Vaření

Pošlete nám svůj recept

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 07. 09. 2020
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Detská výživa

Vydáno: 06. 09. 2020
Záhrady sú plné dozrievajúcich jabĺk. Ideálny čas pustiť sa do prípravy detskej výživy. Či už pre deti alebo dospelých, v zime bude vhodnou pochúťkou a pripomenie vám chuť čerstvého ovocia. Ponúkame vám niekoľko receptov na prípravu ovocnej výživy. Je len na vás, ktorý postup zvolíte.
více

Panna Cotta

Vydáno: 05. 09. 2020
Kto ju nepozná, nevie o čo prichádza – reč je o Panna Cotte, lahodnom smotanovom dezerte, ktorý musí chutiť úplne každému. Jemná chuť tohto dezertu, pokiaľ je správne pripravený, nie je len útokom cukru na vaše chuťové poháriky. Panna Cotta je tiež veľmi lahodná smotanová báseň.
více

Není zmrzlina jako zmrzlina

Vydáno: 04. 09. 2020
Každý si chce občas dopřát něco výjimečného a kdo rád mlsá, určitě občas zamíří i k mrazícímu boxu se zmrzlinami. Jako všude, i v tomto sortimentu se dají najít výrobky levnější a dražší. I ty z nižší cenové kategorie chutnají dobře, pokud ale chcete zmrzinu vyrobenou z kvalitních surovin, sáhněte třeba po značce Haagen Dash nebo Ben`s and Jerry.
více

Čaro sypaného čaju

Vydáno: 03. 09. 2020
Prvý písomný záznam o čaji pochádza z 3.storočia pred Kristom. Vtedy ho slávny čínsky lekár Chua Tchuo odporúčal na posilnenie sústredenia a zaháňanie únavy. Čaj sa dodnes teší veľkej obľube a spomedzi všetkých tekutín na svete sa čaj pije najviac.
více

Boršč - pochoutka z východu

Vydáno: 02. 09. 2020
Boršč je pochoutka, kterou většina z nás zná nebo má alespoň nějakou představu o tom, jak by asi mohla chutnat a vypadat. Kdyby jste se však dnes rozhodli zajít si na tuto specialitu východoevropské kuchyně, asi byste z paměti nedokázali vylovit restauraci, ve které vám polévku připraví a pravděpodobně ani nikdo z vašich přátel či známých by vám v tomto zapeklitém problému nedokázal poradit. Něco podobného by se vám na Ukrajině nebo v Rusku, kde se polévka považuje téměř za symbol krajiny, rozhodně nemohlo stát.
více

Čočka v kuchyni

Vydáno: 01. 09. 2020
Máte rádi experimentování v kuchyni? Nejste zastánci jednotvárných a běžných jídel? Pak se vám určitě trefím do chuti. A pokud máte rádi čočku na všechny způsoby, určitě uvítáte několik receptů, které nejsou úplně obvyklé pro přípravu této suroviny.
více

Brusinkové menu

Vydáno: 31. 08. 2020
O blahodárných účincích brusinek na zdraví jste už určitě slyšeli mnoho. Kromě využití ve zdravotnictví je lze využít i v kuchyni, kde se z těchto plodů o velikosti oliv dají připravit opravdové dobroty.
více

Zdravé luštěniny

Vydáno: 30. 08. 2020
V jídelníčcích většiny českých restaurací se luštěniny příliš často nevyskytují. Když se řekne čočka nebo hrách, většině lidí se vybaví problémy s nadýmáním. Je pravda, že po konzumaci luštěnin se tyto problémy mohou vyskytnout, ale určitě to neznamená, že byste měli čočku, hrách, fazole, cizrnu, boby nebo sóju ze své kuchyně odstranit. Právě naopak. Ti, kteří si chtějí udržet svou váhu, by si měli luštěniny dopřávat častěji. Až na sóju tyto plody totiž obsahují málo tuku.
více

Sladké tečky za obědem

Vydáno: 29. 08. 2020
Také vás vždy po obědě začne honit mlsná a nevíte co by? Možná vás od této situace může zachránit dezert servírovaný jako sladká tečka. Nemusí to být nic velkého, stačí jednoduchý pokrm. A nemusí to být ani kalorická bomba. Tipy najdete v následujícím článku.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému