Vaření

Pošlete nám svůj recept

Polévka jako hlavní chod

Vydáno: 11. 03. 2019
Jaro a léto je období stvořené pro polévky. Připravovat se nemusí jen klasicky k obědu, ty hutnjší mohou být klidně samotným hlavním chodem. Dnes jsme si pro vás připravili recept na francouzskou a finskou polévku.
více

Diéty Halajová

Vydáno: 09. 03. 2019
Práve ste si vybrali letnú dovolenku a rozhodli ste sa, že do plaviek musíte dobre vyzerať? Alebo vás k diéte vedie vážne ochorenie, či potreba znížiť svoju telesnú hmotnosť zo zdravotných dôvodov? Cieľ máte síce jasný, ale neviete ako na to? Aké zásady treba dodržiavať, aby sa vám pôvodná hmotnosť nevrátila? Kedy je chudnutie naozaj účinné a nehrozí pri ňom jojo efekt? Aká diéta je pre vás vhodná?
více

Fašiangové pochúťky: Šišky a fánky

Vydáno: 07. 03. 2019
Dostali ste chuť osláviť fašiangy aj inak, ako návštevou maškarného bálu či plesu? Organizujete menšiu oslavu u vás doma? Tak potom by na vašom stole rozhodne nemali chýbať najtypickejšie fašiangové pochúťky. K obom sa vynikajúco hodí mlieko či ovocné kompóty.
více

Sladké pochoutky

Vydáno: 06. 03. 2019
Přepadají Vás z ničeho nic občas chutě na něco jemného, dobrého a hlavně sladkého? Také máte stavy, že dokážete vyjíst během chvíle veškeré své sladké zásoby? Tyto chvilky asi přepadají občas každého z nás. Proto si v následujícím článku připomeneme nebo představíme pár zajímavých receptů, které nám chuť na sladké spolehlivě zaženou.
více

Škola volá- správna desiata pre školákov

Vydáno: 01. 03. 2019
Letné prázdniny sú už naozaj minulosťou, rodičom odpadla starosť, ako naplniť voľný čas svojich ratolestí, no na druhej strane aj začiatok školského roka prináša riešenia závažných otázok.
více

Jeden ze symbolů léta - vodní meloun

Vydáno: 28. 02. 2019
Dokážete si představit léto bez vodního melounu? Já tedy vůbec. Tato zelenina, mnohými považována za ovoce, se stala určitým symbolem dní prozářených slunečními paprsky a prostoupenými vysokými teplotami. Tento článek je proto věnován právě melounu, jehož sezóna opět začíná.
více

Delikátní cheesecake z českých ingrediencí

Vydáno: 27. 02. 2019
Ke kávě patří zákusek. V kavárnách často přechází při pohledu na vitríny zrak a sbíhají se sliny na všechny výstavní pochoutky. Připravte si takovou dobrotu i doma!
více

Začiatok grilovania

Vydáno: 21. 02. 2019
Aj keď kalendárne sa leto ešte nezačalo, teplé počasie je už v plnom prúde. A spolu s ním prichádzajú mnohé radosti, ktoré sme si museli celú zimu odopierať. Pomaly ale isto sa chodíme kúpať na kúpaliská, prechádzky sa v peknom teplom počasí značne predĺžili, skoro každý deň strávime na záhradke. Okrem toho sa ale začína aj sezóna dobre prepečených klobások a mnohých ďalších grilovaných dobrôt.
více

Vaříme s pohankou - pomůže před viry

Vydáno: 20. 02. 2019
Pohanka je rdesnovitá rostlina, ale má podobně moučná zrna jako obilí. Pravlastí pohanky jsou Himaláje, odkud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky.
více

Červená řepa – pro krásu i proti rakovině

Vydáno: 17. 02. 2019
Červená řepa se na rozdíl od východních zemí, kde je hojně používaná v boršči, v českém jídelníčku příliš často nevyskytuje a je to určitě škoda. Rostlina, u níž se konzumuje podzemní bulva, totiž obsahuje mnoho důležitých látek.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému