Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jeden ze symbolů léta - vodní meloun

Vydáno: 28. 02. 2019
Dokážete si představit léto bez vodního melounu? Já tedy vůbec. Tato zelenina, mnohými považována za ovoce, se stala určitým symbolem dní prozářených slunečními paprsky a prostoupenými vysokými teplotami. Tento článek je proto věnován právě melounu, jehož sezóna opět začíná.
více

Delikátní cheesecake z českých ingrediencí

Vydáno: 27. 02. 2019
Ke kávě patří zákusek. V kavárnách často přechází při pohledu na vitríny zrak a sbíhají se sliny na všechny výstavní pochoutky. Připravte si takovou dobrotu i doma!
více

Čaj nebo káva?

Vydáno: 26. 02. 2019
Čaj nebo káva – věčné dilema lidí o tom, co je zdravější. Na toto téma již bylo napsáno spousta mouder a pouček. Z některých vyplývá, že je jedno zdravé a druhé špatné, z jiných zase naopak. Je ale pravdou, že většina lidí nedá bez kávy ani ránu a nedají na ni dopustit.
více

Ako na kysnuté cesto

Vydáno: 25. 02. 2019
Kysnuté koláče a celkovo, kysnuté cesto, bolo základným hodovým a slávnostným jedlom našich predkov. Obsahovalo len tú najlepšiu múku, vtedy veľmi vzácny cukor a kvások, ktorého príprava si vyžadovala niekoľko dní. Dnes je to omnoho jednoduchšie, ale koláče z neho naďalej ostali vyhľadávanou pochúťkou!
více

Není čaj jako čaj

Vydáno: 24. 02. 2019
Zima v mnohých z nás vyvolává nutkání zalézt do obývacího pokoje, přehodit si přes sebe deku a vychutnávat horký ovocný čaj s medem a citrónem. To vše ideálně u televize. Víme ale, co vlastně popíjíme? Podle jednoduché definice čaje totiž z hrníčku usrkáváme většinou pouze ochucený bylinkový nebo ovocný vývar. Ten však může být v mnohém prospěšnější než klasický čaj.
více

Maliny – když je ovoce i lékem

Vydáno: 23. 02. 2019
Maliny – dobrota, kterou milují děti i dospělí. Lze si ji dopřát i při procházce lesem, protože i v této době roste v hojné míře zcela volně podobně jako borůvky, ostružiny či lesní jahody. Keře maliníku je možno s úspěchem pěstovat i v zahradách, protože díky svému „divokému“ původu nevyžadují téměř žádnou péči. Věděli jste však, že pojídáním tohoto drobného ovoce nejen že ulahodíte chuťovým buňkám, ale také budete prospěšní svému organismu?
více

Suši

Vydáno: 22. 02. 2019
Suši je tradičné japonské jedlo pozostávajúce z ochutenej ryže a surových alebo tepelne upravovaných surovín. K tejto do mäkka uvarenej ryže sa podáva zväčša surová alebo marinovaná ryba, dary mora a zelenina.
více

Začiatok grilovania

Vydáno: 21. 02. 2019
Aj keď kalendárne sa leto ešte nezačalo, teplé počasie je už v plnom prúde. A spolu s ním prichádzajú mnohé radosti, ktoré sme si museli celú zimu odopierať. Pomaly ale isto sa chodíme kúpať na kúpaliská, prechádzky sa v peknom teplom počasí značne predĺžili, skoro každý deň strávime na záhradke. Okrem toho sa ale začína aj sezóna dobre prepečených klobások a mnohých ďalších grilovaných dobrôt.
více

Vaříme s pohankou - pomůže před viry

Vydáno: 20. 02. 2019
Pohanka je rdesnovitá rostlina, ale má podobně moučná zrna jako obilí. Pravlastí pohanky jsou Himaláje, odkud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky.
více

Koktejlové pokušení

Vydáno: 19. 02. 2019
Také si čas od času rádi pochutnáte na některém z míchaných nápojů? Nabídka je skutečně velmi široká, vybrat si můžeme nápoj alkoholický i nealkoholický, teplý nebo studený, roli hraje také velikost a mnohé další parametry. Některé z koktejlů si můžeme zkusit sami vyrobit, čímž zajisté potěšíme celou rodinu i případné hosty.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému