Vaření

Pošlete nám svůj recept

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 20. 12. 2019
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Cesta těstovin historií a tipy na speciality

Vydáno: 17. 12. 2019
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohy, navíc se dají připravit na tisíc a jeden způsob. V následujícím článku se dozvíte nejen zajímavosti z historie, ale také tipy na přípravu netradičních pokrmů právě z těstovin.
více

Keď sa povie steak

Vydáno: 14. 12. 2019
Radi by ste si napríklad na nedeľný obed pripravili chutné mäsko v podobe steaku? A prečo nie? Práve tu sa dozviete, že to nie je zložité a dá sa to zvládnuť ľavou zadnou. Potrebujeme k tomu len zopár ingrediencií a príprava môže začať.
více

Ten pravý kotlíkový guláš

Vydáno: 08. 12. 2019
Aké by to bolo leto, keby sa aspoň raz nevybrala rodina a priatelia do prírody a pri ohníku si okrem opekania neuvarili aj poriadny, chutný guláš? Ten určite patrí k letnej pohode, chatám či výletom do lesa. Nejde pri tom o veľmi náročnú vec, ale chuťovo sa líši aj v tých najnenápadnejších zmenách.
více

Pečeme dobroty...

Vydáno: 05. 12. 2019
Určitě to znáte… má k vám na víkend přijít nějaká návštěva, a vy byste ji rádi pohostili něčím opravdu dobrým. Není lepší nápad, než něco upéct a nabídnout tak hostům jako zákusek třeba ke kávě. Potřebujete inspiraci? Tady je pár receptů.
více

Červená řepa si zaslouží plnou rehabilitaci

Vydáno: 28. 11. 2019
Klame tělem. Ušmudlaná od hlíny, s pošramoceným kádrovým profilem, protože tvoří základ ruského boršče. Jenže ti, kteří se nenechají odradit, dobře vědí, že červená řepa je prostě zázrak. Pod nevábnou slupkou se skrývá energie a vášeň, pro kterou možná právě příroda vybavila právě tuto kořenovou zeleninu tak výraznou (a neodstranitelnou) barvou.
více

Flambovanie

Vydáno: 25. 11. 2019
Flambovanie je konečná fáza prípravy jedál, pri ktorej už do hotových pokrmov pridávame alkohol a ten zapálime. Cukor v alkohole vzplanutím ľahko skaramelizuje a jedlo dostáva nasladlú arómu.
více

Food blogy jako nekonečný zdroj inspirace

Vydáno: 08. 11. 2019
Koho by bavilo vařit a vlastně i konzumovat stále ta stejná jídla. Víte, kde čerpat inspiraci, aby se nedělní řízky neomrzely?
více

Chuť z Arabského sveta

Vydáno: 02. 11. 2019
Korenine plné nielen chuti ale aj lákavej vône, to je jeden z výrazných prvkov arabskej kuchyne. No aj v arabskej kuchyni sa na jedálničku nájdu nenápadné jedlá
více

Diéty Halajová

Vydáno: 22. 10. 2019
Práve ste si vybrali letnú dovolenku a rozhodli ste sa, že do plaviek musíte dobre vyzerať? Alebo vás k diéte vedie vážne ochorenie, či potreba znížiť svoju telesnú hmotnosť zo zdravotných dôvodov? Cieľ máte síce jasný, ale neviete ako na to? Aké zásady treba dodržiavať, aby sa vám pôvodná hmotnosť nevrátila? Kedy je chudnutie naozaj účinné a nehrozí pri ňom jojo efekt? Aká diéta je pre vás vhodná?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému