Vaření

Pošlete nám svůj recept

Levné, chutné a zdravé – to jsou recepty na večeři!

Vydáno: 14. 04. 2018
Málokterá kuchařka chce ještě po namáhavém dni trávit spoustu času v kuchyni. Proto v tomto článku najdete tři tipy na tři výborná večerní jídla, které nezatíží peněženku ani vaši linii!
více

Pizza - mnohé podoby jedného jedla

Vydáno: 13. 04. 2018
Pizza je veľmi obľúbené jedlo, či už u mladých alebo starších ľudí. Dá sa konzumovať všade: v reštauráciách, v podnikoch, v bufetoch, alebo si ju môžete bez problémov objednať domov. Avšak málokto vie, čím si toto jedlo prešlo, kým sa stalo najznámejšou maškrtou na rodinných oslavách, na stretnutiach s priateľmi, alebo pri dobrom filme vo vašom kresle.
více

Aký olej použiť?

Vydáno: 12. 04. 2018
Na Slovensku a v Čechách sa bežne používajú hlavne tieto tri druhy olejov – slnečnicový, repkový a olivový. Pri nákupe treba dodržiavať isté pravidlá, okrem ceny, sledujte na etiketách aj krajinu pôvodu, dátum spotreby a na čo sú jednotlivé typy určené.
více

Ako si urobiť celozrnný chlieb podľa vlastných predstáv

Vydáno: 11. 04. 2018
Chlieb je v našich končinách bežnou potravinou konzumovanou denne takmer v každej domácnosti. Hoci v nedávnej minulosti by ste v obchode zohnali len dva druhy chleba – biely a čierny, dnes už máte na výber z množstva možností. Biely a čierny chlieb ako klasika, ktorá nikdy neumiera a mnohé iné „odrody“ ako slnečnicový, ražný, celozrnný, toastový...
více

Víno v kuchyni

Vydáno: 10. 04. 2018
Víte, které víno se hodí ke kterému pokrmu? Víno je odjakživa oblíbeným nápojem a tak nedí divu, že se začalo využívat i v kuchyni. Podívejme se proto v následujícím článku blíže na ideální chuťové kombinace bílého i červeného vína.
více

Snadné koktejly s kapkou alkoholu

Vydáno: 09. 04. 2018
O koktejlech bez kapky alkoholu jsme psali už v předchozím článku. Dnes jsme si pro vás připravili několik typů na ty, kdo si rádi dají něco ostřejšího. Pomineme ty nejznámější drinky a zaměříme se na jednodušší, které snadno připravíte sami doma.
více

Obdobie zavárania

Vydáno: 08. 04. 2018
V záhradách všetko dozrieva a pomaly, ale isto si napriek širokej ponuke obchodov začíname robiť chutné zásoby na zimu. Ovocie, zelenina, hríby a rôzne lekváre a kompóty opäť začínajú zapĺňať miesta v našich komorách a pivniciach. Veď leto je obdobím zavárania!
více

Zeleninový symbol jara - hlávkový salát

Vydáno: 07. 04. 2018
Jaro je v plném proudu a to se projevuje i na pultech obchodů, kde je možno nalézt všemožnou zeleninu, která byla v zimním období příliš drahá, nebo nebyla k dostání vůbec. Své pokrmy tak může každý milovník zeleniny ozdobit a doplnit ředkvičkami, jarní cibulkou či hlávkovým salátem, kterému je věnován dnešní článek.
více

Zmrzlina

Vydáno: 06. 04. 2018
Dnes si mnohí z nás ani nevedia predstaviť teplé letné dni bez tejto ľadovej pochúťky. Už len jej samotný názov nesie v sebe ľahkosť oddychu a slnečných lúčov. Evokuje v nás predstavu vyvaľovania sa na pláži a sladkého ničnerobenia. Zmrzlina- maškrta, ktorú sme si obľúbili už v detstve a mnohokrát nám ho aj pripomína. Viete ako vznikla? Kam siaha jej pôvod? Aké príchute existujú? Kedy sa začala vyrábať? Kto vymyslel kornút? Poďme sa na to spolu pozrieť...
více

Lístkové cesto ako záchrana

Vydáno: 05. 04. 2018
Lístkové cesto je dnes bežne dostupné v chladenom i zamrazenom stave. Nie je na škodu mať aspoň jeden balíček v mrazničke pre prípad, že sa vám minú inšpirácie na varenie či pečenie alebo potrebujete rýchlo urobiť niečo dobré.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému