Vaření

Pošlete nám svůj recept

Bryndzové halušky

Vydáno: 03. 07. 2017
Čo ponúknuť cudzincovi pri návšteve Slovenska, aby si ju zapamätal? Chlieb so soľou? Jednoznačne, no hneď po tom by mali prísť na rad bryndzové halušky- slovenské národné jedlo! Ako ich správne pripraviť, aby dostali neopakovateľnú chuť? Ako vybrať vhodnú bryndzu? Kam až siaha ich pôvod?
více

Letné šaláty

Vydáno: 02. 07. 2017
V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné, či už na obed alebo na večeru. Jednoduché recepty, ktoré vám nižšie ponúkame, vám zaberú len zopár minút. Čím viac ich budete jesť, tým viac vitamínov a výživných látok telu doprajete.
více

Výhody domácí pekárny, aneb upeč si sám

Vydáno: 01. 07. 2017
Možnost upéci si doma vlastní pečivo s sebou nese nejednu výhodu. Přestat být vázán na otevírací hodiny obchodů a mít k dispozici vždy to nejčerstvější pečivo výborné kvality je jistě lákavou možností. Podívejme se na ni proto blíže.
více

Maliny – když je ovoce i lékem

Vydáno: 30. 06. 2017
Maliny – dobrota, kterou milují děti i dospělí. Lze si ji dopřát i při procházce lesem, protože i v této době roste v hojné míře zcela volně podobně jako borůvky, ostružiny či lesní jahody. Keře maliníku je možno s úspěchem pěstovat i v zahradách, protože díky svému „divokému“ původu nevyžadují téměř žádnou péči. Věděli jste však, že pojídáním tohoto drobného ovoce nejen že ulahodíte chuťovým buňkám, ale také budete prospěšní svému organismu?
více

Suši

Vydáno: 29. 06. 2017
Suši je tradičné japonské jedlo pozostávajúce z ochutenej ryže a surových alebo tepelne upravovaných surovín. K tejto do mäkka uvarenej ryže sa podáva zväčša surová alebo marinovaná ryba, dary mora a zelenina.
více

Hraška

Vydáno: 28. 06. 2017
Chcete do svého jídelníčku zařadit více zdravých surovin? Určitě začněte především se zeleninou, ale neměli byste zapomenout ani na luštěniny. Takovou trošku jinou formou, jak zkonzumovat luštěniny, je zkusit hrašku.
více

Zeleninové saláty

Vydáno: 27. 06. 2017
Venku se pomalu ale jistě začíná oteplovat a časem se v obchodech a na trzích začnou zase v hojné míře objevovat levnější všechny druhy zeleniny. Pokud jste milovníky zeleniny, salátů a pokrmů připravených ze zeleniny, je tento článek pro vás tím pravým. Jaro a léto přímo vybízí ke zdravější stravě, a proto si o zdravé stravě něco povíme a objeví se zde i pár tipů, jak si vyrobit výtečné pokrmy.
více

Zákusky, které zvládnete aj doma

Vydáno: 26. 06. 2017
Na to, aby ste si pochutili na lahodnom zákusku už viac nemusíte merať cestu do cukrárne. Postačí vám trocha šikovnosti a prípravu niektorých sladkých dobrôt zvládnete i sami doma.
více

Variace na letní saláty z přílohovin (které se hodí i na dietu)

Vydáno: 25. 06. 2017
S přicházejícími horky se málokomu chce stát u plotny a vyvařovat tříchodové menu. I z tohoto důvodu v následujícím článku naleznete tři recepty na chutné saláty. A to samozřejmě není vše – jsou zároveň dietní, rychlé a skvěle hodí na všedí dny. Proč?
více

Avokádo známé i neznámé

Vydáno: 24. 06. 2017
Máte chuť vyzkoušet něco nového a exotického? Nebo jen přemýšlíte, co si s takovým avokádem počít v kuchyni při přípravě pokrmů? Avokádo je skvělou možností, jak si ozvláštnit náš jídelníček, zahrnout do něj ovoce s významnou výživovou hodnotou a v neposlední řadě si pochutnat na něčem výjimečném.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému