Vaření

Pošlete nám svůj recept

Domácí kávovary přináší šálky lahodné kávy do každé domácnosti

Vydáno: 17. 09. 2019
Za dobrou kávou už se nemusí její milovník vydávat do kavárny. Cílem jeho cesty může být kuchyň či jakákoliv jiná místnost, kde bude k dispozici domácí espresso kávovar. Moderní spotřebiče jsou schopny plně nahradit profesionální služby, nejinak je tomu i právě u kávovarů, s kterými se v poslední době doslova roztrhl pytel.
více

Pochoutky Slovenska – jedinečné sýry

Vydáno: 16. 09. 2019
Kuchyně našich východních sousedů je proslulá především výbornými bryndzovými haluškami. Podobně proslulé jsou také tři druhy sýrů - slovenský oštiepok, parenica a oblíbené korbáčiky.
více

Čo s hroznom...

Vydáno: 15. 09. 2019
Hrozno patrí k najzdravším druhom ovocia. Obsahuje vlákninu, ovocný cukor, kyselinu listovú a minerálne stopové prvky. Hrozno zmierňuje únavu a pomáha pri depresii, takže počas jesenných dní si ho doprajte čo najčastejšie.
více

Kouzla s hermelínem

Vydáno: 14. 09. 2019
Sýry jsou neodmyslitelnou součástí jídelníčku téměř každého z nás. Patří mezi ně i hermelín, česká sýrová pochoutka, se kterou se v kuchyni dají dělat divy. Vyznačuje se svou nezaměnitelnou chutí a vůní, kterou si oblíbili mnozí. I proto ho nalezneme v nabídce většiny hospod a restaurací, které ho nabízejí buď jako pochutinu, nebo jako hlavní jídlo. V dnešním článku se společně podíváme na to, jak si lze hermelín různými způsoby upravit i doma a dopřát si tak tuto lahůdku v několika podobách.
více

Není čaj jako čaj

Vydáno: 13. 09. 2019
Zima v mnohých z nás vyvolává nutkání zalézt do obývacího pokoje, přehodit si přes sebe deku a vychutnávat horký ovocný čaj s medem a citrónem. To vše ideálně u televize. Víme ale, co vlastně popíjíme? Podle jednoduché definice čaje totiž z hrníčku usrkáváme většinou pouze ochucený bylinkový nebo ovocný vývar. Ten však může být v mnohém prospěšnější než klasický čaj.
více

Fenomén čaje o páté

Vydáno: 12. 09. 2019
Dnes už typicky anglická záležitost není jen o šálku kvalitního čaje. Společenská událost byla na počátku 20. století skvělou příležitostí pro kokety nebo klepny. Připomeňme si historii, zajímavosti a pravidla této tradice!
více

Ořechy a oříšky

Vydáno: 11. 09. 2019
Ořechy a oříšky má většina z nás velmi ráda. Je pravdou, že spousta lidí je z různých zdravotních důvodů jíst nemůže, ale mnoho z nás bez nich nedokáže žít. Ořechy mají také pozitivní účinky na lidský organismus.
více

Jablka netradičně

Vydáno: 10. 09. 2019
V posledních letech opadá nadšení z vitaminových bomb v podobě exotického ovoce v kteroukoli roční dobu a články o zdravé výživě hlásí návrat k  sezónním potravinám. Důvodů je hned několik. Máte vše čerstvé, šetříte planetu před zplodinami vzniklými transportem a šetříte taktéž vlastní kapsu. Nyní do našich krajů přichází babí léto a s ním pomalu i první podzimní jablka. Zde jsme pro Vás vybrali několik receptů, jak je dobře zužitkovat.
více

Cestovinové šaláty

Vydáno: 09. 09. 2019
Cestoviny sú vďačnou surovinou, ktorú možno pripraviť na mnoho spôsobov. Ak hľadáte jednoduché a rýchle recepty, ktoré môžete využiť pri varení obedu či večere v časovej tiesni, nechajte sa inšpirovať...
více

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 08. 09. 2019
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému