Vaření

Pošlete nám svůj recept

Dobrůtky s rýží

Vydáno: 19. 06. 2018
Každodenní vaření pro celou rodinu může být pro někoho utrpením, pro někoho je to radost. Kdo hýří nápady, určitě nemá problém vymýšlet neustále nové a nové dobroty, kterými všechny nadchne. Pro ty, co tuto schopnost nemají, či vaří neradi, tu mám dalších pár receptů – tentokrát s rýží.
více

Brazília - krajina tisíc tvári

Vydáno: 18. 06. 2018
Najväčší štát Južnej Ameriky, Brazília, pokrýva takmer polovicu jej územia. Juhoamerická krajina je známa hlavne pestovaním kávy. O jej kávových plantážach sa dozvedáme nielen z encyklopédii, populárne sú aj v Brazílskych tele novelách.
více

Čočka v kuchyni

Vydáno: 17. 06. 2018
Máte rádi experimentování v kuchyni? Nejste zastánci jednotvárných a běžných jídel? Pak se vám určitě trefím do chuti. A pokud máte rádi čočku na všechny způsoby, určitě uvítáte několik receptů, které nejsou úplně obvyklé pro přípravu této suroviny.
více

Bylinky v naší kuchyni

Vydáno: 16. 06. 2018
Vaříte rádi? Pokud ano, zkoušíte nové a nové recepty a pořád vám v nich něco chybí? Zkuste vyzkoušet čerstvé, případně sušené bylinky (nejlépe pěstované doma) a uvidíte, že pokrmy hned dostanou jinou, možná i lepší chuť.
více

Zatracované i milované vegetariánství

Vydáno: 15. 06. 2018
Možná patříte mezi tu část populace, která si neumí představit, že by na svém talíři už nikdy neměla pořádnou flákotu masa. Existují však lidé, kteří si to umí představit, ba co víc – převedli to do praxe. Vegetariánství je styl života, ke kterému se musí přistupovat víc než obezřetně, na druhé straně může být tělu v určitých ohledech opravdu víc než prospěšné.
více

Poznáte všetky tváre kuracieho mäsa?

Vydáno: 14. 06. 2018
Mäso, ktorého príprava patrí k najjednoduchším. Pochúťka veľkých i malých. Nič sa ním nedá pokaziť a každé jedlo, v ktorom sa objaví, je lahodné vďaka jeho jemnej chuti. Vyskúšali ste už naozaj všetky recepty, v ktorých sa objavuje kuracie mäso? Prinášame vám zopár naozaj originálnych receptov.
více

Nízkotučné jedlá

Vydáno: 13. 06. 2018
Už je dávno po sviatkoch, po všetkých tých zjedených zákuskoch, koláčoch a ostatných dobrôt. Ak aj vám skočila ručička na váhe trochu viac doprava, ako by ste chceli, nezúfajte. Nedržte kruté diéty, zhadzujte nadbytočné kilogramy s rozumom. Je viacero možností, jednou z nich je znižovanie množstva tuku, ktoré prijímame.
více

Nejlepší vafle

Vydáno: 12. 06. 2018
Možná máte vafle zafixované jako typicky zimní dobrotu. Vězte ale, že i letní variace jsou skvelé. Co třeba s ovocem a zmrzlinou?
více

Zázračné chute s arašidovým maslom

Vydáno: 11. 06. 2018
Vďaka globalizácii a otvorenému trhu sa na pulty našich potravín dostali aj mnohé exotické potraviny. Nemám na mysli len ovocie či zeleninu rôznych tvarov a chutí z krajín, ktoré na mape nájdeme len ťažko. Ak by sme chceli nájsť pôvod tejto potraviny, stačilo by nám zapnúť ktorýkoľvek americký film či seriál. Rovnako hojne sa konzumuje aj v Británii, kde si ho s obľubou natierajú na raňajky na pečivo – arašidové maslo.
více

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 10. 06. 2018
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému