Vaření

Pošlete nám svůj recept

Víno v kuchyni

Vydáno: 04. 10. 2017
Víte, které víno se hodí ke kterému pokrmu? Víno je odjakživa oblíbeným nápojem a tak nedí divu, že se začalo využívat i v kuchyni. Podívejme se proto v následujícím článku blíže na ideální chuťové kombinace bílého i červeného vína.
více

Zmrzlina

Vydáno: 03. 10. 2017
Dnes si mnohí z nás ani nevedia predstaviť teplé letné dni bez tejto ľadovej pochúťky. Už len jej samotný názov nesie v sebe ľahkosť oddychu a slnečných lúčov. Evokuje v nás predstavu vyvaľovania sa na pláži a sladkého ničnerobenia. Zmrzlina- maškrta, ktorú sme si obľúbili už v detstve a mnohokrát nám ho aj pripomína. Viete ako vznikla? Kam siaha jej pôvod? Aké príchute existujú? Kedy sa začala vyrábať? Kto vymyslel kornút? Poďme sa na to spolu pozrieť...
více

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 02. 10. 2017
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Mléčné výrobky

Vydáno: 01. 10. 2017
Mléko a mléčné výrobky jsou odjakživa součástí našeho života už od narození. Jen co se narodíme, už konzumujeme mléko. Co ale o mléku víme? A jak jej co nejlépe zařazovat do svého jídelníčku?
více

Placky a omelety na několik způsobů

Vydáno: 30. 09. 2017
Přepadla vás chuť na něco dobrého? Nemáte čas a potřebujete něco jednoduchého, rychlého a samozřejmě chutného? Není nic jednoduššího, než si ze surovin, který doma má každý skoro pořád, ukuchtit placku či omeletu.
více

Bábovka třikrát jinak

Vydáno: 29. 09. 2017
Vaření a pečení je pro spoustu hospodyněk radost. Hlavně potom to pečení. Některé z nás neustále vymýšlejí nové a nové recepty, kterými by ohromily okolí. Nemusíme ale vymýšlet nic světoborného. Stačí, když obměníme již zaběhlé recepty.
více

Sladké tečky za obědem

Vydáno: 28. 09. 2017
Také vás vždy po obědě začne honit mlsná a nevíte co by? Možná vás od této situace může zachránit dezert servírovaný jako sladká tečka. Nemusí to být nic velkého, stačí jednoduchý pokrm. A nemusí to být ani kalorická bomba. Tipy najdete v následujícím článku.
více

Stravovanie na študentský spôsob

Vydáno: 27. 09. 2017
Zdravá životospráva, o ktorej deti počúvajú už od útleho veku sa na internátoch dostáva do zabudnutia. Študentské domovy, hektický uletený životný štýl nenechávajú veľa priestoru, aby sa študenti zamýšľali nad tým, či to čo jedia je ich zdraviu prospešné.
více

Zelený čaj – zázrak obsažený v jednom šálku

Vydáno: 26. 09. 2017
Mezi lidmi je mnoho milovníků čaje, kteří si denně neodpustí minimálně jeden šálek tohoto chutného nápoje. Velmi oblíbený je zelený, který představuje pravý původní čaj, který prochází při zpracování mnohem šetrnějším procesem, a tak je možno díky němu poznat specifické čajové vlastnosti, které u jiných druhů nemusí být tak znatelné.
více

Ako si urobiť celozrnný chlieb podľa vlastných predstáv

Vydáno: 25. 09. 2017
Chlieb je v našich končinách bežnou potravinou konzumovanou denne takmer v každej domácnosti. Hoci v nedávnej minulosti by ste v obchode zohnali len dva druhy chleba – biely a čierny, dnes už máte na výber z množstva možností. Biely a čierny chlieb ako klasika, ktorá nikdy neumiera a mnohé iné „odrody“ ako slnečnicový, ražný, celozrnný, toastový...
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému