Vaření

Pošlete nám svůj recept

Stravovanie podľa lunárneho kalendára

Vydáno: 16. 11. 2018
Lunárny kalendár je kalendár, teda spôsob cyklického počítania času, ktorý sa zakladá na pozorovaní mesačných cyklov. Určite ste sa už stretli s kalendárom, ktorý podľa mesačných fáz a znamení, doporučuje (alebo vystríha) uskutočňovanie rôznych úkonov na váš organizmus, či záhradu. Používa ho dodnes napríklad islamský kalendár.
více

Čučoriedky, černice – čo s nimi?

Vydáno: 15. 11. 2018
Okrem teplého počasia je leto obdobím, kedy dozrievajú mnohé veľmi zdravé druhy ovocia. Nie s každým si vždy vieme rady, ale ktoré ovocie sa v tomto období naozaj oplatí zaradiť do nášho jedálnička? Aké výhody nám prinesie a na čo je dobré?
více

Červená řepa si zaslouží plnou rehabilitaci

Vydáno: 14. 11. 2018
Klame tělem. Ušmudlaná od hlíny, s pošramoceným kádrovým profilem, protože tvoří základ ruského boršče. Jenže ti, kteří se nenechají odradit, dobře vědí, že červená řepa je prostě zázrak. Pod nevábnou slupkou se skrývá energie a vášeň, pro kterou možná právě příroda vybavila právě tuto kořenovou zeleninu tak výraznou (a neodstranitelnou) barvou.
více

Cesta těstovin historií a tipy na speciality

Vydáno: 13. 11. 2018
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohy, navíc se dají připravit na tisíc a jeden způsob. V následujícím článku se dozvíte nejen zajímavosti z historie, ale také tipy na přípravu netradičních pokrmů právě z těstovin.
více

Sladké tečky za obědem

Vydáno: 12. 11. 2018
Také vás vždy po obědě začne honit mlsná a nevíte co by? Možná vás od této situace může zachránit dezert servírovaný jako sladká tečka. Nemusí to být nic velkého, stačí jednoduchý pokrm. A nemusí to být ani kalorická bomba. Tipy najdete v následujícím článku.
více

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 11. 11. 2018
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Co s kořenovou zeleninou?

Vydáno: 10. 11. 2018
Většina z nás používá kořenovou zeleninu jen do polévky. Mrkev, celer či červená řepa jsou ale výborné i jako hlavní jídla a samozřejmě hojně se používají do salátů. Kořenová zelenina je bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a éterických olejů. Nejčastěji v kuchyni používáme mrkev, petržel, celer, ředkvičky a červenou řepu.
více

Holandské speciality

Vydáno: 09. 11. 2018
Díky holandským zámořským výpravám v minulých stoletích je kuchyně po celém světě ovlivněna tou evropskou. Jaké speciality ale opravdu můžete ochutnat v Nizozemí a co je pro tuto malou zemi typické? Dočtete se v následujícím článku.
více

Sladkosť z ovsených vločiek

Vydáno: 08. 11. 2018
Ovsené vločky sú zdrojom bielkovín, zdravých tukov, minerálov a vitamínov. Chýba vám vitamín B, vápnik, fosfor, železo alebo chcete zhodiť pár kíl? Zaraďte do svojho jedálnička ovsené vločky!
více

Miešané nápoje

Vydáno: 07. 11. 2018
Blížia sa teplé jarné a letné dni, ktoré predstavujú ideálny čas pre osvieženie sa miešaným nápojom. Či už na party, záhradnej grilovačke, jarnom pikniku, či slávnosti- sú vhodné pre každú príležitosť a niet nimi čo pokaziť. Viete ako vznikli? Aké druhy miešaných nápojov poznáme? Ako ich správne pripraviť? To všetko sa dozviete.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému