Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jednohubky neboli chuťovky

Vydáno: 15. 09. 2018
Jednohubka neboli chuťovka se obvykle servíruje při různých slavnostních příležitostech. Na ty však čekat nemusíte a můžete si dopřát jednoduché, rychlé a lehké dobroty kdykoliv. Podívejte se na několik inspirativnách receptů.
více

Letné šaláty

Vydáno: 14. 09. 2018
V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné, či už na obed alebo na večeru. Jednoduché recepty, ktoré vám nižšie ponúkame, vám zaberú len zopár minút. Čím viac ich budete jesť, tým viac vitamínov a výživných látok telu doprajete.
více

Chuť z Arabského sveta

Vydáno: 13. 09. 2018
Korenine plné nielen chuti ale aj lákavej vône, to je jeden z výrazných prvkov arabskej kuchyne. No aj v arabskej kuchyni sa na jedálničku nájdu nenápadné jedlá
více

Poctivé kakaové maslo

Vydáno: 12. 09. 2018
Niektoré veci nám prídu také bežné, že nám ani nenapadne hľadať, čo sa pod nimi skrýva. Aj o čokoláde sa toho popísalo už mnohé. Rovnako o kakae, z ktorého sa vyrába. Ale čo je to, čo tvorí jej jemnú konzistenciu? Jedna nenápadná, no pre chuť a jemnosť veľmi dôležitá ingrediencia, ktorej farba, vôňa a dokonca ani chuť čokoládu na prvý pohľad nepripomínajú. Napriek tomu čokoláda nie je pravou čokoládou, ak neobsahuje kakaové maslo.
více

Niva - kouzla s chutí

Vydáno: 11. 09. 2018
Vždy, když přemýšlím, co si dát dobrého nebo co dobrého uvařit, kombinuji většinou suroviny, které mám zrovna doma a po ruce. Často ale zabrousím na internet nebo do kuchařek a nechám se inspirovat mnoha skvělými recepty. Mezi mé oblíbené suroviny k přípravě pokrmů patří také niva – sýr s modrou plísní uvnitř.
více

Domáce dressingy

Vydáno: 10. 09. 2018
Máte radi dressingy či omáčky a radi v kuchyni experimentujete? Či už k mäsu alebo šalátom, máme tu pre vás zopár tipov, ako si doma urobiť čerstvý dressing podľa chuti.
více

Ktorý olej je na čo?

Vydáno: 09. 09. 2018
Poslednú dobu sa stali módnym hitom olivové oleje, ktoré sa začali hojne objavovať aj v našich kuchyniach. Napriek tomu nevytlačili našu stredoeurópsku klasiku – repkové a slnečnicové oleje. Sú však všetky vhodné na tie isté veci, alebo pred tým, než sa pustíme do varenia, musíme pouvažovať, ktorý si skutočne na čo vybrať?
více

Víkendové snídaňové menu

Vydáno: 08. 09. 2018
Snídaně je nutnost, bez které se náš organismus pořádně nerozjede. Ačkoliv je známo, že by měla být lehce stravitelná, dnes vám nabídneme i „hříšnou“ variantu v podobě sladkostí. Ať už tedy dáváte přednost čemukoliv, následující řádky vám přinesou inspiraci.
více

Zdravé bambusové výhonky

Vydáno: 07. 09. 2018
Chcete zkusit něco nového z asijské kuchyně? Tak proč ne třeba bambusové výhonky. Křupavé tyčinky lze použít do polévek, hlavních jídel i salátů.
více

Čo s jablkami, ktorých máte plnú pivnicu?

Vydáno: 06. 09. 2018
Tento rok sa naozaj urodilo veľa jabĺk. Aj vy ste oberali, oberali a oberali, až ste zistili, že máte pivnicu preplnenú debničkami s jablkami a neviete čo s nimi? Tu vám ponúkame niekoľko jednoduchých a zároveň chutných receptov, v ktorých jablká môžete použiť.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému