Vaření

Pošlete nám svůj recept

Grilované ovocie a zelenina

Vydáno: 07. 10. 2019
Aj najväčší odporcovia vitamínov a tí, ktorým zelenina a ovocie veľmi nevoňajú, určite zmenia názor, ak ochutnajú vegetariánske pochúťky na grile. Vyznačujú sa rýchlou a rozmanitou prípravou, majú prirodzenú jemnú chuť a nemusia byť len prílohou. Ovocie a zelenina z roštu alebo špízu, ale aj upečené v pahrebe sú pravou delikatesou.
více

Škola volá- správna desiata pre školákov

Vydáno: 06. 10. 2019
Letné prázdniny sú už naozaj minulosťou, rodičom odpadla starosť, ako naplniť voľný čas svojich ratolestí, no na druhej strane aj začiatok školského roka prináša riešenia závažných otázok.
více

Fašiangové pochúťky: Šišky a fánky

Vydáno: 05. 10. 2019
Dostali ste chuť osláviť fašiangy aj inak, ako návštevou maškarného bálu či plesu? Organizujete menšiu oslavu u vás doma? Tak potom by na vašom stole rozhodne nemali chýbať najtypickejšie fašiangové pochúťky. K obom sa vynikajúco hodí mlieko či ovocné kompóty.
více

Jahody

Vydáno: 04. 10. 2019
V týchto dňoch kraľujú záhradám. Červené, šťavnaté a sladké... Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a užite si jahodovú sezónu.
více

Červená řepa – pro krásu i proti rakovině

Vydáno: 03. 10. 2019
Červená řepa se na rozdíl od východních zemí, kde je hojně používaná v boršči, v českém jídelníčku příliš často nevyskytuje a je to určitě škoda. Rostlina, u níž se konzumuje podzemní bulva, totiž obsahuje mnoho důležitých látek.
více

Puding - kalorická bomba?

Vydáno: 02. 10. 2019
Kdo by neznal puding – sladký dezert připravovaný z mléka, cukru a pudinkového prášku. Ano, jedná se o poměrně slušnou kalorickou bombu. Můžeme jej připravovat na různé způsoby a využít jej při přípravě mnoha druhů jídel. Pojďme si ale tuto lahůdku blíže připomenout a přiblížit si několik receptů, s kterými zaručeně uspějete při pohoštění svých nejbližších i návštěv.
více

Chorvatsko v kuchyni

Vydáno: 01. 10. 2019
Chorvatsko je oblíbená letní destinace nejen většiny Čechů, ale i Poláků, Němců, Maďarů a dalších národů Evropy. Většina turistů ale málokdy ochutná místní kuchyni a raději se živí hotelovou či domácí stravou. Tento trend je však velkou chybou a ti návštěvníci Chorvatska, kteří neochutnají alespoň jeden domácí pokrm jsou o hodně ochuzeni!
více

Elektronický receptář nabízí tradiční jídla slovenské kuchyně

Vydáno: 30. 09. 2019
Neviete, čo uvariť? Dajte si poradiť... Výstižnější název kuchařská příručka snad ani nést nemůže. Brynzové halušky, ale také lokše s kapustou (chcete-li po česky, tak se zelím), šišky, liptovská specialita „tři v jednom“ či švestkové knedlíky se šodó. To je jen malá ukázka receptů na typické slovenské pokrmy tak, jak je sepsala pro elektronický receptář, ale především mnohokrát na vlastní kůži vyzkoušela, Anna Čunderlíková. (Čtenáři Senior portálu ji znají i jako autorku článků edice Harmonie – klíč k duševnímu zdraví, která však nabízí spíše duchovní potravu.)
více

Zeštíhlovací tajemství fenyklu

Vydáno: 29. 09. 2019
V České republice se fenykl používá především jako koření a léčivka. Hlízy fenyklu, které vypadají jako cibule zkřížená s řapíkatým celerem, lze však použít i jako zeleninu.
více

Velikonoční dobrůtky

Vydáno: 28. 09. 2019
Velikonoce – pro jedny svátek, pro jiné obyčejný den, jako každý jiný. Je pravdou, že určité tradice se drží do dnes v různých částech naší republiky. Ale mnoho lidí prostě jen uvítá prodloužený víkend a vyrazí někam na výlety, do přírody či jen tak stráví odpočinkové dny. Když už jsou ale ty svátky, tak proč se neuvařit nebo nevytvořit něco dobrého, aby si odpočinuly i naše chuťové smysly? Pusťme se do toho.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému