Vaření

Pošlete nám svůj recept

Voňavé Vánoce jsou zdravé Vánoce

Vydáno: 11. 11. 2019
Jsou nejen šťastné a veselé, ale taky krásně voní. Správné Vánoce doprovází zcela charakteristická směs nejrůznějších charakteristických vůní, které zaplaví nejen lidské příbytky, ale které zavětří i ten nejotrlejší odpůrce klidu a míru při průchodu vánočními trhy. Trošku štiplavý odér jehličí doprovází svým aroma především tradiční koření, používané při pečení cukroví i při vaření alkoholických nápojů. O důvod víc vědět, že snad všechna vánoční koření kladně působí i na naše zdraví.
více

Ryby bez chyby?

Vydáno: 10. 11. 2019
Odborníci na výživu odporúčajú, aby sme ich jedli dvakrát týždenne. No ekologický aktivisti varujú, že si na ne máme dávať pozor, pretože sa v nich hromadia jedy, ktoré poškodzujú naše zdravie. Kto má teda pravdu?
více

Lístkové cesto ako záchrana

Vydáno: 09. 11. 2019
Lístkové cesto je dnes bežne dostupné v chladenom i zamrazenom stave. Nie je na škodu mať aspoň jeden balíček v mrazničke pre prípad, že sa vám minú inšpirácie na varenie či pečenie alebo potrebujete rýchlo urobiť niečo dobré.
více

Food blogy jako nekonečný zdroj inspirace

Vydáno: 08. 11. 2019
Koho by bavilo vařit a vlastně i konzumovat stále ta stejná jídla. Víte, kde čerpat inspiraci, aby se nedělní řízky neomrzely?
více

Kuchaři, co dobyli svět

Vydáno: 07. 11. 2019
„Holoubata v hovězí polívce uvař, na čtvrtky pokrájej a na kuthánek narovnej. Udělej bílou jíštičku, vlej do ní hovězí polívky, nech trochu povařit a na holoubata proceď, dej trochu citronové kůry, lot tlučeného cukru, trochu květu, nech trochu povařit. Když se to na tabuli dáti má, tu se to citronovou šťávou zacedí. Tak se i kuřata, kůzlata, telecí i jehněčí maso připravovat může.“
více

Light: pomáha alebo škodí?

Vydáno: 06. 11. 2019
Stravovať sa zdravo je snahou takmer každého pozemšťana. Niekoho k tomu vedie túžba rozlúčiť sa s nadbytočnými kilogramami, iných zdravotné problémy, alebo len dobrá vôľa urobiť niečo pre seba.
více

Jsou keramické nože opravdu tak dobré?

Vydáno: 05. 11. 2019
Každá pečlivá kuchařka nebo nadšený kuchař má ve svém arzenálu pomůcek k vaření kousky, které celou činnost co nejvíce ulehčují a jsou dobrými pomocníky. Je jedno, zda jde o nejnovější výdobytky moderní doby v podobě elektronických spotřebičů, nebo o ty nejzákladnější drobnosti jako je například vařečka či nůž. A právě nástroj zmíněný jako druhý je tématem dnešního článku, který se vám snaží naservírovat ty nejvytříbenější informace o hitu, co dobyl již mnoho kuchyní, a to o keramických nožích.
více

Ovocné koláče ľahko a rýchlo

Vydáno: 04. 11. 2019
Počas leta ponúkajú naše záhrady hotové bohatstvo v podobe ovocia a zeleniny. Ak máte v týchto horúčavách chuť na niečo ľahké, rýchle a ovocné, skúste jeden z našich receptov. Ich príprava je jednoduchá a výsledok určite stojí za to.
více

Sýr tofu pro zdraví, sílu a linii

Vydáno: 03. 11. 2019
Sýr tofu, který vzniká vysrážením sójového mléka, je ideální pro všechny, kteří chtějí předejít cévním chorobám, cukrovce či obezitě.
více

Chuť z Arabského sveta

Vydáno: 02. 11. 2019
Korenine plné nielen chuti ale aj lákavej vône, to je jeden z výrazných prvkov arabskej kuchyne. No aj v arabskej kuchyni sa na jedálničku nájdu nenápadné jedlá
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému