Vaření

Pošlete nám svůj recept

Fašiangové pochúťky: Šišky a fánky

Vydáno: 05. 09. 2018
Dostali ste chuť osláviť fašiangy aj inak, ako návštevou maškarného bálu či plesu? Organizujete menšiu oslavu u vás doma? Tak potom by na vašom stole rozhodne nemali chýbať najtypickejšie fašiangové pochúťky. K obom sa vynikajúco hodí mlieko či ovocné kompóty.
více

Light: pomáha alebo škodí?

Vydáno: 04. 09. 2018
Stravovať sa zdravo je snahou takmer každého pozemšťana. Niekoho k tomu vedie túžba rozlúčiť sa s nadbytočnými kilogramami, iných zdravotné problémy, alebo len dobrá vôľa urobiť niečo pre seba.
více

Burské oříšky má rád téměř každý

Vydáno: 03. 09. 2018
Kdo by neznal arašídy, které jsou nejen pochoutkou, co nesmí chybět na žádném večírku hned vedle misky s bramborovými lupínky, ale mnohdy také neotřelým doplňkem při vaření. Někdo je rád čerstvě vyloupané, jiní si zase pochutnávají na těch solených. Ty už sice nejsou tak zdravé, i tak jsou ale stejně dobré. Čím překvapuje náš organismus burský oříšek?
více

Sladké pochoutky

Vydáno: 02. 09. 2018
Přepadají Vás z ničeho nic občas chutě na něco jemného, dobrého a hlavně sladkého? Také máte stavy, že dokážete vyjíst během chvíle veškeré své sladké zásoby? Tyto chvilky asi přepadají občas každého z nás. Proto si v následujícím článku připomeneme nebo představíme pár zajímavých receptů, které nám chuť na sladké spolehlivě zaženou.
více

Kouzla s hermelínem

Vydáno: 01. 09. 2018
Sýry jsou neodmyslitelnou součástí jídelníčku téměř každého z nás. Patří mezi ně i hermelín, česká sýrová pochoutka, se kterou se v kuchyni dají dělat divy. Vyznačuje se svou nezaměnitelnou chutí a vůní, kterou si oblíbili mnozí. I proto ho nalezneme v nabídce většiny hospod a restaurací, které ho nabízejí buď jako pochutinu, nebo jako hlavní jídlo. V dnešním článku se společně podíváme na to, jak si lze hermelín různými způsoby upravit i doma a dopřát si tak tuto lahůdku v několika podobách.
více

Zeštíhlovací tajemství fenyklu

Vydáno: 31. 08. 2018
V České republice se fenykl používá především jako koření a léčivka. Hlízy fenyklu, které vypadají jako cibule zkřížená s řapíkatým celerem, lze však použít i jako zeleninu.
více

Jahody

Vydáno: 30. 08. 2018
V týchto dňoch kraľujú záhradám. Červené, šťavnaté a sladké... Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a užite si jahodovú sezónu.
více

Kuchyňa podľa pravidiel Tóry

Vydáno: 29. 08. 2018
Tradície v príprave židovských pokrmov určuje náboževstvo. Na jedálničku nenájdete bravčovinu, mäso zo zajaca ani králika. Príprava mäsitých pokrmov sa musí riadiť prísnym zasadami. Základnou kostrou židovského kulinárstva sú pravidlá kašrutu rozlíšenie čistých- košér a nečistých- trejf jedál.
více

Sýr tofu pro zdraví, sílu a linii

Vydáno: 28. 08. 2018
Sýr tofu, který vzniká vysrážením sójového mléka, je ideální pro všechny, kteří chtějí předejít cévním chorobám, cukrovce či obezitě.
více

Chuť Francie v cremé brulée

Vydáno: 27. 08. 2018
Moučník svým názvem tak proslavený, že snad neexistuje nikdo, kdo by o něm ještě neslyšel. Ale mnoho lidí ho ještě nikdy neochutnalo. Co je cremé bruleé a jak na jeho domácí výrobu, si představíme v následujícím článku.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému