Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 31. 03. 2020
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více

Prastarý kvas

Vydáno: 30. 03. 2020
Oddýchnuť si v príjemnom prostredí čajovni je isto uvoľňujúce. Pomaly ale isto nám však pribudnú teplé dni a v také piť teplý čaj nie je zrovna pre nás príjemné. Po čom teda siahnuť a stále ísť do obľúbeného prostredia našich tunajších čajovní?
více

Velikonoční dobrůtky

Vydáno: 29. 03. 2020
Velikonoce – pro jedny svátek, pro jiné obyčejný den, jako každý jiný. Je pravdou, že určité tradice se drží do dnes v různých částech naší republiky. Ale mnoho lidí prostě jen uvítá prodloužený víkend a vyrazí někam na výlety, do přírody či jen tak stráví odpočinkové dny. Když už jsou ale ty svátky, tak proč se neuvařit nebo nevytvořit něco dobrého, aby si odpočinuly i naše chuťové smysly? Pusťme se do toho.
více

Rybíz

Vydáno: 28. 03. 2020
Léto nám nabízí spoustu ovoce a zeleniny. Můžeme je konzumovat na mnoho různých způsobů a v neomezeném množství. Jednou z možností je i rybíz.
více

Niva - kouzla s chutí

Vydáno: 27. 03. 2020
Vždy, když přemýšlím, co si dát dobrého nebo co dobrého uvařit, kombinuji většinou suroviny, které mám zrovna doma a po ruce. Často ale zabrousím na internet nebo do kuchařek a nechám se inspirovat mnoha skvělými recepty. Mezi mé oblíbené suroviny k přípravě pokrmů patří také niva – sýr s modrou plísní uvnitř.
více

Fenomén čaje o páté

Vydáno: 26. 03. 2020
Dnes už typicky anglická záležitost není jen o šálku kvalitního čaje. Společenská událost byla na počátku 20. století skvělou příležitostí pro kokety nebo klepny. Připomeňme si historii, zajímavosti a pravidla této tradice!
více

Zelenina na sladko

Vydáno: 25. 03. 2020
Většinou zeleninu v kuchyni využíváme jako přílohu k masům nebo zeleninu připravujeme jako hlavní slané jídlo. V následujících receptech se ale dozvíte, že se zelenina dá výborně použít i ve sladkých jídlech.
více

Špenátem proti stresu

Vydáno: 24. 03. 2020
Podle známé postavičky Pepka Námořníka je všeobecně známé, že zelená listová rostlina – špenát – dodá tělu hodně síly. Není sice pravda, že po konzumaci špenátu, by člověk ohnul třeba kovovou tyč, ale jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých je pro lidský organismus opravdu hodně potřebná. A pokud jste náchylní ke stresu, je pro vás špenát také ideálním pokrmem, protože posiluje stresem unavené buňky.
více

Ryžový nákyp

Vydáno: 23. 03. 2020
I keď je ryža jednotkou medzi základnými potravinami v Ázii, i v našom jedálničku má bohaté zastúpenie. U nás sa však ryža väčšinou upravuje na slano a používa sa ako príloha k k mäsu. No skúste si ju urobiť na sladko s ovocím ako ryžový nákyp a uvidíte, že je chutná i v tomto smere.
více

Suši

Vydáno: 22. 03. 2020
Suši je tradičné japonské jedlo pozostávajúce z ochutenej ryže a surových alebo tepelne upravovaných surovín. K tejto do mäkka uvarenej ryže sa podáva zväčša surová alebo marinovaná ryba, dary mora a zelenina.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému