Vaření

Pošlete nám svůj recept

Vypěstujte si za oknem zelené bohatství

Vydáno: 11. 02. 2020
Kupování sáčků s bylinkami v obchodech je sice pohodlné, ale v průběhu celého procesu, než se dostanou k vám do kuchyně, ztrácí na své výrazné chuti a kvalitě. Co takhle vytvořit si domácí bylinkářství a pěstovat si čerstvé koření sami?
více

Baklažán - fialové prekvapenie v kuchyni

Vydáno: 10. 02. 2020
Nemáte odvahu otestovať túto fialovú zeleninu vo vlastnej kuchyni? Prekonajte strach a okúste tajomstvo baklažánu! Dokáže vám ponúknuť nezvyčajnú chuť na nekonečné množstvo spôsobov.
více

Kouzla s květákem

Vydáno: 09. 02. 2020
Květák neboli karfiol. Rostlina vynikající chuťově i vzhledem. Pro mnoho z nás oblíbená, pro jiné odporná rostlina a zelenina. Má ale své kouzlo a můžeme z ní vytvořit chutné pokrmy, které okouzlí i případnou návštěvu.
více

Variace na letní saláty z přílohovin (které se hodí i na dietu)

Vydáno: 08. 02. 2020
S přicházejícími horky se málokomu chce stát u plotny a vyvařovat tříchodové menu. I z tohoto důvodu v následujícím článku naleznete tři recepty na chutné saláty. A to samozřejmě není vše – jsou zároveň dietní, rychlé a skvěle hodí na všedí dny. Proč?
více

Zelenina na grilu

Vydáno: 07. 02. 2020
Grilování se už i v Česku stalo absolutním hitem mezi letními aktivitami. Nejčastěji však grilujeme naložené kuřecí či jiné druhy masa a ryb. Co takhle vyzkoušet bezmasé grilování a ochutnat čerstvě ogrilovanou zeleninu?
více

Veľký zázrak od malých tvorov

Vydáno: 06. 02. 2020
Med. Sladká pochúťka, ktorá má liečivé účinky a priaznivý dopad na naše zdravie. Vytvárajú ho včely, prípadne iné druhy hmyzu zberom a zahusťovaním sladkých štiav - predovšetkým nektáru a kvetov. Med sa neodporúča alergikom, ktorí sú citliví na pele. Nealergici môžu konzumovať med denne, pretože je zdrojom vitamínov – A, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P a minerálnych látok ako zinok, sodík, železo, vápnik alebo draslík.
více

Tortilla - mexická placka ze Španělska

Vydáno: 04. 02. 2020
Nejlepší je, když z jednoho základu pokrmu můžete vykouzlit nekonečně mnoho různých variací. Přesně taková je tortilla. Mexická placka, kterou můžete upravovat jak vám jen stačí fantazie a přitom vždy bude chutnat skvěle.
více

Mléčné výrobky

Vydáno: 03. 02. 2020
Mléko a mléčné výrobky jsou odjakživa součástí našeho života už od narození. Jen co se narodíme, už konzumujeme mléko. Co ale o mléku víme? A jak jej co nejlépe zařazovat do svého jídelníčku?
více

Co je pečený čaj a jak na něj?

Vydáno: 02. 02. 2020
Jako jeden z mnoha receptů byste i tento měli znát ještě předtím než začne léto. Ptáte se proč? To zjistíte v tomto článku!
více

Batáty - brambory trochu jinak

Vydáno: 01. 02. 2020
Batáty jsou často označované jako sladké anebo španělské brambory. Díky karotenoidům mají zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy jsou plné vitaminů a mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému