Vaření

Pošlete nám svůj recept

Špenátem ku zdraví

Vydáno: 12. 08. 2017
Špenát je zelenina velice prospěšná lidskému tělu. A pokud k němu zarytý odpor z dob školní kuchyně, zkuste jej překonat a ochutnat špenát v novém kabátě. Budete se divit, jak odlišná může být chuť, kterou jste znali a kterou poznáte!
více

Kouzla s hermelínem

Vydáno: 11. 08. 2017
Sýry jsou neodmyslitelnou součástí jídelníčku téměř každého z nás. Patří mezi ně i hermelín, česká sýrová pochoutka, se kterou se v kuchyni dají dělat divy. Vyznačuje se svou nezaměnitelnou chutí a vůní, kterou si oblíbili mnozí. I proto ho nalezneme v nabídce většiny hospod a restaurací, které ho nabízejí buď jako pochutinu, nebo jako hlavní jídlo. V dnešním článku se společně podíváme na to, jak si lze hermelín různými způsoby upravit i doma a dopřát si tak tuto lahůdku v několika podobách.
více

Čo s jablkami, ktorých máte plnú pivnicu?

Vydáno: 10. 08. 2017
Tento rok sa naozaj urodilo veľa jabĺk. Aj vy ste oberali, oberali a oberali, až ste zistili, že máte pivnicu preplnenú debničkami s jablkami a neviete čo s nimi? Tu vám ponúkame niekoľko jednoduchých a zároveň chutných receptov, v ktorých jablká môžete použiť.
více

Koktejlové pokušení

Vydáno: 09. 08. 2017
Také si čas od času rádi pochutnáte na některém z míchaných nápojů? Nabídka je skutečně velmi široká, vybrat si můžeme nápoj alkoholický i nealkoholický, teplý nebo studený, roli hraje také velikost a mnohé další parametry. Některé z koktejlů si můžeme zkusit sami vyrobit, čímž zajisté potěšíme celou rodinu i případné hosty.
více

Jednohubky neboli chuťovky

Vydáno: 08. 08. 2017
Jednohubka neboli chuťovka se obvykle servíruje při různých slavnostních příležitostech. Na ty však čekat nemusíte a můžete si dopřát jednoduché, rychlé a lehké dobroty kdykoliv. Podívejte se na několik inspirativnách receptů.
více

Jahody

Vydáno: 07. 08. 2017
V týchto dňoch kraľujú záhradám. Červené, šťavnaté a sladké... Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a užite si jahodovú sezónu.
více

Ktorý olej je na čo?

Vydáno: 06. 08. 2017
Poslednú dobu sa stali módnym hitom olivové oleje, ktoré sa začali hojne objavovať aj v našich kuchyniach. Napriek tomu nevytlačili našu stredoeurópsku klasiku – repkové a slnečnicové oleje. Sú však všetky vhodné na tie isté veci, alebo pred tým, než sa pustíme do varenia, musíme pouvažovať, ktorý si skutočne na čo vybrať?
více

Niva - kouzla s chutí

Vydáno: 05. 08. 2017
Vždy, když přemýšlím, co si dát dobrého nebo co dobrého uvařit, kombinuji většinou suroviny, které mám zrovna doma a po ruce. Často ale zabrousím na internet nebo do kuchařek a nechám se inspirovat mnoha skvělými recepty. Mezi mé oblíbené suroviny k přípravě pokrmů patří také niva – sýr s modrou plísní uvnitř.
více

Baklažán - fialové prekvapenie v kuchyni

Vydáno: 04. 08. 2017
Nemáte odvahu otestovať túto fialovú zeleninu vo vlastnej kuchyni? Prekonajte strach a okúste tajomstvo baklažánu! Dokáže vám ponúknuť nezvyčajnú chuť na nekonečné množstvo spôsobov.
více

Kuchyňa podľa pravidiel Tóry

Vydáno: 03. 08. 2017
Tradície v príprave židovských pokrmov určuje náboževstvo. Na jedálničku nenájdete bravčovinu, mäso zo zajaca ani králika. Príprava mäsitých pokrmov sa musí riadiť prísnym zasadami. Základnou kostrou židovského kulinárstva sú pravidlá kašrutu rozlíšenie čistých- košér a nečistých- trejf jedál.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému