Vaření

Pošlete nám svůj recept

Menu z brokolice

Vydáno: 27. 12. 2020
Jedni ji nenávidí, druzí milují. Ano, řeč je o brokolici. Dnes si ale představíme menu, které jistě okouzlí i zaryté odpůrce této zeleniny.
více

Pečieme domáci chlieb

Vydáno: 26. 12. 2020
Voňavý, chrumkavý a hlavne chutný. Tak taký je ten správny chlieb. Vyskúšajte si ho doma sami spraviť! Vôbec nezáleží na tom, že zo začiatku vytvoríte akurát tak veľkú placku, domáci chlieb je ten naj...
více

Chorvatsko v kuchyni

Vydáno: 25. 12. 2020
Chorvatsko je oblíbená letní destinace nejen většiny Čechů, ale i Poláků, Němců, Maďarů a dalších národů Evropy. Většina turistů ale málokdy ochutná místní kuchyni a raději se živí hotelovou či domácí stravou. Tento trend je však velkou chybou a ti návštěvníci Chorvatska, kteří neochutnají alespoň jeden domácí pokrm jsou o hodně ochuzeni!
více

Chuťovky pro návštěvu

Vydáno: 23. 12. 2020
Už se vám určitě někdy přihodilo, že u dveří zazvonila nečekaně návštěva, a vy jste začali narychlo přemýšlet, čím je pohostíte. Následující článek s deseti recepty by vám mohl pomoci.
více

Špenátem ku zdraví

Vydáno: 22. 12. 2020
Špenát je zelenina velice prospěšná lidskému tělu. A pokud k němu zarytý odpor z dob školní kuchyně, zkuste jej překonat a ochutnat špenát v novém kabátě. Budete se divit, jak odlišná může být chuť, kterou jste znali a kterou poznáte!
více

Bábovka třikrát jinak

Vydáno: 21. 12. 2020
Vaření a pečení je pro spoustu hospodyněk radost. Hlavně potom to pečení. Některé z nás neustále vymýšlejí nové a nové recepty, kterými by ohromily okolí. Nemusíme ale vymýšlet nic světoborného. Stačí, když obměníme již zaběhlé recepty.
více

Miešané nápoje

Vydáno: 20. 12. 2020
Blížia sa teplé jarné a letné dni, ktoré predstavujú ideálny čas pre osvieženie sa miešaným nápojom. Či už na party, záhradnej grilovačke, jarnom pikniku, či slávnosti- sú vhodné pre každú príležitosť a niet nimi čo pokaziť. Viete ako vznikli? Aké druhy miešaných nápojov poznáme? Ako ich správne pripraviť? To všetko sa dozviete.
více

Ryby bez chyby?

Vydáno: 19. 12. 2020
Odborníci na výživu odporúčajú, aby sme ich jedli dvakrát týždenne. No ekologický aktivisti varujú, že si na ne máme dávať pozor, pretože sa v nich hromadia jedy, ktoré poškodzujú naše zdravie. Kto má teda pravdu?
více

Aký olej použiť?

Vydáno: 18. 12. 2020
Na Slovensku a v Čechách sa bežne používajú hlavne tieto tri druhy olejov – slnečnicový, repkový a olivový. Pri nákupe treba dodržiavať isté pravidlá, okrem ceny, sledujte na etiketách aj krajinu pôvodu, dátum spotreby a na čo sú jednotlivé typy určené.
více

Mikrovlnka - jej využitie a riziká

Vydáno: 17. 12. 2020
V súčasnosti vo väčšine domácností tento v podstate novší vynález nájdete. Niektorí z nás nedajú na mikrovlnnú rúru dopustiť a jedlá v nej aj varia.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému