Vaření

Pošlete nám svůj recept

Sladkého nikdy nie je dosť!

Vydáno: 16. 07. 2019
Máte pocit, že už ste vyskúšali takmer všetky druhy dezertov, múčnikov, koláčikov, tortičiek a sušienok? Skúste sa inšpirovať našimi receptami zo zemiakov, cukiny, mrkvy a kokosu!
více

Variace na letní saláty z přílohovin (které se hodí i na dietu)

Vydáno: 15. 07. 2019
S přicházejícími horky se málokomu chce stát u plotny a vyvařovat tříchodové menu. I z tohoto důvodu v následujícím článku naleznete tři recepty na chutné saláty. A to samozřejmě není vše – jsou zároveň dietní, rychlé a skvěle hodí na všedí dny. Proč?
více

Mexická kuchyně

Vydáno: 14. 07. 2019
Už vás nebaví vařit knedlo, vepřo, zelo nebo guláš se šesti? Chcete zkusit něco nového a rádi byste, aby vaše jídla měla říz? Tak zkuste zabrousit do tajů mexické kuchyně!
více

Připravte si domácí vánoční likéry!

Vydáno: 13. 07. 2019
Pokud si rádi připravujete domácí pochoutky, tyto návody budou právě pro vás. Snadné a přitom netradiční recepty na lahodné likéry potěší nejen při večerním posezení, ale také se mohou stát sladkým dárkem pro blízké. Vynecháme tentokrát klasický a notoricky známý vaječný likér. Připravíme si méně známé, avšak chutí nikterak horší dobroty. Co patří k Vánocům více než vůně perníčků?
více

Zázračné chute s arašidovým maslom

Vydáno: 12. 07. 2019
Vďaka globalizácii a otvorenému trhu sa na pulty našich potravín dostali aj mnohé exotické potraviny. Nemám na mysli len ovocie či zeleninu rôznych tvarov a chutí z krajín, ktoré na mape nájdeme len ťažko. Ak by sme chceli nájsť pôvod tejto potraviny, stačilo by nám zapnúť ktorýkoľvek americký film či seriál. Rovnako hojne sa konzumuje aj v Británii, kde si ho s obľubou natierajú na raňajky na pečivo – arašidové maslo.
více

Zatracované i milované vegetariánství

Vydáno: 11. 07. 2019
Možná patříte mezi tu část populace, která si neumí představit, že by na svém talíři už nikdy neměla pořádnou flákotu masa. Existují však lidé, kteří si to umí představit, ba co víc – převedli to do praxe. Vegetariánství je styl života, ke kterému se musí přistupovat víc než obezřetně, na druhé straně může být tělu v určitých ohledech opravdu víc než prospěšné.
více

Sója vo vašom jedálničku

Vydáno: 10. 07. 2019
Bielkoviny sú stavebným materiálom pre naše telo. Sú tvorené z 23 aminokyselín, z ktorých 9 si naše telo nedokáže vytvoriť samo. Nazývame ich esenciálne aminokyseliny a je nutné dodávať ich telu v potrave. Sója obsahuje všetkých 9 esenciálnych aminokyselín, a preto by sa mala objavovať vo vašej strave. Okrem iného pomáha v tele udržiavať vápnik a je bez cholesterolu. Zabraňuje pôsobeniu voľných radikálov, čim ochraňuje bunky proti starnutiu a chorobám. Znižuje riziko upchávania ciev, srdcových záchvatov a infarktu.
více

Melounové osvěžení

Vydáno: 09. 07. 2019
Meloun je oblíbeným letním osvěžením a pro svoji chuť se často používá jako přísada do různých letních koktejlů. Věděli jste ale, že se meloun může stát i chutným předkrmem či dokonce hlavním chodem?
více

Nejlepší vafle

Vydáno: 08. 07. 2019
Možná máte vafle zafixované jako typicky zimní dobrotu. Vězte ale, že i letní variace jsou skvelé. Co třeba s ovocem a zmrzlinou?
více

Batáty - brambory trochu jinak

Vydáno: 07. 07. 2019
Batáty jsou často označované jako sladké anebo španělské brambory. Díky karotenoidům mají zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy jsou plné vitaminů a mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému