Vaření

Pošlete nám svůj recept

Zákusky, které zvládnete aj doma

Vydáno: 26. 12. 2017
Na to, aby ste si pochutili na lahodnom zákusku už viac nemusíte merať cestu do cukrárne. Postačí vám trocha šikovnosti a prípravu niektorých sladkých dobrôt zvládnete i sami doma.
více

Novoroční menu tradičně i netradičně

Vydáno: 25. 12. 2017
S koncem roku se nám přiblížilo přemýšlení a přípravy novoročního obědového menu. Některé hospodyně dnes zůstanou věrné tradici, některé možná zkusí něco nového. Podívejme se tedy, co se v Česku na Nový rok servíruje a jak vyměnit klasické menu za chutě nové a nepoznané.
více

Tzatziki‏

Vydáno: 24. 12. 2017
Čo znamená pojem tzatziki? Buď si pod tým môžeme predstaviť grécky šalát z uhoriek, jogurtu (alebo smotany), olivového oleja, cesnaku, mäty a korenín alebo ide o koreninovú zmes na prípravu tohto jedla.
více

Grilované ovocie a zelenina

Vydáno: 23. 12. 2017
Aj najväčší odporcovia vitamínov a tí, ktorým zelenina a ovocie veľmi nevoňajú, určite zmenia názor, ak ochutnajú vegetariánske pochúťky na grile. Vyznačujú sa rýchlou a rozmanitou prípravou, majú prirodzenú jemnú chuť a nemusia byť len prílohou. Ovocie a zelenina z roštu alebo špízu, ale aj upečené v pahrebe sú pravou delikatesou.
více

Čokoláda v kuchyni

Vydáno: 22. 12. 2017
Mnoho z nás na ni spílá, někteří jsou na ní dokonce závislí. Jiní si ji snaží odříkat a potají na ni hřeší. Ano, řeč je o nepřekonatelně dobré sladké pochutině jménem čokoláda. Byla už mnohokrát skloňována v různých článcích, spojována s mnoha neřestmi i pozitivními účinky. My se dnes ale zaměříme na její využití v kuchyni, při vaření či pečení.
více

Vaříme s ovesnými vločkami

Vydáno: 21. 12. 2017
Ovesné vločky lze v kuchyni využít na mnoho způsobů a do nejrůznějších jídel. Do svého jídelníčku by je měli zařadit všichni, kteří si chtějí udržet štíhlou linii a být zdraví.
více

Vaříme s pohankou - pomůže před viry

Vydáno: 20. 12. 2017
Pohanka je rdesnovitá rostlina, ale má podobně moučná zrna jako obilí. Pravlastí pohanky jsou Himaláje, odkud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky.
více

Dle čeho je možno vybírat fritovací hrnec?

Vydáno: 19. 12. 2017
Jestliže patříte k milovníkům smažených pokrmů, pak vám jistě v kuchyni nechybí fritovací hrnec. V tom lze připravovat nejen oblíbené hranolky, ale také řízky či jiné typy jídel, jejichž výsledná úprava spočívá právě ve smažení. Dle jakých základních kritérií lze fritovací hrnec vybírat? I s tím vám může pomoci dnešní článek věnovaný právě tomuto spotřebiči, kteří mnozí odsuzují a jiní na něj nedají dopustit.
více

Bramborové dobroty

Vydáno: 18. 12. 2017
Brambory se k nám dostaly z Ameriky a zpočátku budily v lidech nedůvěru. Dnes jsou erteple či jablóška na stole v podstatě každý den.
více

Rybíz

Vydáno: 17. 12. 2017
Léto nám nabízí spoustu ovoce a zeleniny. Můžeme je konzumovat na mnoho různých způsobů a v neomezeném množství. Jednou z možností je i rybíz.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému