Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jak využít polentu

Vydáno: 11. 03. 2021
Polentu si dopřávají hlavně Italové, ale vyzkoušejte i vy, že pokrm utvořený z kukuřičné mouky, vody a solí, je chutný.
více

Není zmrzlina jako zmrzlina

Vydáno: 10. 03. 2021
Každý si chce občas dopřát něco výjimečného a kdo rád mlsá, určitě občas zamíří i k mrazícímu boxu se zmrzlinami. Jako všude, i v tomto sortimentu se dají najít výrobky levnější a dražší. I ty z nižší cenové kategorie chutnají dobře, pokud ale chcete zmrzinu vyrobenou z kvalitních surovin, sáhněte třeba po značce Haagen Dash nebo Ben`s and Jerry.
více

Netradiční vánoční cukroví

Vydáno: 09. 03. 2021
Cukroví neodmyslitelně patří k Vánocům – vůně vanilkových rohlíčků, rum z perníčků, kandované ovoce, kokos. Co si ale dům či byt provonět neokoukaným a neochutnaným cukrovím, které rodinu i přátele překvapí? Každá hospodyňka má svůj zaručený, tradicemi opředený a před ostatními chráněný, recept na lahodné vánoční perníčky. Ten nemusíte zahazovat. Pokud ale chcete své blízké či kolegy potěšit něčím novým, můžete například z perníkového těsta vyříznout velký strom a rozdělit jej na různé části. Vznikne tak perníkové puzzle, které pěkně nazdobené a uložené do krabičky můžete použít jako krásný dárek pod stromeček.
více

Norská treska

Vydáno: 08. 03. 2021
Dnešní článek svým způsobem navazuje na sekci Cestování, ve které jsme Vás seznámili s norskými Lofoty. Zde se podíváme na to, jakým způsobem si připravit celosvětově vyhledávanou norskou tresku, jejíž lov je tradiční obživou právě Norů žijících na tomto souostroví.
více

Batáty - brambory trochu jinak

Vydáno: 07. 03. 2021
Batáty jsou často označované jako sladké anebo španělské brambory. Díky karotenoidům mají zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy jsou plné vitaminů a mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.
více

Čaro sypaného čaju

Vydáno: 06. 03. 2021
Prvý písomný záznam o čaji pochádza z 3.storočia pred Kristom. Vtedy ho slávny čínsky lekár Chua Tchuo odporúčal na posilnenie sústredenia a zaháňanie únavy. Čaj sa dodnes teší veľkej obľube a spomedzi všetkých tekutín na svete sa čaj pije najviac.
více

Žampiony nejen pro vegetariány

Vydáno: 05. 03. 2021
Žampiony. Zdánlivě obyčejná zelenina, která však skrývá mnoho možností pro přípravu skvělých jídel. A nemusí se jednat jen o vyloženě zeleninové pochoutky, o čemž se přesvědčíte v následujícím článku.
více

Čarovanie s hubami v kuchyni

Vydáno: 04. 03. 2021
Je tu čas chatovačiek a túlania sa po lese. V tomto období si určite prídu na svoje vášniví hubári. Máte radi huby a vyskúšali ste už všetky možné recepty na ich prípravu? Neviete ako svoj hubársky jedálniček oživiť? Vyskúšajte nasledovné recepty!
více

Flambovanie

Vydáno: 03. 03. 2021
Flambovanie je konečná fáza prípravy jedál, pri ktorej už do hotových pokrmov pridávame alkohol a ten zapálime. Cukor v alkohole vzplanutím ľahko skaramelizuje a jedlo dostáva nasladlú arómu.
více

Nejlepší vafle

Vydáno: 02. 03. 2021
Možná máte vafle zafixované jako typicky zimní dobrotu. Vězte ale, že i letní variace jsou skvelé. Co třeba s ovocem a zmrzlinou?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému