Vaření

Pošlete nám svůj recept

Ovocné polévky

Vydáno: 10. 07. 2017
Rádi experimentujete a už vás nebaví donekonečna vařit stále stejné polévky? Tak zkuste ovocnou polévku. Nyní, kdy je ovoce nejkvalitnější a nejlevnější, je k tomu nejvhodnější doba.
více

Mlsání na Sv. Valentýna

Vydáno: 09. 07. 2017
Svátek sv. Valentýna = svátek zamilovaných – někým oblíbený, někým zatracovaný. Bylo o něm již hodně napsáno a řečeno a každý má na něj svůj názor. O svátku jako takovém si dnes můžete přečíst v jiném článku na těchto stránkách. Tento článek zaměříme na jídlo, neboť ne nadarmo se říká „láska prochází žaludkem“. Pokud chcete svému příteli, manželovi nebo třeba jen kamarádovi připravit něco dobrého a udělat si příjemný den, nechte se inspirovat pár recepty, které zaručují úspěch.
více

Houby stále jinak

Vydáno: 08. 07. 2017
Tak už to začalo! Sezóna hub je tady a houbaři vyrážejí do lesů, aby si jich nasbírali co nejvíce. Někdo chodí na houby pravidelně a má tzv. svá místečka, jiný jde do lesa jen tak na procházku. Kolikrát poté ale řešíme problém, co si počít s tím množstvím hub, co jsme přinesli. Existuje množství osvědčených i zajímavých receptů, do nichž se dají houby využít. Je ale i spousta takových receptů, které jsou na houbách přímo postavené. Dnes si přiblížíme pár druhů hub a recepty z nich.
více

Pochoutky Slovenska – jedinečné sýry

Vydáno: 07. 07. 2017
Kuchyně našich východních sousedů je proslulá především výbornými bryndzovými haluškami. Podobně proslulé jsou také tři druhy sýrů - slovenský oštiepok, parenica a oblíbené korbáčiky.
více

Není zmrzlina jako zmrzlina

Vydáno: 06. 07. 2017
Každý si chce občas dopřát něco výjimečného a kdo rád mlsá, určitě občas zamíří i k mrazícímu boxu se zmrzlinami. Jako všude, i v tomto sortimentu se dají najít výrobky levnější a dražší. I ty z nižší cenové kategorie chutnají dobře, pokud ale chcete zmrzinu vyrobenou z kvalitních surovin, sáhněte třeba po značce Haagen Dash nebo Ben`s and Jerry.
více

Brokolica

Vydáno: 05. 07. 2017
Brokolica je hlúbovitá zelenina podobná karfiolu svojím tvarom. Farbou môže skorej odpudzovať, ale naozaj len ňou, pretože chutí skvelo.
více

Športovanie trochu inak

Vydáno: 04. 07. 2017
Aktívny pohyb sa stará o našu kondičku, okrem fit postavy prispieva aj k duševnej rovnováhe. Pri športovaní sa uvoľňujú hormóny endorfíny. Obľúbená pohybová aktivita po ťažkom dni pomáha zrelaxovať a načerpať nové sily. Prívalovú vlnu endorfínov obzvlášť prinášajú športy s nádychom adrenalínu.
více

Bryndzové halušky

Vydáno: 03. 07. 2017
Čo ponúknuť cudzincovi pri návšteve Slovenska, aby si ju zapamätal? Chlieb so soľou? Jednoznačne, no hneď po tom by mali prísť na rad bryndzové halušky- slovenské národné jedlo! Ako ich správne pripraviť, aby dostali neopakovateľnú chuť? Ako vybrať vhodnú bryndzu? Kam až siaha ich pôvod?
více

Letné šaláty

Vydáno: 02. 07. 2017
V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné, či už na obed alebo na večeru. Jednoduché recepty, ktoré vám nižšie ponúkame, vám zaberú len zopár minút. Čím viac ich budete jesť, tým viac vitamínov a výživných látok telu doprajete.
více

Výhody domácí pekárny, aneb upeč si sám

Vydáno: 01. 07. 2017
Možnost upéci si doma vlastní pečivo s sebou nese nejednu výhodu. Přestat být vázán na otevírací hodiny obchodů a mít k dispozici vždy to nejčerstvější pečivo výborné kvality je jistě lákavou možností. Podívejme se na ni proto blíže.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému