Vaření

Pošlete nám svůj recept

Velikonoční dobrůtky

Vydáno: 16. 11. 2020
Velikonoce – pro jedny svátek, pro jiné obyčejný den, jako každý jiný. Je pravdou, že určité tradice se drží do dnes v různých částech naší republiky. Ale mnoho lidí prostě jen uvítá prodloužený víkend a vyrazí někam na výlety, do přírody či jen tak stráví odpočinkové dny. Když už jsou ale ty svátky, tak proč se neuvařit nebo nevytvořit něco dobrého, aby si odpočinuly i naše chuťové smysly? Pusťme se do toho.
více

Jednohubky neboli chuťovky

Vydáno: 15. 11. 2020
Jednohubka neboli chuťovka se obvykle servíruje při různých slavnostních příležitostech. Na ty však čekat nemusíte a můžete si dopřát jednoduché, rychlé a lehké dobroty kdykoliv. Podívejte se na několik inspirativnách receptů.
více

Letné šaláty

Vydáno: 14. 11. 2020
V horúce dni dobre padni niečo ľahké a chutné, či už na obed alebo na večeru. Jednoduché recepty, ktoré vám nižšie ponúkame, vám zaberú len zopár minút. Čím viac ich budete jesť, tým viac vitamínov a výživných látok telu doprajete.
více

Puding - kalorická bomba?

Vydáno: 13. 11. 2020
Kdo by neznal puding – sladký dezert připravovaný z mléka, cukru a pudinkového prášku. Ano, jedná se o poměrně slušnou kalorickou bombu. Můžeme jej připravovat na různé způsoby a využít jej při přípravě mnoha druhů jídel. Pojďme si ale tuto lahůdku blíže připomenout a přiblížit si několik receptů, s kterými zaručeně uspějete při pohoštění svých nejbližších i návštěv.
více

Light: pomáha alebo škodí?

Vydáno: 12. 11. 2020
Stravovať sa zdravo je snahou takmer každého pozemšťana. Niekoho k tomu vedie túžba rozlúčiť sa s nadbytočnými kilogramami, iných zdravotné problémy, alebo len dobrá vôľa urobiť niečo pre seba.
více

Čo s jablkami, ktorých máte plnú pivnicu?

Vydáno: 11. 11. 2020
Tento rok sa naozaj urodilo veľa jabĺk. Aj vy ste oberali, oberali a oberali, až ste zistili, že máte pivnicu preplnenú debničkami s jablkami a neviete čo s nimi? Tu vám ponúkame niekoľko jednoduchých a zároveň chutných receptov, v ktorých jablká môžete použiť.
více

Jablka netradičně

Vydáno: 10. 11. 2020
V posledních letech opadá nadšení z vitaminových bomb v podobě exotického ovoce v kteroukoli roční dobu a články o zdravé výživě hlásí návrat k  sezónním potravinám. Důvodů je hned několik. Máte vše čerstvé, šetříte planetu před zplodinami vzniklými transportem a šetříte taktéž vlastní kapsu. Nyní do našich krajů přichází babí léto a s ním pomalu i první podzimní jablka. Zde jsme pro Vás vybrali několik receptů, jak je dobře zužitkovat.
více

Mléčné výrobky

Vydáno: 09. 11. 2020
Mléko a mléčné výrobky jsou odjakživa součástí našeho života už od narození. Jen co se narodíme, už konzumujeme mléko. Co ale o mléku víme? A jak jej co nejlépe zařazovat do svého jídelníčku?
více

Návrat domácej sódovky

Vydáno: 08. 11. 2020
Našla by sa u vás doma ešte stará sifónová fľaša nahusto omotaná drôtom a možno aj pár náhradných bombičiek? Určite je to možné. Domáca sóda bývala v minulosti obľúbeným nápojom mnohých domácností. Manipulácia s ňou však nebola najjednoduchšia a navyše bola dosť ostrá. Ale čo sa po čase zmenilo?
více

Perla talianskej kuchyne - Mozzarella

Vydáno: 07. 11. 2020
Jedna z najznámejších chutí talianskej kuchyne je určite lahodná mozzarella. Jej poznávacím znamením je biela farba, hustá konzistencia a jemná lahodná chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku. No samozrejme nie je mozzarella ako mozzarella. Aj keď sa tento druh syra používa aj v iných svetových kuchyniach, z Talianska pochádza tá najkvalitnejšia a najznámejšia mozzarella „di Bufala Campana“. Jej vzácnosť a jedinečnosť pochádza z kvalitnej, vzácnej suroviny a z dôsledného výrobného postupu. Ak ste milovníkom syrov určite si tento kulinársky skvost nenechajte ujsť.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému