Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jak využít polentu

Vydáno: 03. 05. 2018
Polentu si dopřávají hlavně Italové, ale vyzkoušejte i vy, že pokrm utvořený z kukuřičné mouky, vody a solí, je chutný.
více

Ryby bez chyby?

Vydáno: 02. 05. 2018
Odborníci na výživu odporúčajú, aby sme ich jedli dvakrát týždenne. No ekologický aktivisti varujú, že si na ne máme dávať pozor, pretože sa v nich hromadia jedy, ktoré poškodzujú naše zdravie. Kto má teda pravdu?
více

Jak rozeznáme víno?

Vydáno: 01. 05. 2018
Občas máte chuť na skleničku dobrého vína, ale nejste profíci v tomto oboru? Kupujete láhev vína jen tak odhadem či dokonce podle ceny (strategie je drahé, tak musí být dobré)? Označení „s přívlastkem“ či sladké vám nic neříká? Povězme si, jak alespoň laicky zjistíte, jaké víno kupujete a co znamenají všechny ty slova na etiketě.
více

Sladkosť z ovsených vločiek

Vydáno: 30. 04. 2018
Ovsené vločky sú zdrojom bielkovín, zdravých tukov, minerálov a vitamínov. Chýba vám vitamín B, vápnik, fosfor, železo alebo chcete zhodiť pár kíl? Zaraďte do svojho jedálnička ovsené vločky!
více

Těstoviny třikrát jinak

Vydáno: 29. 04. 2018
Jaro je tu a s ním je spojena i detoxikace organismu. Detoxikovat, avšak v nepravém slova smyslu, bychom měli i naši kuchyni a zapomenout na některé potraviny. Naopak zařadit množství lehkých pokrmů - na tři zajímavé a rychlé recepty z těstovin se nyní podíváme.
více

Holandské speciality

Vydáno: 28. 04. 2018
Díky holandským zámořským výpravám v minulých stoletích je kuchyně po celém světě ovlivněna tou evropskou. Jaké speciality ale opravdu můžete ochutnat v Nizozemí a co je pro tuto malou zemi typické? Dočtete se v následujícím článku.
více

Co s kořenovou zeleninou?

Vydáno: 27. 04. 2018
Většina z nás používá kořenovou zeleninu jen do polévky. Mrkev, celer či červená řepa jsou ale výborné i jako hlavní jídla a samozřejmě hojně se používají do salátů. Kořenová zelenina je bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a éterických olejů. Nejčastěji v kuchyni používáme mrkev, petržel, celer, ředkvičky a červenou řepu.
více

Žampiony nejen pro vegetariány

Vydáno: 26. 04. 2018
Žampiony. Zdánlivě obyčejná zelenina, která však skrývá mnoho možností pro přípravu skvělých jídel. A nemusí se jednat jen o vyloženě zeleninové pochoutky, o čemž se přesvědčíte v následujícím článku.
více

Cesta těstovin historií a tipy na speciality

Vydáno: 25. 04. 2018
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohy, navíc se dají připravit na tisíc a jeden způsob. V následujícím článku se dozvíte nejen zajímavosti z historie, ale také tipy na přípravu netradičních pokrmů právě z těstovin.
více

Varíme a pečieme s alkoholom

Vydáno: 24. 04. 2018
Akohol pri varení a pečení môže obohatiť vaše dobroty. Nebojte sa a vyskúšajte pridať k tradičným ingredienciám aj pár deci vášho obľúbeného akoholického nápoja.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému