Vaření

Pošlete nám svůj recept

Tradiční italské lasagne snadno a rychle

Vydáno: 05. 02. 2017
Tradiční italské lasagne jsou v současné době již velice rozšířeným pokrmem po celém světě. Jejich příprava totiž vůbec není složitá a zároveň svou chutí výrazně utkví v paměti. Tento italský mix pod svou krustou totiž skrývá mnohé.
více

Zeleninový symbol jara - hlávkový salát

Vydáno: 04. 02. 2017
Jaro je v plném proudu a to se projevuje i na pultech obchodů, kde je možno nalézt všemožnou zeleninu, která byla v zimním období příliš drahá, nebo nebyla k dostání vůbec. Své pokrmy tak může každý milovník zeleniny ozdobit a doplnit ředkvičkami, jarní cibulkou či hlávkovým salátem, kterému je věnován dnešní článek.
více

Zelený čaj – zázrak obsažený v jednom šálku

Vydáno: 03. 02. 2017
Mezi lidmi je mnoho milovníků čaje, kteří si denně neodpustí minimálně jeden šálek tohoto chutného nápoje. Velmi oblíbený je zelený, který představuje pravý původní čaj, který prochází při zpracování mnohem šetrnějším procesem, a tak je možno díky němu poznat specifické čajové vlastnosti, které u jiných druhů nemusí být tak znatelné.
více

Špenátem ku zdraví

Vydáno: 02. 02. 2017
Špenát je zelenina velice prospěšná lidskému tělu. A pokud k němu zarytý odpor z dob školní kuchyně, zkuste jej překonat a ochutnat špenát v novém kabátě. Budete se divit, jak odlišná může být chuť, kterou jste znali a kterou poznáte!
více

Leto plné hudby

Vydáno: 01. 02. 2017
Slnko, hudba, zábava do neskorých ranných hodín a dobrá patria. Aj takto sa dajú v krátkosti predstaviť hudobné festivaly. K letu už neodmysliteľne patria, niektoré si už vybudovali dlhoročnú tradíciu, no každým rokom pribúdajú nové.
více

Jahody

Vydáno: 31. 01. 2017
V týchto dňoch kraľujú záhradám. Červené, šťavnaté a sladké... Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a užite si jahodovú sezónu.
více

Baklažán - fialové prekvapenie v kuchyni

Vydáno: 30. 01. 2017
Nemáte odvahu otestovať túto fialovú zeleninu vo vlastnej kuchyni? Prekonajte strach a okúste tajomstvo baklažánu! Dokáže vám ponúknuť nezvyčajnú chuť na nekonečné množstvo spôsobov.
více

Niva - kouzla s chutí

Vydáno: 29. 01. 2017
Vždy, když přemýšlím, co si dát dobrého nebo co dobrého uvařit, kombinuji většinou suroviny, které mám zrovna doma a po ruce. Často ale zabrousím na internet nebo do kuchařek a nechám se inspirovat mnoha skvělými recepty. Mezi mé oblíbené suroviny k přípravě pokrmů patří také niva – sýr s modrou plísní uvnitř.
více

Domáce džemy a marmelády

Vydáno: 28. 01. 2017
Domáce džemy sú na nezaplatenie. Bežné varenie džemu odparovaním šťavy je zdĺhavé a výsledok nemusí byť vždy perfektný. Navyše spotrebujete množstvo cukru a dlhým varením ovocie stratí farbu, chuť aj väčšinu vitamínov. So želatínovacími prípravkami je výroba jednoduchšia. Fungujú spoľahlivo a hlavne rýchlo. Kým tradičná príprava jednej dávky džemu trvá najmenej 45 minút, so želatínovacím prípravkom iba 6 minút. Podmienkou je dodržanie presného postupu. A zvládne to aj začiatočníčka.
více

Cesta těstovin historií a tipy na speciality

Vydáno: 27. 01. 2017
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohy, navíc se dají připravit na tisíc a jeden způsob. V následujícím článku se dozvíte nejen zajímavosti z historie, ale také tipy na přípravu netradičních pokrmů právě z těstovin.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému