Vaření

Pošlete nám svůj recept

Nízkotučné jedlá

Vydáno: 16. 08. 2020
Už je dávno po sviatkoch, po všetkých tých zjedených zákuskoch, koláčoch a ostatných dobrôt. Ak aj vám skočila ručička na váhe trochu viac doprava, ako by ste chceli, nezúfajte. Nedržte kruté diéty, zhadzujte nadbytočné kilogramy s rozumom. Je viacero možností, jednou z nich je znižovanie množstva tuku, ktoré prijímame.
více

Co je pečený čaj a jak na něj?

Vydáno: 15. 08. 2020
Jako jeden z mnoha receptů byste i tento měli znát ještě předtím než začne léto. Ptáte se proč? To zjistíte v tomto článku!
více

Norská treska

Vydáno: 14. 08. 2020
Dnešní článek svým způsobem navazuje na sekci Cestování, ve které jsme Vás seznámili s norskými Lofoty. Zde se podíváme na to, jakým způsobem si připravit celosvětově vyhledávanou norskou tresku, jejíž lov je tradiční obživou právě Norů žijících na tomto souostroví.
více

Japonsko v naší kuchyni – vyzkoušejte suši!

Vydáno: 13. 08. 2020
Japonská kuchyně okouzlila celý západní svět a pomalu se její chutě derou i do českých kuchyní. Proč také ne – japonská jídla jsou zdravá, chutná a po české jazyky zatím neprobádaná. Podívejme se tedy co v Japonsku servírují.
více

Batáty - brambory trochu jinak

Vydáno: 12. 08. 2020
Batáty jsou často označované jako sladké anebo španělské brambory. Díky karotenoidům mají zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy jsou plné vitaminů a mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.
více

Variace na letní saláty z přílohovin (které se hodí i na dietu)

Vydáno: 11. 08. 2020
S přicházejícími horky se málokomu chce stát u plotny a vyvařovat tříchodové menu. I z tohoto důvodu v následujícím článku naleznete tři recepty na chutné saláty. A to samozřejmě není vše – jsou zároveň dietní, rychlé a skvěle hodí na všedí dny. Proč?
více

Jak poznat kvalitní čokoládu

Vydáno: 10. 08. 2020
Závislost i vášeň, dobrota k zahnání mlsné a pochutnání pro labužníky. To vše může být čokoláda, které existuje nespočet druhů. Miluje ji snad každý bez ohledu na geografickou polohu či bohatství.
více

Červená řepa si zaslouží plnou rehabilitaci

Vydáno: 09. 08. 2020
Klame tělem. Ušmudlaná od hlíny, s pošramoceným kádrovým profilem, protože tvoří základ ruského boršče. Jenže ti, kteří se nenechají odradit, dobře vědí, že červená řepa je prostě zázrak. Pod nevábnou slupkou se skrývá energie a vášeň, pro kterou možná právě příroda vybavila právě tuto kořenovou zeleninu tak výraznou (a neodstranitelnou) barvou.
více

Brazília - krajina tisíc tvári

Vydáno: 08. 08. 2020
Najväčší štát Južnej Ameriky, Brazília, pokrýva takmer polovicu jej územia. Juhoamerická krajina je známa hlavne pestovaním kávy. O jej kávových plantážach sa dozvedáme nielen z encyklopédii, populárne sú aj v Brazílskych tele novelách.
více

Chuť z Arabského sveta

Vydáno: 07. 08. 2020
Korenine plné nielen chuti ale aj lákavej vône, to je jeden z výrazných prvkov arabskej kuchyne. No aj v arabskej kuchyni sa na jedálničku nájdu nenápadné jedlá
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému