Vaření

Pošlete nám svůj recept

Elektronický receptář nabízí tradiční jídla slovenské kuchyně

Vydáno: 25. 01. 2018
Neviete, čo uvariť? Dajte si poradiť... Výstižnější název kuchařská příručka snad ani nést nemůže. Brynzové halušky, ale také lokše s kapustou (chcete-li po česky, tak se zelím), šišky, liptovská specialita „tři v jednom“ či švestkové knedlíky se šodó. To je jen malá ukázka receptů na typické slovenské pokrmy tak, jak je sepsala pro elektronický receptář, ale především mnohokrát na vlastní kůži vyzkoušela, Anna Čunderlíková. (Čtenáři Senior portálu ji znají i jako autorku článků edice Harmonie – klíč k duševnímu zdraví, která však nabízí spíše duchovní potravu.)
více

Netradiční příprava brambor

Vydáno: 24. 01. 2018
Je to pořád dokola: bramborová kaše, pečené brambory, vařené brambory s pažitkou, šťouchané brambory, hranolky. Chtělo by to už něco jiného, co říkáte? Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů na netradiční úpravu tolik oblíbené přílohy, jakou jsou brambory.
více

Zdravá obměna jídelníčku, to je kuskus

Vydáno: 23. 01. 2018
Kuskus – základ africké kuchyně proniká i na tuzemské talíře. Oblíben je zejména těmi, kteří chtějí tradiční přílohy nahradit něčím méně obvyklým a hlavně zdravým. Dnešní článek je věnován potravině, která by určitě neměla chybět ve vašem jídelníčku, pokud chcete brambory, knedlíky a rýži doplnit o něco zajímavého a tělu prospěšného.
více

Jsou keramické nože opravdu tak dobré?

Vydáno: 22. 01. 2018
Každá pečlivá kuchařka nebo nadšený kuchař má ve svém arzenálu pomůcek k vaření kousky, které celou činnost co nejvíce ulehčují a jsou dobrými pomocníky. Je jedno, zda jde o nejnovější výdobytky moderní doby v podobě elektronických spotřebičů, nebo o ty nejzákladnější drobnosti jako je například vařečka či nůž. A právě nástroj zmíněný jako druhý je tématem dnešního článku, který se vám snaží naservírovat ty nejvytříbenější informace o hitu, co dobyl již mnoho kuchyní, a to o keramických nožích.
více

Diéty Halajová

Vydáno: 21. 01. 2018
Práve ste si vybrali letnú dovolenku a rozhodli ste sa, že do plaviek musíte dobre vyzerať? Alebo vás k diéte vedie vážne ochorenie, či potreba znížiť svoju telesnú hmotnosť zo zdravotných dôvodov? Cieľ máte síce jasný, ale neviete ako na to? Aké zásady treba dodržiavať, aby sa vám pôvodná hmotnosť nevrátila? Kedy je chudnutie naozaj účinné a nehrozí pri ňom jojo efekt? Aká diéta je pre vás vhodná?
více

Letné šaláty

Vydáno: 20. 01. 2018
V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné, či už na obed alebo na večeru. Jednoduché recepty, ktoré vám nižšie ponúkame, vám zaberú len zopár minút. Čím viac ich budete jesť, tým viac vitamínov a výživných látok telu doprajete.
více

Není čaj jako čaj

Vydáno: 19. 01. 2018
Zima v mnohých z nás vyvolává nutkání zalézt do obývacího pokoje, přehodit si přes sebe deku a vychutnávat horký ovocný čaj s medem a citrónem. To vše ideálně u televize. Víme ale, co vlastně popíjíme? Podle jednoduché definice čaje totiž z hrníčku usrkáváme většinou pouze ochucený bylinkový nebo ovocný vývar. Ten však může být v mnohém prospěšnější než klasický čaj.
více

Ako si urobiť čokoládovú penu

Vydáno: 18. 01. 2018
Viete, čo je najobľúbenejšou sladkosťou na svete? Na túto otázku vám odpovie skoro každý rovnako – čokoláda. Vedeli ste však, že pozitívne vplýva na krvný tlak a odporúča sa aj ako preventívny liek proti hypertenzií?
více

Panna Cotta

Vydáno: 17. 01. 2018
Kto ju nepozná, nevie o čo prichádza – reč je o Panna Cotte, lahodnom smotanovom dezerte, ktorý musí chutiť úplne každému. Jemná chuť tohto dezertu, pokiaľ je správne pripravený, nie je len útokom cukru na vaše chuťové poháriky. Panna Cotta je tiež veľmi lahodná smotanová báseň.
více

Čaro lístkového cesta

Vydáno: 16. 01. 2018
Z mnoho ciest na pečenie sa najlepšie kombinuje práve lístkové. Je mu jedno, či ho budete robiť na sladko, na slano, či s mäsom, lekvárom, syrom...Dalo by sa povedať, že znesie všetko. Po upečení je krehké, chutné, dobre vyzerá a čo je najdôležitejšie – fantasticky chutí. Vyrobiť ho je však trošku námaha.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému