Vaření

Pošlete nám svůj recept

Novinky do kuchyně - parní hrnec

Vydáno: 25. 02. 2017
Moderní doba přináší nové technologie a postupy i do našich kuchyní. V zájmu zdravého stravování se tak v poslední době těší velké oblibě parní hrnce, díky kterým můžeme každý pokrm připravit bez tuku, aniž by ztratil cokoliv ze své přirozené chuti, popřípadě vitaminových zásob.
více

Pizza - mnohé podoby jedného jedla

Vydáno: 24. 02. 2017
Pizza je veľmi obľúbené jedlo, či už u mladých alebo starších ľudí. Dá sa konzumovať všade: v reštauráciách, v podnikoch, v bufetoch, alebo si ju môžete bez problémov objednať domov. Avšak málokto vie, čím si toto jedlo prešlo, kým sa stalo najznámejšou maškrtou na rodinných oslavách, na stretnutiach s priateľmi, alebo pri dobrom filme vo vašom kresle.
více

Škola volá- správna desiata pre školákov

Vydáno: 23. 02. 2017
Letné prázdniny sú už naozaj minulosťou, rodičom odpadla starosť, ako naplniť voľný čas svojich ratolestí, no na druhej strane aj začiatok školského roka prináša riešenia závažných otázok.
více

Čarovanie s hubami v kuchyni

Vydáno: 22. 02. 2017
Je tu čas chatovačiek a túlania sa po lese. V tomto období si určite prídu na svoje vášniví hubári. Máte radi huby a vyskúšali ste už všetky možné recepty na ich prípravu? Neviete ako svoj hubársky jedálniček oživiť? Vyskúšajte nasledovné recepty!
více

Chuťovky pro návštěvu

Vydáno: 21. 02. 2017
Už se vám určitě někdy přihodilo, že u dveří zazvonila nečekaně návštěva, a vy jste začali narychlo přemýšlet, čím je pohostíte. Následující článek s deseti recepty by vám mohl pomoci.
více

Poctivé kakaové maslo

Vydáno: 20. 02. 2017
Niektoré veci nám prídu také bežné, že nám ani nenapadne hľadať, čo sa pod nimi skrýva. Aj o čokoláde sa toho popísalo už mnohé. Rovnako o kakae, z ktorého sa vyrába. Ale čo je to, čo tvorí jej jemnú konzistenciu? Jedna nenápadná, no pre chuť a jemnosť veľmi dôležitá ingrediencia, ktorej farba, vôňa a dokonca ani chuť čokoládu na prvý pohľad nepripomínajú. Napriek tomu čokoláda nie je pravou čokoládou, ak neobsahuje kakaové maslo.
více

Pečieme domáci chlieb

Vydáno: 19. 02. 2017
Voňavý, chrumkavý a hlavne chutný. Tak taký je ten správny chlieb. Vyskúšajte si ho doma sami spraviť! Vôbec nezáleží na tom, že zo začiatku vytvoríte akurát tak veľkú placku, domáci chlieb je ten naj...
více

Domáce dressingy

Vydáno: 18. 02. 2017
Máte radi dressingy či omáčky a radi v kuchyni experimentujete? Či už k mäsu alebo šalátom, máme tu pre vás zopár tipov, ako si doma urobiť čerstvý dressing podľa chuti.
více

Light: pomáha alebo škodí?

Vydáno: 17. 02. 2017
Stravovať sa zdravo je snahou takmer každého pozemšťana. Niekoho k tomu vedie túžba rozlúčiť sa s nadbytočnými kilogramami, iných zdravotné problémy, alebo len dobrá vôľa urobiť niečo pre seba.
více

Holandské speciality

Vydáno: 16. 02. 2017
Díky holandským zámořským výpravám v minulých stoletích je kuchyně po celém světě ovlivněna tou evropskou. Jaké speciality ale opravdu můžete ochutnat v Nizozemí a co je pro tuto malou zemi typické? Dočtete se v následujícím článku.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému