Vaření

Pošlete nám svůj recept

Oblíbená salátová okurka na dva způsoby

Vydáno: 15. 05. 2018
Salátová okurka – chutná a neodmyslitelná součást především jarních a letních jídelníčků. Mnozí z nás ji však využívají i jako zázračnou přírodní kosmetiku, která pomáhá rozjasnit pokožku. V dnešním článku si okurku přiblížíme a na závěr si ještě představíme dva skvělé recepty, kterými překvapíte všechny vaše strávníky.
více

Lilek v kuchyni

Vydáno: 14. 05. 2018
Pro zahrádkáře jsou velmi častou letní sklizní cuketa a rajčata, která následně kuchařky všemožně upravují. Pokud už nemáte na cuketu ani rajčata nemáte pomyšlení, sáhněte v kuchyni po jich „sourozenci“ lilku!
více

Jablka netradičně

Vydáno: 13. 05. 2018
V posledních letech opadá nadšení z vitaminových bomb v podobě exotického ovoce v kteroukoli roční dobu a články o zdravé výživě hlásí návrat k  sezónním potravinám. Důvodů je hned několik. Máte vše čerstvé, šetříte planetu před zplodinami vzniklými transportem a šetříte taktéž vlastní kapsu. Nyní do našich krajů přichází babí léto a s ním pomalu i první podzimní jablka. Zde jsme pro Vás vybrali několik receptů, jak je dobře zužitkovat.
více

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 12. 05. 2018
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Čučoriedky, černice – čo s nimi?

Vydáno: 11. 05. 2018
Okrem teplého počasia je leto obdobím, kedy dozrievajú mnohé veľmi zdravé druhy ovocia. Nie s každým si vždy vieme rady, ale ktoré ovocie sa v tomto období naozaj oplatí zaradiť do nášho jedálnička? Aké výhody nám prinesie a na čo je dobré?
více

Těstoviny - jednoduše a chutně

Vydáno: 10. 05. 2018
Každý z vás už zajisté zažil ten pocit, že máte hlad a nevíte, co si rychle vyrobit, aby to nedalo moc práce a bylo to zároveň chutné. Určitě je nejjednodušší zajít si do restaurace a nechat si něco připravit a jen si na tom pochutnat. Ale nejlépe přece chutná vlastní výroba. Co se týče zdrojů surovin, existuje bohatý sortiment, z nějž se dá vytvořit i jídlo hodné labužníků.
více

Boršč - pochoutka z východu

Vydáno: 09. 05. 2018
Boršč je pochoutka, kterou většina z nás zná nebo má alespoň nějakou představu o tom, jak by asi mohla chutnat a vypadat. Kdyby jste se však dnes rozhodli zajít si na tuto specialitu východoevropské kuchyně, asi byste z paměti nedokázali vylovit restauraci, ve které vám polévku připraví a pravděpodobně ani nikdo z vašich přátel či známých by vám v tomto zapeklitém problému nedokázal poradit. Něco podobného by se vám na Ukrajině nebo v Rusku, kde se polévka považuje téměř za symbol krajiny, rozhodně nemohlo stát.
více

Ako chutí Grécko

Vydáno: 08. 05. 2018
O slnečnej krajine na Balkánskom polostrove sa v poslednej dobe nemálo rozpráva. V médiách rezonujú správy o katastrofálnej kríza, štrajkoch a hroziacom bankrote. Napriek nelichotivej situácii vie Grécko turistom stále ponúknuť krásne pláže, pamiatky.
více

Chuť Indie

Vydáno: 07. 05. 2018
Indie je země, která přímo hraje všemi barvami. A stejná je i indická kuchyně. Kuchyně, kde hrají prim všemožné druhy exotického koření a jídlo se mění v obřad. Pojďte nahlédnout pod pokličku indických hrnců!
více

Mikrovlnka - jej využitie a riziká

Vydáno: 06. 05. 2018
V súčasnosti vo väčšine domácností tento v podstate novší vynález nájdete. Niektorí z nás nedajú na mikrovlnnú rúru dopustiť a jedlá v nej aj varia.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému