Vaření

Pošlete nám svůj recept

Připravte si domácí vánoční likéry!

Vydáno: 14. 04. 2017
Pokud si rádi připravujete domácí pochoutky, tyto návody budou právě pro vás. Snadné a přitom netradiční recepty na lahodné likéry potěší nejen při večerním posezení, ale také se mohou stát sladkým dárkem pro blízké. Vynecháme tentokrát klasický a notoricky známý vaječný likér. Připravíme si méně známé, avšak chutí nikterak horší dobroty. Co patří k Vánocům více než vůně perníčků?
více

Mikrovlnka - jej využitie a riziká

Vydáno: 13. 04. 2017
V súčasnosti vo väčšine domácností tento v podstate novší vynález nájdete. Niektorí z nás nedajú na mikrovlnnú rúru dopustiť a jedlá v nej aj varia.
více

Čučoriedky, černice – čo s nimi?

Vydáno: 12. 04. 2017
Okrem teplého počasia je leto obdobím, kedy dozrievajú mnohé veľmi zdravé druhy ovocia. Nie s každým si vždy vieme rady, ale ktoré ovocie sa v tomto období naozaj oplatí zaradiť do nášho jedálnička? Aké výhody nám prinesie a na čo je dobré?
více

Je libo víno? Na zdraví!

Vydáno: 11. 04. 2017
Pokud patříte mezi milovníky vína, je tento článek určen právě Vám. Není nad příjemnější požitek, pokud si dáme dobré jídlo a doplníme jej dobrým vínem. Ať už jsou to výborná vína z Moravy, či jiná, každé víno je svým způsobem originál. Kdo se ale ve všech těch druzích a odrůdách má orientovat? Pojďme si uvést základní rozdělení tohoto výborného pití.
více

Chuť Indie

Vydáno: 10. 04. 2017
Indie je země, která přímo hraje všemi barvami. A stejná je i indická kuchyně. Kuchyně, kde hrají prim všemožné druhy exotického koření a jídlo se mění v obřad. Pojďte nahlédnout pod pokličku indických hrnců!
více

Sladkosť z ovsených vločiek

Vydáno: 09. 04. 2017
Ovsené vločky sú zdrojom bielkovín, zdravých tukov, minerálov a vitamínov. Chýba vám vitamín B, vápnik, fosfor, železo alebo chcete zhodiť pár kíl? Zaraďte do svojho jedálnička ovsené vločky!
více

Veľký zázrak od malých tvorov

Vydáno: 08. 04. 2017
Med. Sladká pochúťka, ktorá má liečivé účinky a priaznivý dopad na naše zdravie. Vytvárajú ho včely, prípadne iné druhy hmyzu zberom a zahusťovaním sladkých štiav - predovšetkým nektáru a kvetov. Med sa neodporúča alergikom, ktorí sú citliví na pele. Nealergici môžu konzumovať med denne, pretože je zdrojom vitamínov – A, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P a minerálnych látok ako zinok, sodík, železo, vápnik alebo draslík.
více

Dobrůtky s rýží

Vydáno: 07. 04. 2017
Každodenní vaření pro celou rodinu může být pro někoho utrpením, pro někoho je to radost. Kdo hýří nápady, určitě nemá problém vymýšlet neustále nové a nové dobroty, kterými všechny nadchne. Pro ty, co tuto schopnost nemají, či vaří neradi, tu mám dalších pár receptů – tentokrát s rýží.
více

Zatracované i milované vegetariánství

Vydáno: 06. 04. 2017
Možná patříte mezi tu část populace, která si neumí představit, že by na svém talíři už nikdy neměla pořádnou flákotu masa. Existují však lidé, kteří si to umí představit, ba co víc – převedli to do praxe. Vegetariánství je styl života, ke kterému se musí přistupovat víc než obezřetně, na druhé straně může být tělu v určitých ohledech opravdu víc než prospěšné.
více

Zapekané cestoviny

Vydáno: 05. 04. 2017
Cestoviny sú vďačná potravina, ktorá sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes vám ponúkame niekoľko receptov na zapekané pochúťky, ktorých spoločnou prísadou sú práve cestoviny.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému