Vaření

Pošlete nám svůj recept

Burské oříšky má rád téměř každý

Vydáno: 10. 04. 2019
Kdo by neznal arašídy, které jsou nejen pochoutkou, co nesmí chybět na žádném večírku hned vedle misky s bramborovými lupínky, ale mnohdy také neotřelým doplňkem při vaření. Někdo je rád čerstvě vyloupané, jiní si zase pochutnávají na těch solených. Ty už sice nejsou tak zdravé, i tak jsou ale stejně dobré. Čím překvapuje náš organismus burský oříšek?
více

Lístkové cesto ako záchrana

Vydáno: 09. 04. 2019
Lístkové cesto je dnes bežne dostupné v chladenom i zamrazenom stave. Nie je na škodu mať aspoň jeden balíček v mrazničke pre prípad, že sa vám minú inšpirácie na varenie či pečenie alebo potrebujete rýchlo urobiť niečo dobré.
více

Kuchaři, co dobyli svět

Vydáno: 08. 04. 2019
„Holoubata v hovězí polívce uvař, na čtvrtky pokrájej a na kuthánek narovnej. Udělej bílou jíštičku, vlej do ní hovězí polívky, nech trochu povařit a na holoubata proceď, dej trochu citronové kůry, lot tlučeného cukru, trochu květu, nech trochu povařit. Když se to na tabuli dáti má, tu se to citronovou šťávou zacedí. Tak se i kuřata, kůzlata, telecí i jehněčí maso připravovat může.“
více

Fenomén biopotravin

Vydáno: 07. 04. 2019
Biopotraviny jsou prezentovány jako nejzdravější potraviny, které lze v nabídce dnešního trhu nalézt. Jejich pěstitelé a výrobci uvádějí, že jsou to \"produkty bez chemie\". Co jsou to biopotraviny a jak je mezi ostatními v obchodech rozpoznáme? Na to a mnohé další přináší odpověď tento článek věnovaný stále více diskutovanému fenoménu biopotravin.
více

Letné šaláty

Vydáno: 06. 04. 2019
V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné, či už na obed alebo na večeru. Jednoduché recepty, ktoré vám nižšie ponúkame, vám zaberú len zopár minút. Čím viac ich budete jesť, tým viac vitamínov a výživných látok telu doprajete.
více

Zemiaky na rôzne spôsoby

Vydáno: 05. 04. 2019
Zemiaky obsahujú vysoké množstvo karotenoidov. Sú to rastlinné zložky schopné likvidovať a odstraňovať z tela bunky narušené každodenným negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia. Rovnako pomáhajú telo zbavovať buniek opotrebovaných náročným fyzickým tréningom.
více

Chuť Francie v cremé brulée

Vydáno: 04. 04. 2019
Moučník svým názvem tak proslavený, že snad neexistuje nikdo, kdo by o něm ještě neslyšel. Ale mnoho lidí ho ještě nikdy neochutnalo. Co je cremé bruleé a jak na jeho domácí výrobu, si představíme v následujícím článku.
více

Grilované ovocie a zelenina

Vydáno: 03. 04. 2019
Aj najväčší odporcovia vitamínov a tí, ktorým zelenina a ovocie veľmi nevoňajú, určite zmenia názor, ak ochutnajú vegetariánske pochúťky na grile. Vyznačujú sa rýchlou a rozmanitou prípravou, majú prirodzenú jemnú chuť a nemusia byť len prílohou. Ovocie a zelenina z roštu alebo špízu, ale aj upečené v pahrebe sú pravou delikatesou.
více

Bryndzové halušky

Vydáno: 02. 04. 2019
Čo ponúknuť cudzincovi pri návšteve Slovenska, aby si ju zapamätal? Chlieb so soľou? Jednoznačne, no hneď po tom by mali prísť na rad bryndzové halušky- slovenské národné jedlo! Ako ich správne pripraviť, aby dostali neopakovateľnú chuť? Ako vybrať vhodnú bryndzu? Kam až siaha ich pôvod?
více

Zdravá obměna jídelníčku, to je kuskus

Vydáno: 01. 04. 2019
Kuskus – základ africké kuchyně proniká i na tuzemské talíře. Oblíben je zejména těmi, kteří chtějí tradiční přílohy nahradit něčím méně obvyklým a hlavně zdravým. Dnešní článek je věnován potravině, která by určitě neměla chybět ve vašem jídelníčku, pokud chcete brambory, knedlíky a rýži doplnit o něco zajímavého a tělu prospěšného.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému