Vaření

Pošlete nám svůj recept

Batáty - brambory trochu jinak

Vydáno: 16. 12. 2017
Batáty jsou často označované jako sladké anebo španělské brambory. Díky karotenoidům mají zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy jsou plné vitaminů a mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.
více

Co s krupicí a kroupami?

Vydáno: 15. 12. 2017
Krupice ani kroupy se v české kuchyni příliš často nepoužívají. I s těmito zdravými obilovinami se ale dá uvařit řada chutných jídel.
více

Tortilla - mexická placka ze Španělska

Vydáno: 14. 12. 2017
Nejlepší je, když z jednoho základu pokrmu můžete vykouzlit nekonečně mnoho různých variací. Přesně taková je tortilla. Mexická placka, kterou můžete upravovat jak vám jen stačí fantazie a přitom vždy bude chutnat skvěle.
více

Červená řepa – pro krásu i proti rakovině

Vydáno: 13. 12. 2017
Červená řepa se na rozdíl od východních zemí, kde je hojně používaná v boršči, v českém jídelníčku příliš často nevyskytuje a je to určitě škoda. Rostlina, u níž se konzumuje podzemní bulva, totiž obsahuje mnoho důležitých látek.
více

Nízkotučné jedlá

Vydáno: 12. 12. 2017
Už je dávno po sviatkoch, po všetkých tých zjedených zákuskoch, koláčoch a ostatných dobrôt. Ak aj vám skočila ručička na váhe trochu viac doprava, ako by ste chceli, nezúfajte. Nedržte kruté diéty, zhadzujte nadbytočné kilogramy s rozumom. Je viacero možností, jednou z nich je znižovanie množstva tuku, ktoré prijímame.
více

Špenátem proti stresu

Vydáno: 11. 12. 2017
Podle známé postavičky Pepka Námořníka je všeobecně známé, že zelená listová rostlina – špenát – dodá tělu hodně síly. Není sice pravda, že po konzumaci špenátu, by člověk ohnul třeba kovovou tyč, ale jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých je pro lidský organismus opravdu hodně potřebná. A pokud jste náchylní ke stresu, je pro vás špenát také ideálním pokrmem, protože posiluje stresem unavené buňky.
více

Čočka v kuchyni

Vydáno: 10. 12. 2017
Máte rádi experimentování v kuchyni? Nejste zastánci jednotvárných a běžných jídel? Pak se vám určitě trefím do chuti. A pokud máte rádi čočku na všechny způsoby, určitě uvítáte několik receptů, které nejsou úplně obvyklé pro přípravu této suroviny.
více

Bylinky v naší kuchyni

Vydáno: 09. 12. 2017
Vaříte rádi? Pokud ano, zkoušíte nové a nové recepty a pořád vám v nich něco chybí? Zkuste vyzkoušet čerstvé, případně sušené bylinky (nejlépe pěstované doma) a uvidíte, že pokrmy hned dostanou jinou, možná i lepší chuť.
více

Vypěstujte si za oknem zelené bohatství

Vydáno: 08. 12. 2017
Kupování sáčků s bylinkami v obchodech je sice pohodlné, ale v průběhu celého procesu, než se dostanou k vám do kuchyně, ztrácí na své výrazné chuti a kvalitě. Co takhle vytvořit si domácí bylinkářství a pěstovat si čerstvé koření sami?
více

Prastarý kvas

Vydáno: 07. 12. 2017
Oddýchnuť si v príjemnom prostredí čajovni je isto uvoľňujúce. Pomaly ale isto nám však pribudnú teplé dni a v také piť teplý čaj nie je zrovna pre nás príjemné. Po čom teda siahnuť a stále ísť do obľúbeného prostredia našich tunajších čajovní?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému