáčiky.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému