Vaření

Pošlete nám svůj recept

Cestovinové šaláty

Vydáno: 09. 09. 2019
Cestoviny sú vďačnou surovinou, ktorú možno pripraviť na mnoho spôsobov. Ak hľadáte jednoduché a rýchle recepty, ktoré môžete využiť pri varení obedu či večere v časovej tiesni, nechajte sa inšpirovať...
více

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 08. 09. 2019
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více

Keramika pri varení

Vydáno: 07. 09. 2019
Poslednú dobu sa v našich kuchyniach začal vyskytovať nový druh riadu – keramický. A to nemám na mysli len taniere a misky, ale predovšetkým nože a panvice. Pomaly ale isto striedajú teflónové výrobky. Čomu vďačia za svoju obľúbenosť a aké sú ich výhody?
více

Čarování s bramborami

Vydáno: 06. 09. 2019
Brambory… asi nejčastěji používaná příloha k jídlům. Vídáme ji na talíři v mnoha různých podobách od prostě uvařených, přes kaši až po hranolky. Některým chutnají, jiní je zavrhují.
více

Zatracované fast foody

Vydáno: 05. 09. 2019
Co si dáte dnes k obědu? Uvaříte si něco doma či půjdete do restaurace, popřípadě do studentské či zaměstnanecké jídelny? Nebo si podobně jako mnoho jiných lidí odskočíte do Mc Donalds či KFC?
více

Lilek v kuchyni

Vydáno: 04. 09. 2019
Pro zahrádkáře jsou velmi častou letní sklizní cuketa a rajčata, která následně kuchařky všemožně upravují. Pokud už nemáte na cuketu ani rajčata nemáte pomyšlení, sáhněte v kuchyni po jich „sourozenci“ lilku!
více

Ako na kysnuté cesto

Vydáno: 03. 09. 2019
Kysnuté koláče a celkovo, kysnuté cesto, bolo základným hodovým a slávnostným jedlom našich predkov. Obsahovalo len tú najlepšiu múku, vtedy veľmi vzácny cukor a kvások, ktorého príprava si vyžadovala niekoľko dní. Dnes je to omnoho jednoduchšie, ale koláče z neho naďalej ostali vyhľadávanou pochúťkou!
více

Maliny – když je ovoce i lékem

Vydáno: 02. 09. 2019
Maliny – dobrota, kterou milují děti i dospělí. Lze si ji dopřát i při procházce lesem, protože i v této době roste v hojné míře zcela volně podobně jako borůvky, ostružiny či lesní jahody. Keře maliníku je možno s úspěchem pěstovat i v zahradách, protože díky svému „divokému“ původu nevyžadují téměř žádnou péči. Věděli jste však, že pojídáním tohoto drobného ovoce nejen že ulahodíte chuťovým buňkám, ale také budete prospěšní svému organismu?
více

Čaj nebo káva?

Vydáno: 01. 09. 2019
Čaj nebo káva – věčné dilema lidí o tom, co je zdravější. Na toto téma již bylo napsáno spousta mouder a pouček. Z některých vyplývá, že je jedno zdravé a druhé špatné, z jiných zase naopak. Je ale pravdou, že většina lidí nedá bez kávy ani ránu a nedají na ni dopustit.
více

Výhody domácí pekárny, aneb upeč si sám

Vydáno: 31. 08. 2019
Možnost upéci si doma vlastní pečivo s sebou nese nejednu výhodu. Přestat být vázán na otevírací hodiny obchodů a mít k dispozici vždy to nejčerstvější pečivo výborné kvality je jistě lákavou možností. Podívejme se na ni proto blíže.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému