Vaření

Pošlete nám svůj recept

Škola volá- správna desiata pre školákov

Vydáno: 10. 08. 2018
Letné prázdniny sú už naozaj minulosťou, rodičom odpadla starosť, ako naplniť voľný čas svojich ratolestí, no na druhej strane aj začiatok školského roka prináša riešenia závažných otázok.
více

Chorvatsko v kuchyni

Vydáno: 09. 08. 2018
Chorvatsko je oblíbená letní destinace nejen většiny Čechů, ale i Poláků, Němců, Maďarů a dalších národů Evropy. Většina turistů ale málokdy ochutná místní kuchyni a raději se živí hotelovou či domácí stravou. Tento trend je však velkou chybou a ti návštěvníci Chorvatska, kteří neochutnají alespoň jeden domácí pokrm jsou o hodně ochuzeni!
více

Čaj nebo káva?

Vydáno: 08. 08. 2018
Čaj nebo káva – věčné dilema lidí o tom, co je zdravější. Na toto téma již bylo napsáno spousta mouder a pouček. Z některých vyplývá, že je jedno zdravé a druhé špatné, z jiných zase naopak. Je ale pravdou, že většina lidí nedá bez kávy ani ránu a nedají na ni dopustit.
více

Čaro lístkového cesta

Vydáno: 07. 08. 2018
Z mnoho ciest na pečenie sa najlepšie kombinuje práve lístkové. Je mu jedno, či ho budete robiť na sladko, na slano, či s mäsom, lekvárom, syrom...Dalo by sa povedať, že znesie všetko. Po upečení je krehké, chutné, dobre vyzerá a čo je najdôležitejšie – fantasticky chutí. Vyrobiť ho je však trošku námaha.
více

Maliny – když je ovoce i lékem

Vydáno: 06. 08. 2018
Maliny – dobrota, kterou milují děti i dospělí. Lze si ji dopřát i při procházce lesem, protože i v této době roste v hojné míře zcela volně podobně jako borůvky, ostružiny či lesní jahody. Keře maliníku je možno s úspěchem pěstovat i v zahradách, protože díky svému „divokému“ původu nevyžadují téměř žádnou péči. Věděli jste však, že pojídáním tohoto drobného ovoce nejen že ulahodíte chuťovým buňkám, ale také budete prospěšní svému organismu?
více

Není zmrzlina jako zmrzlina

Vydáno: 05. 08. 2018
Každý si chce občas dopřát něco výjimečného a kdo rád mlsá, určitě občas zamíří i k mrazícímu boxu se zmrzlinami. Jako všude, i v tomto sortimentu se dají najít výrobky levnější a dražší. I ty z nižší cenové kategorie chutnají dobře, pokud ale chcete zmrzinu vyrobenou z kvalitních surovin, sáhněte třeba po značce Haagen Dash nebo Ben`s and Jerry.
více

Ako si urobiť čokoládovú penu

Vydáno: 04. 08. 2018
Viete, čo je najobľúbenejšou sladkosťou na svete? Na túto otázku vám odpovie skoro každý rovnako – čokoláda. Vedeli ste však, že pozitívne vplýva na krvný tlak a odporúča sa aj ako preventívny liek proti hypertenzií?
více

Houby stále jinak

Vydáno: 03. 08. 2018
Tak už to začalo! Sezóna hub je tady a houbaři vyrážejí do lesů, aby si jich nasbírali co nejvíce. Někdo chodí na houby pravidelně a má tzv. svá místečka, jiný jde do lesa jen tak na procházku. Kolikrát poté ale řešíme problém, co si počít s tím množstvím hub, co jsme přinesli. Existuje množství osvědčených i zajímavých receptů, do nichž se dají houby využít. Je ale i spousta takových receptů, které jsou na houbách přímo postavené. Dnes si přiblížíme pár druhů hub a recepty z nich.
více

Delikátní cheesecake z českých ingrediencí

Vydáno: 02. 08. 2018
Ke kávě patří zákusek. V kavárnách často přechází při pohledu na vitríny zrak a sbíhají se sliny na všechny výstavní pochoutky. Připravte si takovou dobrotu i doma!
více

Norská treska

Vydáno: 01. 08. 2018
Dnešní článek svým způsobem navazuje na sekci Cestování, ve které jsme Vás seznámili s norskými Lofoty. Zde se podíváme na to, jakým způsobem si připravit celosvětově vyhledávanou norskou tresku, jejíž lov je tradiční obživou právě Norů žijících na tomto souostroví.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému