Vaření

Pošlete nám svůj recept

Melounové osvěžení

Vydáno: 21. 12. 2018
Meloun je oblíbeným letním osvěžením a pro svoji chuť se často používá jako přísada do různých letních koktejlů. Věděli jste ale, že se meloun může stát i chutným předkrmem či dokonce hlavním chodem?
více

Nejlepší vafle

Vydáno: 20. 12. 2018
Možná máte vafle zafixované jako typicky zimní dobrotu. Vězte ale, že i letní variace jsou skvelé. Co třeba s ovocem a zmrzlinou?
více

Zázračné chute s arašidovým maslom

Vydáno: 19. 12. 2018
Vďaka globalizácii a otvorenému trhu sa na pulty našich potravín dostali aj mnohé exotické potraviny. Nemám na mysli len ovocie či zeleninu rôznych tvarov a chutí z krajín, ktoré na mape nájdeme len ťažko. Ak by sme chceli nájsť pôvod tejto potraviny, stačilo by nám zapnúť ktorýkoľvek americký film či seriál. Rovnako hojne sa konzumuje aj v Británii, kde si ho s obľubou natierajú na raňajky na pečivo – arašidové maslo.
více

Těstoviny - jednoduše a chutně

Vydáno: 18. 12. 2018
Každý z vás už zajisté zažil ten pocit, že máte hlad a nevíte, co si rychle vyrobit, aby to nedalo moc práce a bylo to zároveň chutné. Určitě je nejjednodušší zajít si do restaurace a nechat si něco připravit a jen si na tom pochutnat. Ale nejlépe přece chutná vlastní výroba. Co se týče zdrojů surovin, existuje bohatý sortiment, z nějž se dá vytvořit i jídlo hodné labužníků.
více

Čarovanie s hubami v kuchyni

Vydáno: 17. 12. 2018
Je tu čas chatovačiek a túlania sa po lese. V tomto období si určite prídu na svoje vášniví hubári. Máte radi huby a vyskúšali ste už všetky možné recepty na ich prípravu? Neviete ako svoj hubársky jedálniček oživiť? Vyskúšajte nasledovné recepty!
více

Soté na každý deň inak

Vydáno: 16. 12. 2018
Pozná to snáď každý – v bruchu škvrčí, nie je čas na väčšie kulinárske prípravy, ale predsa len máte chuť na niečo dobrého. Najjednoduchšie na prípravu je kuracie mäso a variácii na to, ako ho pripraviť, je mnoho. Stačí zapojiť len trochu fantázie, nechať sa viesť chuťou a z toho istého základu máte na každý deň niečo nové!
více

Veľký zázrak od malých tvorov

Vydáno: 15. 12. 2018
Med. Sladká pochúťka, ktorá má liečivé účinky a priaznivý dopad na naše zdravie. Vytvárajú ho včely, prípadne iné druhy hmyzu zberom a zahusťovaním sladkých štiav - predovšetkým nektáru a kvetov. Med sa neodporúča alergikom, ktorí sú citliví na pele. Nealergici môžu konzumovať med denne, pretože je zdrojom vitamínov – A, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P a minerálnych látok ako zinok, sodík, železo, vápnik alebo draslík.
více

Raňajky sú základ dňa

Vydáno: 14. 12. 2018
Keď sa ráno náhlime do práce, len niektorí z nás si doprajú aspoň rýchlo čosi pod zub. Vyhýbať sa raňajkám sa ale môže časom odraziť aj na tráviacich problémoch a nedostatku energie. Čo je vhodné si ráno dopriať a ako nám to pomôže do celého dňa?
více

Zelený čaj – zázrak obsažený v jednom šálku

Vydáno: 13. 12. 2018
Mezi lidmi je mnoho milovníků čaje, kteří si denně neodpustí minimálně jeden šálek tohoto chutného nápoje. Velmi oblíbený je zelený, který představuje pravý původní čaj, který prochází při zpracování mnohem šetrnějším procesem, a tak je možno díky němu poznat specifické čajové vlastnosti, které u jiných druhů nemusí být tak znatelné.
více

Mexická kuchyně

Vydáno: 12. 12. 2018
Už vás nebaví vařit knedlo, vepřo, zelo nebo guláš se šesti? Chcete zkusit něco nového a rádi byste, aby vaše jídla měla říz? Tak zkuste zabrousit do tajů mexické kuchyně!
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému