Vaření

Pošlete nám svůj recept

Vaříme s pohankou - pomůže před viry

Vydáno: 19. 09. 2019
Pohanka je rdesnovitá rostlina, ale má podobně moučná zrna jako obilí. Pravlastí pohanky jsou Himaláje, odkud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky.
více

Kuchyňa podľa pravidiel Tóry

Vydáno: 18. 09. 2019
Tradície v príprave židovských pokrmov určuje náboževstvo. Na jedálničku nenájdete bravčovinu, mäso zo zajaca ani králika. Príprava mäsitých pokrmov sa musí riadiť prísnym zasadami. Základnou kostrou židovského kulinárstva sú pravidlá kašrutu rozlíšenie čistých- košér a nečistých- trejf jedál.
více

Domácí kávovary přináší šálky lahodné kávy do každé domácnosti

Vydáno: 17. 09. 2019
Za dobrou kávou už se nemusí její milovník vydávat do kavárny. Cílem jeho cesty může být kuchyň či jakákoliv jiná místnost, kde bude k dispozici domácí espresso kávovar. Moderní spotřebiče jsou schopny plně nahradit profesionální služby, nejinak je tomu i právě u kávovarů, s kterými se v poslední době doslova roztrhl pytel.
více

Pochoutky Slovenska – jedinečné sýry

Vydáno: 16. 09. 2019
Kuchyně našich východních sousedů je proslulá především výbornými bryndzovými haluškami. Podobně proslulé jsou také tři druhy sýrů - slovenský oštiepok, parenica a oblíbené korbáčiky.
více

Čo s hroznom...

Vydáno: 15. 09. 2019
Hrozno patrí k najzdravším druhom ovocia. Obsahuje vlákninu, ovocný cukor, kyselinu listovú a minerálne stopové prvky. Hrozno zmierňuje únavu a pomáha pri depresii, takže počas jesenných dní si ho doprajte čo najčastejšie.
více

Kouzla s hermelínem

Vydáno: 14. 09. 2019
Sýry jsou neodmyslitelnou součástí jídelníčku téměř každého z nás. Patří mezi ně i hermelín, česká sýrová pochoutka, se kterou se v kuchyni dají dělat divy. Vyznačuje se svou nezaměnitelnou chutí a vůní, kterou si oblíbili mnozí. I proto ho nalezneme v nabídce většiny hospod a restaurací, které ho nabízejí buď jako pochutinu, nebo jako hlavní jídlo. V dnešním článku se společně podíváme na to, jak si lze hermelín různými způsoby upravit i doma a dopřát si tak tuto lahůdku v několika podobách.
více

Není čaj jako čaj

Vydáno: 13. 09. 2019
Zima v mnohých z nás vyvolává nutkání zalézt do obývacího pokoje, přehodit si přes sebe deku a vychutnávat horký ovocný čaj s medem a citrónem. To vše ideálně u televize. Víme ale, co vlastně popíjíme? Podle jednoduché definice čaje totiž z hrníčku usrkáváme většinou pouze ochucený bylinkový nebo ovocný vývar. Ten však může být v mnohém prospěšnější než klasický čaj.
více

Fenomén čaje o páté

Vydáno: 12. 09. 2019
Dnes už typicky anglická záležitost není jen o šálku kvalitního čaje. Společenská událost byla na počátku 20. století skvělou příležitostí pro kokety nebo klepny. Připomeňme si historii, zajímavosti a pravidla této tradice!
více

Ořechy a oříšky

Vydáno: 11. 09. 2019
Ořechy a oříšky má většina z nás velmi ráda. Je pravdou, že spousta lidí je z různých zdravotních důvodů jíst nemůže, ale mnoho z nás bez nich nedokáže žít. Ořechy mají také pozitivní účinky na lidský organismus.
více

Jablka netradičně

Vydáno: 10. 09. 2019
V posledních letech opadá nadšení z vitaminových bomb v podobě exotického ovoce v kteroukoli roční dobu a články o zdravé výživě hlásí návrat k  sezónním potravinám. Důvodů je hned několik. Máte vše čerstvé, šetříte planetu před zplodinami vzniklými transportem a šetříte taktéž vlastní kapsu. Nyní do našich krajů přichází babí léto a s ním pomalu i první podzimní jablka. Zde jsme pro Vás vybrali několik receptů, jak je dobře zužitkovat.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému