Vaření

Pošlete nám svůj recept

Kimči - kórejská nakladaná kapusta

Vydáno: 07. 10. 2018
Staré kórejské porekadlo hovorí: „Muž dokáže žiť bez ženy, ale nie bez kimči.“ Pre nás Európanov je kórejská kuchyňa takmer neznáma, zostáva v tieni rozšírených čínskych a japonských reštaurácií. Je to však škoda, lebo kórejská strava sa vyznačuje množstvom rozmanitých chutí. Tradičné nakladané a kvasené recepty z oblasti dnešnej Kórey sa prvý raz spomínajú už pred tritisíc rokmi v čínskom spise Si-Kyoung.
více

Lístkové cesto ako záchrana

Vydáno: 06. 10. 2018
Lístkové cesto je dnes bežne dostupné v chladenom i zamrazenom stave. Nie je na škodu mať aspoň jeden balíček v mrazničke pre prípad, že sa vám minú inšpirácie na varenie či pečenie alebo potrebujete rýchlo urobiť niečo dobré.
více

Slané dobroty

Vydáno: 05. 10. 2018
Sice všichni víme, že slané pochutiny jsou nezdravé, ale někdy, třeba u vína, přece jen dostaneme na nějakou tu slanou dobrotu chuť. A je více možností než jen slané brambůrky či tyčinky.
více

Novinky do kuchyně - parní hrnec

Vydáno: 04. 10. 2018
Moderní doba přináší nové technologie a postupy i do našich kuchyní. V zájmu zdravého stravování se tak v poslední době těší velké oblibě parní hrnce, díky kterým můžeme každý pokrm připravit bez tuku, aniž by ztratil cokoliv ze své přirozené chuti, popřípadě vitaminových zásob.
více

Jsou keramické nože opravdu tak dobré?

Vydáno: 03. 10. 2018
Každá pečlivá kuchařka nebo nadšený kuchař má ve svém arzenálu pomůcek k vaření kousky, které celou činnost co nejvíce ulehčují a jsou dobrými pomocníky. Je jedno, zda jde o nejnovější výdobytky moderní doby v podobě elektronických spotřebičů, nebo o ty nejzákladnější drobnosti jako je například vařečka či nůž. A právě nástroj zmíněný jako druhý je tématem dnešního článku, který se vám snaží naservírovat ty nejvytříbenější informace o hitu, co dobyl již mnoho kuchyní, a to o keramických nožích.
více

Kuchaři, co dobyli svět

Vydáno: 02. 10. 2018
„Holoubata v hovězí polívce uvař, na čtvrtky pokrájej a na kuthánek narovnej. Udělej bílou jíštičku, vlej do ní hovězí polívky, nech trochu povařit a na holoubata proceď, dej trochu citronové kůry, lot tlučeného cukru, trochu květu, nech trochu povařit. Když se to na tabuli dáti má, tu se to citronovou šťávou zacedí. Tak se i kuřata, kůzlata, telecí i jehněčí maso připravovat může.“
více

Kalifornská vína

Vydáno: 01. 10. 2018
Kalifornie dnes patří mezi nejvýznamnější producenty vína na světě. Není tomu však dávno, co byla vína z této oblasti považována za něco průměrného a všedního. Zlom nastal až po několika anonymních degustacích, kdy kalifornská vína porazila vína evropská a právem si tak získala pozornost milovníků vína z celého světa. Jak prorokoval Ben Truman v roce 1869 v deníku New York Times: „Kalifornie možná není v této chvíli nejoblíbenější vinařskou zemí na světě, nicméně je určitě na cestě se jí stát, a kromě toho se také brzy stane jednou z největších.“
více

Avokádo známé i neznámé

Vydáno: 30. 09. 2018
Máte chuť vyzkoušet něco nového a exotického? Nebo jen přemýšlíte, co si s takovým avokádem počít v kuchyni při přípravě pokrmů? Avokádo je skvělou možností, jak si ozvláštnit náš jídelníček, zahrnout do něj ovoce s významnou výživovou hodnotou a v neposlední řadě si pochutnat na něčem výjimečném.
více

Flambovanie

Vydáno: 29. 09. 2018
Flambovanie je konečná fáza prípravy jedál, pri ktorej už do hotových pokrmov pridávame alkohol a ten zapálime. Cukor v alkohole vzplanutím ľahko skaramelizuje a jedlo dostáva nasladlú arómu.
více

Chuťovky pro návštěvu

Vydáno: 28. 09. 2018
Už se vám určitě někdy přihodilo, že u dveří zazvonila nečekaně návštěva, a vy jste začali narychlo přemýšlet, čím je pohostíte. Následující článek s deseti recepty by vám mohl pomoci.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému