Vaření

Pošlete nám svůj recept

Netradiční příprava brambor

Vydáno: 29. 10. 2019
Je to pořád dokola: bramborová kaše, pečené brambory, vařené brambory s pažitkou, šťouchané brambory, hranolky. Chtělo by to už něco jiného, co říkáte? Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů na netradiční úpravu tolik oblíbené přílohy, jakou jsou brambory.
více

Leto plné hudby

Vydáno: 28. 10. 2019
Slnko, hudba, zábava do neskorých ranných hodín a dobrá patria. Aj takto sa dajú v krátkosti predstaviť hudobné festivaly. K letu už neodmysliteľne patria, niektoré si už vybudovali dlhoročnú tradíciu, no každým rokom pribúdajú nové.
více

Návrat domácej sódovky

Vydáno: 27. 10. 2019
Našla by sa u vás doma ešte stará sifónová fľaša nahusto omotaná drôtom a možno aj pár náhradných bombičiek? Určite je to možné. Domáca sóda bývala v minulosti obľúbeným nápojom mnohých domácností. Manipulácia s ňou však nebola najjednoduchšia a navyše bola dosť ostrá. Ale čo sa po čase zmenilo?
více

Jeden ze symbolů léta - vodní meloun

Vydáno: 26. 10. 2019
Dokážete si představit léto bez vodního melounu? Já tedy vůbec. Tato zelenina, mnohými považována za ovoce, se stala určitým symbolem dní prozářených slunečními paprsky a prostoupenými vysokými teplotami. Tento článek je proto věnován právě melounu, jehož sezóna opět začíná.
více

Chuť Francie v cremé brulée

Vydáno: 25. 10. 2019
Moučník svým názvem tak proslavený, že snad neexistuje nikdo, kdo by o něm ještě neslyšel. Ale mnoho lidí ho ještě nikdy neochutnalo. Co je cremé bruleé a jak na jeho domácí výrobu, si představíme v následujícím článku.
více

Nátierky

Vydáno: 24. 10. 2019
Ideálne na desiatu, rýchlu večeru alebo ako občerstvenie na oslavu. Príprava je vo väčšine prípadov jednoduchá, často si vystačíte iba so surovinami „čo dom dal“ a pritom vykúzlite dobrotu, ktorá budete chutiť veľkým i malým.
více

Kozí syr na chuť i pre zdravie

Vydáno: 23. 10. 2019
Kozie mlieko je vraj zdravšie ako kravské. Hovorí sa, že je elixírom krásy a dlhovekosti. Obsahuje viac vápnika, je dobré na trávenie, pomáha proti stresu, alergiám, rakovine, posilňuje imunitu. Napriek tomu ho u nás málokto pije.
více

Diéty Halajová

Vydáno: 22. 10. 2019
Práve ste si vybrali letnú dovolenku a rozhodli ste sa, že do plaviek musíte dobre vyzerať? Alebo vás k diéte vedie vážne ochorenie, či potreba znížiť svoju telesnú hmotnosť zo zdravotných dôvodov? Cieľ máte síce jasný, ale neviete ako na to? Aké zásady treba dodržiavať, aby sa vám pôvodná hmotnosť nevrátila? Kedy je chudnutie naozaj účinné a nehrozí pri ňom jojo efekt? Aká diéta je pre vás vhodná?
více

Káva - nekáva

Vydáno: 21. 10. 2019
Máte vysoký krvný tlak, alebo žalúdočné vredy a váš lekár vám odporučil nepiť kávu? Ak sa jej napriek tomu nechcete vzdať, ale zároveň vám na vašom zdraví záleží, siahne po náhrade, ktoré naši predkovia poznajú už vyše 200 rokov: Zaspomínajte si na uplynulé roky a siahnite opäť po zdravých kávovinách!
více

Perla talianskej kuchyne - Mozzarella

Vydáno: 20. 10. 2019
Jedna z najznámejších chutí talianskej kuchyne je určite lahodná mozzarella. Jej poznávacím znamením je biela farba, hustá konzistencia a jemná lahodná chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku. No samozrejme nie je mozzarella ako mozzarella. Aj keď sa tento druh syra používa aj v iných svetových kuchyniach, z Talianska pochádza tá najkvalitnejšia a najznámejšia mozzarella „di Bufala Campana“. Jej vzácnosť a jedinečnosť pochádza z kvalitnej, vzácnej suroviny a z dôsledného výrobného postupu. Ak ste milovníkom syrov určite si tento kulinársky skvost nenechajte ujsť.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému