Vaření

Pošlete nám svůj recept

Chuť Indie

Vydáno: 24. 01. 2019
Indie je země, která přímo hraje všemi barvami. A stejná je i indická kuchyně. Kuchyně, kde hrají prim všemožné druhy exotického koření a jídlo se mění v obřad. Pojďte nahlédnout pod pokličku indických hrnců!
více

Čarování s bramborami

Vydáno: 23. 01. 2019
Brambory… asi nejčastěji používaná příloha k jídlům. Vídáme ji na talíři v mnoha různých podobách od prostě uvařených, přes kaši až po hranolky. Některým chutnají, jiní je zavrhují.
více

Čaro sypaného čaju

Vydáno: 22. 01. 2019
Prvý písomný záznam o čaji pochádza z 3.storočia pred Kristom. Vtedy ho slávny čínsky lekár Chua Tchuo odporúčal na posilnenie sústredenia a zaháňanie únavy. Čaj sa dodnes teší veľkej obľube a spomedzi všetkých tekutín na svete sa čaj pije najviac.
více

Športovanie trochu inak

Vydáno: 21. 01. 2019
Aktívny pohyb sa stará o našu kondičku, okrem fit postavy prispieva aj k duševnej rovnováhe. Pri športovaní sa uvoľňujú hormóny endorfíny. Obľúbená pohybová aktivita po ťažkom dni pomáha zrelaxovať a načerpať nové sily. Prívalovú vlnu endorfínov obzvlášť prinášajú športy s nádychom adrenalínu.
více

Ryžový nákyp

Vydáno: 20. 01. 2019
I keď je ryža jednotkou medzi základnými potravinami v Ázii, i v našom jedálničku má bohaté zastúpenie. U nás sa však ryža väčšinou upravuje na slano a používa sa ako príloha k k mäsu. No skúste si ju urobiť na sladko s ovocím ako ryžový nákyp a uvidíte, že je chutná i v tomto smere.
více

Zdravé luštěniny

Vydáno: 19. 01. 2019
V jídelníčcích většiny českých restaurací se luštěniny příliš často nevyskytují. Když se řekne čočka nebo hrách, většině lidí se vybaví problémy s nadýmáním. Je pravda, že po konzumaci luštěnin se tyto problémy mohou vyskytnout, ale určitě to neznamená, že byste měli čočku, hrách, fazole, cizrnu, boby nebo sóju ze své kuchyně odstranit. Právě naopak. Ti, kteří si chtějí udržet svou váhu, by si měli luštěniny dopřávat častěji. Až na sóju tyto plody totiž obsahují málo tuku.
více

Čočka v kuchyni

Vydáno: 18. 01. 2019
Máte rádi experimentování v kuchyni? Nejste zastánci jednotvárných a běžných jídel? Pak se vám určitě trefím do chuti. A pokud máte rádi čočku na všechny způsoby, určitě uvítáte několik receptů, které nejsou úplně obvyklé pro přípravu této suroviny.
více

Rybíz

Vydáno: 17. 01. 2019
Léto nám nabízí spoustu ovoce a zeleniny. Můžeme je konzumovat na mnoho různých způsobů a v neomezeném množství. Jednou z možností je i rybíz.
více

Rajčata na několik způsobů

Vydáno: 16. 01. 2019
Rajčata patří mezi zdravou a chutnou zeleninu, která obzvlášť v těchto vedrech velmi osvěží. Upravit se dají na několik způsobů a my Vám několik zajímavých přinášíme.
více

Zapekané cestoviny

Vydáno: 15. 01. 2019
Cestoviny sú vďačná potravina, ktorá sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes vám ponúkame niekoľko receptov na zapekané pochúťky, ktorých spoločnou prísadou sú práve cestoviny.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému