Vaření

Pošlete nám svůj recept

Zdravé a pestré šaláty

Vydáno: 18. 06. 2020
Šaláty poväčšine vnímame ako prílohu k jedlu alebo ich „hádžeme“ do kategórie niečo ľahké pod zub. Tieto zdravé a pestré zmesi ale môžu byť aj samostatnou zložkou nášho jedálnička.
více

Banánové dobroty

Vydáno: 17. 06. 2020
Banán… Když se řekne banán, určitě se najde mnoho milovníků i odpůrců této suroviny. Přesto, že v našich krajích banány už značně zdomácněly, stále ho můžeme řadit mezi exotické ovoce. Milovníci tohoto ovoce určitě nad dnešním článkem zaplesají a hned půjdou vyzkoušet recepty, které nabízím níže. Odpůrci se mohou alespoň dozvědět něco zajímavého, co třeba o banánech doposud nevěděli.
více

Stravovanie na študentský spôsob

Vydáno: 16. 06. 2020
Zdravá životospráva, o ktorej deti počúvajú už od útleho veku sa na internátoch dostáva do zabudnutia. Študentské domovy, hektický uletený životný štýl nenechávajú veľa priestoru, aby sa študenti zamýšľali nad tým, či to čo jedia je ich zdraviu prospešné.
více

Rýchlo a chutne

Vydáno: 15. 06. 2020
Nečakaná návšteva vie milo prekvapiť, ale gazdinky aj zaskočiť. Snažia sa predviesť ako dobrý hostiteľ a ponúknuť hosťom niečo dobré pod zub. Ponúknem vám pár typov, ktoré vám pomôžu byť pohotovým a dobrým domácim.
více

Špenátem ku zdraví

Vydáno: 14. 06. 2020
Špenát je zelenina velice prospěšná lidskému tělu. A pokud k němu zarytý odpor z dob školní kuchyně, zkuste jej překonat a ochutnat špenát v novém kabátě. Budete se divit, jak odlišná může být chuť, kterou jste znali a kterou poznáte!
více

Slané dobroty

Vydáno: 13. 06. 2020
Sice všichni víme, že slané pochutiny jsou nezdravé, ale někdy, třeba u vína, přece jen dostaneme na nějakou tu slanou dobrotu chuť. A je více možností než jen slané brambůrky či tyčinky.
více

Kozí syr na chuť i pre zdravie

Vydáno: 12. 06. 2020
Kozie mlieko je vraj zdravšie ako kravské. Hovorí sa, že je elixírom krásy a dlhovekosti. Obsahuje viac vápnika, je dobré na trávenie, pomáha proti stresu, alergiám, rakovine, posilňuje imunitu. Napriek tomu ho u nás málokto pije.
více

Ryby bez chyby?

Vydáno: 11. 06. 2020
Odborníci na výživu odporúčajú, aby sme ich jedli dvakrát týždenne. No ekologický aktivisti varujú, že si na ne máme dávať pozor, pretože sa v nich hromadia jedy, ktoré poškodzujú naše zdravie. Kto má teda pravdu?
více

Čo s hroznom...

Vydáno: 10. 06. 2020
Hrozno patrí k najzdravším druhom ovocia. Obsahuje vlákninu, ovocný cukor, kyselinu listovú a minerálne stopové prvky. Hrozno zmierňuje únavu a pomáha pri depresii, takže počas jesenných dní si ho doprajte čo najčastejšie.
více

Pečieme domáci chlieb

Vydáno: 09. 06. 2020
Voňavý, chrumkavý a hlavne chutný. Tak taký je ten správny chlieb. Vyskúšajte si ho doma sami spraviť! Vôbec nezáleží na tom, že zo začiatku vytvoríte akurát tak veľkú placku, domáci chlieb je ten naj...
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému