Vaření

Pošlete nám svůj recept

Fenomén čaje o páté

Vydáno: 20. 06. 2017
Dnes už typicky anglická záležitost není jen o šálku kvalitního čaje. Společenská událost byla na počátku 20. století skvělou příležitostí pro kokety nebo klepny. Připomeňme si historii, zajímavosti a pravidla této tradice!
více

Vaříme s pohankou - pomůže před viry

Vydáno: 19. 06. 2017
Pohanka je rdesnovitá rostlina, ale má podobně moučná zrna jako obilí. Pravlastí pohanky jsou Himaláje, odkud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky.
více

Polévka jako hlavní chod

Vydáno: 18. 06. 2017
Jaro a léto je období stvořené pro polévky. Připravovat se nemusí jen klasicky k obědu, ty hutnjší mohou být klidně samotným hlavním chodem. Dnes jsme si pro vás připravili recept na francouzskou a finskou polévku.
více

Grilované ovocie a zelenina

Vydáno: 17. 06. 2017
Aj najväčší odporcovia vitamínov a tí, ktorým zelenina a ovocie veľmi nevoňajú, určite zmenia názor, ak ochutnajú vegetariánske pochúťky na grile. Vyznačujú sa rýchlou a rozmanitou prípravou, majú prirodzenú jemnú chuť a nemusia byť len prílohou. Ovocie a zelenina z roštu alebo špízu, ale aj upečené v pahrebe sú pravou delikatesou.
více

Jáhly – na sladko i na slano

Vydáno: 16. 06. 2017
Jsou lehce stravitelné a přitom velmi výživné a syté. Řeč je loupaném prosu neboli jáhlích. Žlutá zrnka, která mají vysoký obsah minerálů, vlákniny a železa, lze uvařit na sladko i na slano.
více

Batáty - brambory trochu jinak

Vydáno: 15. 06. 2017
Batáty jsou často označované jako sladké anebo španělské brambory. Díky karotenoidům mají zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy jsou plné vitaminů a mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.
více

Aký olej použiť?

Vydáno: 14. 06. 2017
Na Slovensku a v Čechách sa bežne používajú hlavne tieto tri druhy olejov – slnečnicový, repkový a olivový. Pri nákupe treba dodržiavať isté pravidlá, okrem ceny, sledujte na etiketách aj krajinu pôvodu, dátum spotreby a na čo sú jednotlivé typy určené.
více

Dle čeho je možno vybírat fritovací hrnec?

Vydáno: 13. 06. 2017
Jestliže patříte k milovníkům smažených pokrmů, pak vám jistě v kuchyni nechybí fritovací hrnec. V tom lze připravovat nejen oblíbené hranolky, ale také řízky či jiné typy jídel, jejichž výsledná úprava spočívá právě ve smažení. Dle jakých základních kritérií lze fritovací hrnec vybírat? I s tím vám může pomoci dnešní článek věnovaný právě tomuto spotřebiči, kteří mnozí odsuzují a jiní na něj nedají dopustit.
více

Zemiaky na rôzne spôsoby

Vydáno: 12. 06. 2017
Zemiaky obsahujú vysoké množstvo karotenoidov. Sú to rastlinné zložky schopné likvidovať a odstraňovať z tela bunky narušené každodenným negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia. Rovnako pomáhajú telo zbavovať buniek opotrebovaných náročným fyzickým tréningom.
více

Delikátní cheesecake z českých ingrediencí

Vydáno: 11. 06. 2017
Ke kávě patří zákusek. V kavárnách často přechází při pohledu na vitríny zrak a sbíhají se sliny na všechny výstavní pochoutky. Připravte si takovou dobrotu i doma!
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému