Vaření

Pošlete nám svůj recept

Keď sa povie steak

Vydáno: 26. 08. 2018
Radi by ste si napríklad na nedeľný obed pripravili chutné mäsko v podobe steaku? A prečo nie? Práve tu sa dozviete, že to nie je zložité a dá sa to zvládnuť ľavou zadnou. Potrebujeme k tomu len zopár ingrediencií a príprava môže začať.
více

Ako na kysnuté cesto

Vydáno: 25. 08. 2018
Kysnuté koláče a celkovo, kysnuté cesto, bolo základným hodovým a slávnostným jedlom našich predkov. Obsahovalo len tú najlepšiu múku, vtedy veľmi vzácny cukor a kvások, ktorého príprava si vyžadovala niekoľko dní. Dnes je to omnoho jednoduchšie, ale koláče z neho naďalej ostali vyhľadávanou pochúťkou!
více

Fenomén čaje o páté

Vydáno: 24. 08. 2018
Dnes už typicky anglická záležitost není jen o šálku kvalitního čaje. Společenská událost byla na počátku 20. století skvělou příležitostí pro kokety nebo klepny. Připomeňme si historii, zajímavosti a pravidla této tradice!
více

Zemiaky na rôzne spôsoby

Vydáno: 23. 08. 2018
Zemiaky obsahujú vysoké množstvo karotenoidov. Sú to rastlinné zložky schopné likvidovať a odstraňovať z tela bunky narušené každodenným negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia. Rovnako pomáhajú telo zbavovať buniek opotrebovaných náročným fyzickým tréningom.
více

Zdravá obměna jídelníčku, to je kuskus

Vydáno: 22. 08. 2018
Kuskus – základ africké kuchyně proniká i na tuzemské talíře. Oblíben je zejména těmi, kteří chtějí tradiční přílohy nahradit něčím méně obvyklým a hlavně zdravým. Dnešní článek je věnován potravině, která by určitě neměla chybět ve vašem jídelníčku, pokud chcete brambory, knedlíky a rýži doplnit o něco zajímavého a tělu prospěšného.
více

Špenátem ku zdraví

Vydáno: 21. 08. 2018
Špenát je zelenina velice prospěšná lidskému tělu. A pokud k němu zarytý odpor z dob školní kuchyně, zkuste jej překonat a ochutnat špenát v novém kabátě. Budete se divit, jak odlišná může být chuť, kterou jste znali a kterou poznáte!
více

Ovocné polévky

Vydáno: 20. 08. 2018
Rádi experimentujete a už vás nebaví donekonečna vařit stále stejné polévky? Tak zkuste ovocnou polévku. Nyní, kdy je ovoce nejkvalitnější a nejlevnější, je k tomu nejvhodnější doba.
více

Domácí kávovary přináší šálky lahodné kávy do každé domácnosti

Vydáno: 19. 08. 2018
Za dobrou kávou už se nemusí její milovník vydávat do kavárny. Cílem jeho cesty může být kuchyň či jakákoliv jiná místnost, kde bude k dispozici domácí espresso kávovar. Moderní spotřebiče jsou schopny plně nahradit profesionální služby, nejinak je tomu i právě u kávovarů, s kterými se v poslední době doslova roztrhl pytel.
více

Suši

Vydáno: 18. 08. 2018
Suši je tradičné japonské jedlo pozostávajúce z ochutenej ryže a surových alebo tepelne upravovaných surovín. K tejto do mäkka uvarenej ryže sa podáva zväčša surová alebo marinovaná ryba, dary mora a zelenina.
více

Elektronický receptář nabízí tradiční jídla slovenské kuchyně

Vydáno: 17. 08. 2018
Neviete, čo uvariť? Dajte si poradiť... Výstižnější název kuchařská příručka snad ani nést nemůže. Brynzové halušky, ale také lokše s kapustou (chcete-li po česky, tak se zelím), šišky, liptovská specialita „tři v jednom“ či švestkové knedlíky se šodó. To je jen malá ukázka receptů na typické slovenské pokrmy tak, jak je sepsala pro elektronický receptář, ale především mnohokrát na vlastní kůži vyzkoušela, Anna Čunderlíková. (Čtenáři Senior portálu ji znají i jako autorku článků edice Harmonie – klíč k duševnímu zdraví, která však nabízí spíše duchovní potravu.)
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému