Vaření

Pošlete nám svůj recept

Sladké pochoutky

Vydáno: 17. 10. 2020
Přepadají Vás z ničeho nic občas chutě na něco jemného, dobrého a hlavně sladkého? Také máte stavy, že dokážete vyjíst během chvíle veškeré své sladké zásoby? Tyto chvilky asi přepadají občas každého z nás. Proto si v následujícím článku připomeneme nebo představíme pár zajímavých receptů, které nám chuť na sladké spolehlivě zaženou.
více

Pochoutky Slovenska – jedinečné sýry

Vydáno: 16. 10. 2020
Kuchyně našich východních sousedů je proslulá především výbornými bryndzovými haluškami. Podobně proslulé jsou také tři druhy sýrů - slovenský oštiepok, parenica a oblíbené korbáčiky.
více

Vaříme s ovesnými vločkami

Vydáno: 15. 10. 2020
Ovesné vločky lze v kuchyni využít na mnoho způsobů a do nejrůznějších jídel. Do svého jídelníčku by je měli zařadit všichni, kteří si chtějí udržet štíhlou linii a být zdraví.
více

Ktorý olej je na čo?

Vydáno: 14. 10. 2020
Poslednú dobu sa stali módnym hitom olivové oleje, ktoré sa začali hojne objavovať aj v našich kuchyniach. Napriek tomu nevytlačili našu stredoeurópsku klasiku – repkové a slnečnicové oleje. Sú však všetky vhodné na tie isté veci, alebo pred tým, než sa pustíme do varenia, musíme pouvažovať, ktorý si skutočne na čo vybrať?
více

Čarování s bramborami

Vydáno: 13. 10. 2020
Brambory… asi nejčastěji používaná příloha k jídlům. Vídáme ji na talíři v mnoha různých podobách od prostě uvařených, přes kaši až po hranolky. Některým chutnají, jiní je zavrhují.
více

Vypěstujte si za oknem zelené bohatství

Vydáno: 12. 10. 2020
Kupování sáčků s bylinkami v obchodech je sice pohodlné, ale v průběhu celého procesu, než se dostanou k vám do kuchyně, ztrácí na své výrazné chuti a kvalitě. Co takhle vytvořit si domácí bylinkářství a pěstovat si čerstvé koření sami?
více

Kuřecí speciality

Vydáno: 11. 10. 2020
Máte rádi zajímavá jídla? Nechcete dávat zbytečné peníze za drahé exotické suroviny na jejich přípravu? Pak určitě oceníte několik zajímavých, chutných a jednoduchých receptů z kuřecího masa, které si můžete připravit jen tak na chuť, nebo jimi pohostit návštěvu.
více

Kuchyňa podľa pravidiel Tóry

Vydáno: 10. 10. 2020
Tradície v príprave židovských pokrmov určuje náboževstvo. Na jedálničku nenájdete bravčovinu, mäso zo zajaca ani králika. Príprava mäsitých pokrmov sa musí riadiť prísnym zasadami. Základnou kostrou židovského kulinárstva sú pravidlá kašrutu rozlíšenie čistých- košér a nečistých- trejf jedál.
více

Zákusky, které zvládnete aj doma

Vydáno: 09. 10. 2020
Na to, aby ste si pochutili na lahodnom zákusku už viac nemusíte merať cestu do cukrárne. Postačí vám trocha šikovnosti a prípravu niektorých sladkých dobrôt zvládnete i sami doma.
více

Suši

Vydáno: 08. 10. 2020
Suši je tradičné japonské jedlo pozostávajúce z ochutenej ryže a surových alebo tepelne upravovaných surovín. K tejto do mäkka uvarenej ryže sa podáva zväčša surová alebo marinovaná ryba, dary mora a zelenina.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému