Vaření

Pošlete nám svůj recept

Nízkotučné jedlá

Vydáno: 14. 01. 2019
Už je dávno po sviatkoch, po všetkých tých zjedených zákuskoch, koláčoch a ostatných dobrôt. Ak aj vám skočila ručička na váhe trochu viac doprava, ako by ste chceli, nezúfajte. Nedržte kruté diéty, zhadzujte nadbytočné kilogramy s rozumom. Je viacero možností, jednou z nich je znižovanie množstva tuku, ktoré prijímame.
více

Špenátem proti stresu

Vydáno: 13. 01. 2019
Podle známé postavičky Pepka Námořníka je všeobecně známé, že zelená listová rostlina – špenát – dodá tělu hodně síly. Není sice pravda, že po konzumaci špenátu, by člověk ohnul třeba kovovou tyč, ale jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých je pro lidský organismus opravdu hodně potřebná. A pokud jste náchylní ke stresu, je pro vás špenát také ideálním pokrmem, protože posiluje stresem unavené buňky.
více

Tzatziki‏

Vydáno: 12. 01. 2019
Čo znamená pojem tzatziki? Buď si pod tým môžeme predstaviť grécky šalát z uhoriek, jogurtu (alebo smotany), olivového oleja, cesnaku, mäty a korenín alebo ide o koreninovú zmes na prípravu tohto jedla.
více

Oblíbená salátová okurka na dva způsoby

Vydáno: 11. 01. 2019
Salátová okurka – chutná a neodmyslitelná součást především jarních a letních jídelníčků. Mnozí z nás ji však využívají i jako zázračnou přírodní kosmetiku, která pomáhá rozjasnit pokožku. V dnešním článku si okurku přiblížíme a na závěr si ještě představíme dva skvělé recepty, kterými překvapíte všechny vaše strávníky.
více

Bramborové dobroty

Vydáno: 10. 01. 2019
Brambory se k nám dostaly z Ameriky a zpočátku budily v lidech nedůvěru. Dnes jsou erteple či jablóška na stole v podstatě každý den.
více

Prastarý kvas

Vydáno: 09. 01. 2019
Oddýchnuť si v príjemnom prostredí čajovni je isto uvoľňujúce. Pomaly ale isto nám však pribudnú teplé dni a v také piť teplý čaj nie je zrovna pre nás príjemné. Po čom teda siahnuť a stále ísť do obľúbeného prostredia našich tunajších čajovní?
více

Sladkého nikdy nie je dosť!

Vydáno: 08. 01. 2019
Máte pocit, že už ste vyskúšali takmer všetky druhy dezertov, múčnikov, koláčikov, tortičiek a sušienok? Skúste sa inšpirovať našimi receptami zo zemiakov, cukiny, mrkvy a kokosu!
více

Variace na letní saláty z přílohovin (které se hodí i na dietu)

Vydáno: 07. 01. 2019
S přicházejícími horky se málokomu chce stát u plotny a vyvařovat tříchodové menu. I z tohoto důvodu v následujícím článku naleznete tři recepty na chutné saláty. A to samozřejmě není vše – jsou zároveň dietní, rychlé a skvěle hodí na všedí dny. Proč?
více

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 06. 01. 2019
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více

Zatracované fast foody

Vydáno: 05. 01. 2019
Co si dáte dnes k obědu? Uvaříte si něco doma či půjdete do restaurace, popřípadě do studentské či zaměstnanecké jídelny? Nebo si podobně jako mnoho jiných lidí odskočíte do Mc Donalds či KFC?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému