Vaření

Pošlete nám svůj recept

Levné, chutné a zdravé – to jsou recepty na večeři!

Vydáno: 19. 03. 2017
Málokterá kuchařka chce ještě po namáhavém dni trávit spoustu času v kuchyni. Proto v tomto článku najdete tři tipy na tři výborná večerní jídla, které nezatíží peněženku ani vaši linii!
více

Návrat domácej sódovky

Vydáno: 18. 03. 2017
Našla by sa u vás doma ešte stará sifónová fľaša nahusto omotaná drôtom a možno aj pár náhradných bombičiek? Určite je to možné. Domáca sóda bývala v minulosti obľúbeným nápojom mnohých domácností. Manipulácia s ňou však nebola najjednoduchšia a navyše bola dosť ostrá. Ale čo sa po čase zmenilo?
více

Delená strava

Vydáno: 17. 03. 2017
Schdnúť nadbytočné kilogramy a dopriať svojmu telu všetky potrebné žiiny nie je nesplniteľná úloha. V jari sa mnohí pokúšajú zhodiť zimné kilogramy, menej vrstiev oblečenia odkryje tukové vankúšiky. Jarný čas otvára možnosti pre športové aktivity. Konečne môžeme oprášiť bicykle, korčule, zabehať si, alebo si dopriať príjemnú prechádzku v prírode.
více

Těstoviny třikrát jinak

Vydáno: 16. 03. 2017
Jaro je tu a s ním je spojena i detoxikace organismu. Detoxikovat, avšak v nepravém slova smyslu, bychom měli i naši kuchyni a zapomenout na některé potraviny. Naopak zařadit množství lehkých pokrmů - na tři zajímavé a rychlé recepty z těstovin se nyní podíváme.
více

Co s rajčaty a paprikami? Udělejte si hořčici nebo kečup

Vydáno: 15. 03. 2017
V letošním roce si pěstitelé rajčat a paprik určitě nemohou ztěžovat. Této zeleniny je opravdu dostatek. A když už se přejí všechny nejrůznější saláty, můžete si na zimu udělat výbornou domácí hořčici, kečup, čalamádu a směs zeleniny do polévky.
více

Hmyz na talíři? Proč ne – je zdravý, levný a prý i chutný

Vydáno: 14. 03. 2017
Může i chutnat. Přestože v českých luzích a hájích většina obyvatel chápe hmyz jako něco obtížného a mnohdy i odporného, pravda je, že ve většině světa je hmyz na talíři vítaným zpestřením jídelníčku a někde i svátečním pochutnáním. Enotomofágie – využití hmyzu v potravě člověka - má však svoje propagátory i v České republice.
více

Rýchlo a chutne

Vydáno: 13. 03. 2017
Nečakaná návšteva vie milo prekvapiť, ale gazdinky aj zaskočiť. Snažia sa predviesť ako dobrý hostiteľ a ponúknuť hosťom niečo dobré pod zub. Ponúknem vám pár typov, ktoré vám pomôžu byť pohotovým a dobrým domácim.
více

Mléčné výrobky

Vydáno: 12. 03. 2017
Mléko a mléčné výrobky jsou odjakživa součástí našeho života už od narození. Jen co se narodíme, už konzumujeme mléko. Co ale o mléku víme? A jak jej co nejlépe zařazovat do svého jídelníčku?
více

Placky a omelety na několik způsobů

Vydáno: 11. 03. 2017
Přepadla vás chuť na něco dobrého? Nemáte čas a potřebujete něco jednoduchého, rychlého a samozřejmě chutného? Není nic jednoduššího, než si ze surovin, který doma má každý skoro pořád, ukuchtit placku či omeletu.
více

Úvod do degustace vína

Vydáno: 10. 03. 2017
Podstatou degustace je koncentrace, zapojení co nejvíce smyslů k tomu, abychom odhalili případné chyby či nedostatky. Použitá technika je něčím, co se může naučit každý z nás. Stačí nám k tomu jen pevná vůle, znát potřebný postup a vědět, na co se zaměřit, v první řadě však láska k dobrému vínu.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému