Vaření

Pošlete nám svůj recept

Hmyz na talíři? Proč ne – je zdravý, levný a prý i chutný

Vydáno: 16. 06. 2019
Může i chutnat. Přestože v českých luzích a hájích většina obyvatel chápe hmyz jako něco obtížného a mnohdy i odporného, pravda je, že ve většině světa je hmyz na talíři vítaným zpestřením jídelníčku a někde i svátečním pochutnáním. Enotomofágie – využití hmyzu v potravě člověka - má však svoje propagátory i v České republice.
více

Co je pečený čaj a jak na něj?

Vydáno: 15. 06. 2019
Jako jeden z mnoha receptů byste i tento měli znát ještě předtím než začne léto. Ptáte se proč? To zjistíte v tomto článku!
více

Domácí tiramisu

Vydáno: 14. 06. 2019
Tiramisu, jeden z nejznámnějších a nejchutnějších italských dezertů, který se rychle rozšířil do celého světa, patří mezi oblíbené pochoutky nejednoho z nás. Jednoduchý recept na přípravu této pochoutky jsme pro vás připravili právě na tento den.
více

Menu z brokolice

Vydáno: 13. 06. 2019
Jedni ji nenávidí, druzí milují. Ano, řeč je o brokolici. Dnes si ale představíme menu, které jistě okouzlí i zaryté odpůrce této zeleniny.
více

Netradiční vánoční cukroví

Vydáno: 12. 06. 2019
Cukroví neodmyslitelně patří k Vánocům – vůně vanilkových rohlíčků, rum z perníčků, kandované ovoce, kokos. Co si ale dům či byt provonět neokoukaným a neochutnaným cukrovím, které rodinu i přátele překvapí? Každá hospodyňka má svůj zaručený, tradicemi opředený a před ostatními chráněný, recept na lahodné vánoční perníčky. Ten nemusíte zahazovat. Pokud ale chcete své blízké či kolegy potěšit něčím novým, můžete například z perníkového těsta vyříznout velký strom a rozdělit jej na různé části. Vznikne tak perníkové puzzle, které pěkně nazdobené a uložené do krabičky můžete použít jako krásný dárek pod stromeček.
více

Chuťovky pro návštěvu

Vydáno: 11. 06. 2019
Už se vám určitě někdy přihodilo, že u dveří zazvonila nečekaně návštěva, a vy jste začali narychlo přemýšlet, čím je pohostíte. Následující článek s deseti recepty by vám mohl pomoci.
více

Úvod do degustace vína

Vydáno: 10. 06. 2019
Podstatou degustace je koncentrace, zapojení co nejvíce smyslů k tomu, abychom odhalili případné chyby či nedostatky. Použitá technika je něčím, co se může naučit každý z nás. Stačí nám k tomu jen pevná vůle, znát potřebný postup a vědět, na co se zaměřit, v první řadě však láska k dobrému vínu.
více

Miešané nápoje

Vydáno: 09. 06. 2019
Blížia sa teplé jarné a letné dni, ktoré predstavujú ideálny čas pre osvieženie sa miešaným nápojom. Či už na party, záhradnej grilovačke, jarnom pikniku, či slávnosti- sú vhodné pre každú príležitosť a niet nimi čo pokaziť. Viete ako vznikli? Aké druhy miešaných nápojov poznáme? Ako ich správne pripraviť? To všetko sa dozviete.
více

Banánové dobroty

Vydáno: 08. 06. 2019
Banán… Když se řekne banán, určitě se najde mnoho milovníků i odpůrců této suroviny. Přesto, že v našich krajích banány už značně zdomácněly, stále ho můžeme řadit mezi exotické ovoce. Milovníci tohoto ovoce určitě nad dnešním článkem zaplesají a hned půjdou vyzkoušet recepty, které nabízím níže. Odpůrci se mohou alespoň dozvědět něco zajímavého, co třeba o banánech doposud nevěděli.
více

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 07. 06. 2019
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému