Vaření

Pošlete nám svůj recept

Ktorý olej je na čo?

Vydáno: 26. 01. 2017
Poslednú dobu sa stali módnym hitom olivové oleje, ktoré sa začali hojne objavovať aj v našich kuchyniach. Napriek tomu nevytlačili našu stredoeurópsku klasiku – repkové a slnečnicové oleje. Sú však všetky vhodné na tie isté veci, alebo pred tým, než sa pustíme do varenia, musíme pouvažovať, ktorý si skutočne na čo vybrať?
více

Zeštíhlovací tajemství fenyklu

Vydáno: 25. 01. 2017
V České republice se fenykl používá především jako koření a léčivka. Hlízy fenyklu, které vypadají jako cibule zkřížená s řapíkatým celerem, lze však použít i jako zeleninu.
více

Miešané nápoje

Vydáno: 24. 01. 2017
Blížia sa teplé jarné a letné dni, ktoré predstavujú ideálny čas pre osvieženie sa miešaným nápojom. Či už na party, záhradnej grilovačke, jarnom pikniku, či slávnosti- sú vhodné pre každú príležitosť a niet nimi čo pokaziť. Viete ako vznikli? Aké druhy miešaných nápojov poznáme? Ako ich správne pripraviť? To všetko sa dozviete.
více

Velikonoční dobrůtky

Vydáno: 23. 01. 2017
Velikonoce – pro jedny svátek, pro jiné obyčejný den, jako každý jiný. Je pravdou, že určité tradice se drží do dnes v různých částech naší republiky. Ale mnoho lidí prostě jen uvítá prodloužený víkend a vyrazí někam na výlety, do přírody či jen tak stráví odpočinkové dny. Když už jsou ale ty svátky, tak proč se neuvařit nebo nevytvořit něco dobrého, aby si odpočinuly i naše chuťové smysly? Pusťme se do toho.
více

Chorvatsko v kuchyni

Vydáno: 22. 01. 2017
Chorvatsko je oblíbená letní destinace nejen většiny Čechů, ale i Poláků, Němců, Maďarů a dalších národů Evropy. Většina turistů ale málokdy ochutná místní kuchyni a raději se živí hotelovou či domácí stravou. Tento trend je však velkou chybou a ti návštěvníci Chorvatska, kteří neochutnají alespoň jeden domácí pokrm jsou o hodně ochuzeni!
více

Sýr tofu pro zdraví, sílu a linii

Vydáno: 21. 01. 2017
Sýr tofu, který vzniká vysrážením sójového mléka, je ideální pro všechny, kteří chtějí předejít cévním chorobám, cukrovce či obezitě.
více

Norská treska

Vydáno: 20. 01. 2017
Dnešní článek svým způsobem navazuje na sekci Cestování, ve které jsme Vás seznámili s norskými Lofoty. Zde se podíváme na to, jakým způsobem si připravit celosvětově vyhledávanou norskou tresku, jejíž lov je tradiční obživou právě Norů žijících na tomto souostroví.
více

Japonsko v naší kuchyni – vyzkoušejte suši!

Vydáno: 19. 01. 2017
Japonská kuchyně okouzlila celý západní svět a pomalu se její chutě derou i do českých kuchyní. Proč také ne – japonská jídla jsou zdravá, chutná a po české jazyky zatím neprobádaná. Podívejme se tedy co v Japonsku servírují.
více

Elektronický receptář nabízí tradiční jídla slovenské kuchyně

Vydáno: 18. 01. 2017
Neviete, čo uvariť? Dajte si poradiť... Výstižnější název kuchařská příručka snad ani nést nemůže. Brynzové halušky, ale také lokše s kapustou (chcete-li po česky, tak se zelím), šišky, liptovská specialita „tři v jednom“ či švestkové knedlíky se šodó. To je jen malá ukázka receptů na typické slovenské pokrmy tak, jak je sepsala pro elektronický receptář, ale především mnohokrát na vlastní kůži vyzkoušela, Anna Čunderlíková. (Čtenáři Senior portálu ji znají i jako autorku článků edice Harmonie – klíč k duševnímu zdraví, která však nabízí spíše duchovní potravu.)
více

Stravovanie podľa lunárneho kalendára

Vydáno: 17. 01. 2017
Lunárny kalendár je kalendár, teda spôsob cyklického počítania času, ktorý sa zakladá na pozorovaní mesačných cyklov. Určite ste sa už stretli s kalendárom, ktorý podľa mesačných fáz a znamení, doporučuje (alebo vystríha) uskutočňovanie rôznych úkonov na váš organizmus, či záhradu. Používa ho dodnes napríklad islamský kalendár.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému