Vaření

Pošlete nám svůj recept

Zeštíhlovací tajemství fenyklu

Vydáno: 06. 12. 2020
V České republice se fenykl používá především jako koření a léčivka. Hlízy fenyklu, které vypadají jako cibule zkřížená s řapíkatým celerem, lze však použít i jako zeleninu.
více

Nealkoholické koktejly pro letní dny

Vydáno: 05. 12. 2020
Koktejly jednoduše k létu patří. Horké počasí je jako stvořené pro večerní siestu se skleničkou nečeho speciálního. A pokud zrovna nepaříte mezi fanoušky alkoholických drinků, můžete si doma zkusit namíchat jako profí nealko koktejl podle některého z našich receptů!
více

Snadné koktejly s kapkou alkoholu

Vydáno: 04. 12. 2020
O koktejlech bez kapky alkoholu jsme psali už v předchozím článku. Dnes jsme si pro vás připravili několik typů na ty, kdo si rádi dají něco ostřejšího. Pomineme ty nejznámější drinky a zaměříme se na jednodušší, které snadno připravíte sami doma.
více

Kuchaři, co dobyli svět

Vydáno: 03. 12. 2020
„Holoubata v hovězí polívce uvař, na čtvrtky pokrájej a na kuthánek narovnej. Udělej bílou jíštičku, vlej do ní hovězí polívky, nech trochu povařit a na holoubata proceď, dej trochu citronové kůry, lot tlučeného cukru, trochu květu, nech trochu povařit. Když se to na tabuli dáti má, tu se to citronovou šťávou zacedí. Tak se i kuřata, kůzlata, telecí i jehněčí maso připravovat může.“
více

Těstoviny třikrát jinak

Vydáno: 02. 12. 2020
Jaro je tu a s ním je spojena i detoxikace organismu. Detoxikovat, avšak v nepravém slova smyslu, bychom měli i naši kuchyni a zapomenout na některé potraviny. Naopak zařadit množství lehkých pokrmů - na tři zajímavé a rychlé recepty z těstovin se nyní podíváme.
více

Leto plné hudby

Vydáno: 01. 12. 2020
Slnko, hudba, zábava do neskorých ranných hodín a dobrá patria. Aj takto sa dajú v krátkosti predstaviť hudobné festivaly. K letu už neodmysliteľne patria, niektoré si už vybudovali dlhoročnú tradíciu, no každým rokom pribúdajú nové.
více

Voňavé Vánoce jsou zdravé Vánoce

Vydáno: 30. 11. 2020
Jsou nejen šťastné a veselé, ale taky krásně voní. Správné Vánoce doprovází zcela charakteristická směs nejrůznějších charakteristických vůní, které zaplaví nejen lidské příbytky, ale které zavětří i ten nejotrlejší odpůrce klidu a míru při průchodu vánočními trhy. Trošku štiplavý odér jehličí doprovází svým aroma především tradiční koření, používané při pečení cukroví i při vaření alkoholických nápojů. O důvod víc vědět, že snad všechna vánoční koření kladně působí i na naše zdraví.
více

Červená řepa – pro krásu i proti rakovině

Vydáno: 29. 11. 2020
Červená řepa se na rozdíl od východních zemí, kde je hojně používaná v boršči, v českém jídelníčku příliš často nevyskytuje a je to určitě škoda. Rostlina, u níž se konzumuje podzemní bulva, totiž obsahuje mnoho důležitých látek.
více

Špenátem proti stresu

Vydáno: 28. 11. 2020
Podle známé postavičky Pepka Námořníka je všeobecně známé, že zelená listová rostlina – špenát – dodá tělu hodně síly. Není sice pravda, že po konzumaci špenátu, by člověk ohnul třeba kovovou tyč, ale jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých je pro lidský organismus opravdu hodně potřebná. A pokud jste náchylní ke stresu, je pro vás špenát také ideálním pokrmem, protože posiluje stresem unavené buňky.
více

Polévka jako hlavní chod

Vydáno: 27. 11. 2020
Jaro a léto je období stvořené pro polévky. Připravovat se nemusí jen klasicky k obědu, ty hutnjší mohou být klidně samotným hlavním chodem. Dnes jsme si pro vás připravili recept na francouzskou a finskou polévku.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému