Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jak využít polentu

Vydáno: 08. 10. 2017
Polentu si dopřávají hlavně Italové, ale vyzkoušejte i vy, že pokrm utvořený z kukuřičné mouky, vody a solí, je chutný.
více

Pizza - mnohé podoby jedného jedla

Vydáno: 07. 10. 2017
Pizza je veľmi obľúbené jedlo, či už u mladých alebo starších ľudí. Dá sa konzumovať všade: v reštauráciách, v podnikoch, v bufetoch, alebo si ju môžete bez problémov objednať domov. Avšak málokto vie, čím si toto jedlo prešlo, kým sa stalo najznámejšou maškrtou na rodinných oslavách, na stretnutiach s priateľmi, alebo pri dobrom filme vo vašom kresle.
více

Zázračné chute s arašidovým maslom

Vydáno: 06. 10. 2017
Vďaka globalizácii a otvorenému trhu sa na pulty našich potravín dostali aj mnohé exotické potraviny. Nemám na mysli len ovocie či zeleninu rôznych tvarov a chutí z krajín, ktoré na mape nájdeme len ťažko. Ak by sme chceli nájsť pôvod tejto potraviny, stačilo by nám zapnúť ktorýkoľvek americký film či seriál. Rovnako hojne sa konzumuje aj v Británii, kde si ho s obľubou natierajú na raňajky na pečivo – arašidové maslo.
více

Hmyz na talíři? Proč ne – je zdravý, levný a prý i chutný

Vydáno: 05. 10. 2017
Může i chutnat. Přestože v českých luzích a hájích většina obyvatel chápe hmyz jako něco obtížného a mnohdy i odporného, pravda je, že ve většině světa je hmyz na talíři vítaným zpestřením jídelníčku a někde i svátečním pochutnáním. Enotomofágie – využití hmyzu v potravě člověka - má však svoje propagátory i v České republice.
více

Víno v kuchyni

Vydáno: 04. 10. 2017
Víte, které víno se hodí ke kterému pokrmu? Víno je odjakživa oblíbeným nápojem a tak nedí divu, že se začalo využívat i v kuchyni. Podívejme se proto v následujícím článku blíže na ideální chuťové kombinace bílého i červeného vína.
více

Zmrzlina

Vydáno: 03. 10. 2017
Dnes si mnohí z nás ani nevedia predstaviť teplé letné dni bez tejto ľadovej pochúťky. Už len jej samotný názov nesie v sebe ľahkosť oddychu a slnečných lúčov. Evokuje v nás predstavu vyvaľovania sa na pláži a sladkého ničnerobenia. Zmrzlina- maškrta, ktorú sme si obľúbili už v detstve a mnohokrát nám ho aj pripomína. Viete ako vznikla? Kam siaha jej pôvod? Aké príchute existujú? Kedy sa začala vyrábať? Kto vymyslel kornút? Poďme sa na to spolu pozrieť...
více

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 02. 10. 2017
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Mléčné výrobky

Vydáno: 01. 10. 2017
Mléko a mléčné výrobky jsou odjakživa součástí našeho života už od narození. Jen co se narodíme, už konzumujeme mléko. Co ale o mléku víme? A jak jej co nejlépe zařazovat do svého jídelníčku?
více

Placky a omelety na několik způsobů

Vydáno: 30. 09. 2017
Přepadla vás chuť na něco dobrého? Nemáte čas a potřebujete něco jednoduchého, rychlého a samozřejmě chutného? Není nic jednoduššího, než si ze surovin, který doma má každý skoro pořád, ukuchtit placku či omeletu.
více

Bábovka třikrát jinak

Vydáno: 29. 09. 2017
Vaření a pečení je pro spoustu hospodyněk radost. Hlavně potom to pečení. Některé z nás neustále vymýšlejí nové a nové recepty, kterými by ohromily okolí. Nemusíme ale vymýšlet nic světoborného. Stačí, když obměníme již zaběhlé recepty.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému