Vaření

Pošlete nám svůj recept

Zdravá obměna jídelníčku, to je kuskus

Vydáno: 16. 01. 2017
Kuskus – základ africké kuchyně proniká i na tuzemské talíře. Oblíben je zejména těmi, kteří chtějí tradiční přílohy nahradit něčím méně obvyklým a hlavně zdravým. Dnešní článek je věnován potravině, která by určitě neměla chybět ve vašem jídelníčku, pokud chcete brambory, knedlíky a rýži doplnit o něco zajímavého a tělu prospěšného.
více

Koktejlové pokušení

Vydáno: 15. 01. 2017
Také si čas od času rádi pochutnáte na některém z míchaných nápojů? Nabídka je skutečně velmi široká, vybrat si můžeme nápoj alkoholický i nealkoholický, teplý nebo studený, roli hraje také velikost a mnohé další parametry. Některé z koktejlů si můžeme zkusit sami vyrobit, čímž zajisté potěšíme celou rodinu i případné hosty.
více

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 14. 01. 2017
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Sladké pochoutky

Vydáno: 13. 01. 2017
Přepadají Vás z ničeho nic občas chutě na něco jemného, dobrého a hlavně sladkého? Také máte stavy, že dokážete vyjíst během chvíle veškeré své sladké zásoby? Tyto chvilky asi přepadají občas každého z nás. Proto si v následujícím článku připomeneme nebo představíme pár zajímavých receptů, které nám chuť na sladké spolehlivě zaženou.
více

Keď sa povie steak

Vydáno: 12. 01. 2017
Radi by ste si napríklad na nedeľný obed pripravili chutné mäsko v podobe steaku? A prečo nie? Práve tu sa dozviete, že to nie je zložité a dá sa to zvládnuť ľavou zadnou. Potrebujeme k tomu len zopár ingrediencií a príprava môže začať.
více

Voňavé Vánoce jsou zdravé Vánoce

Vydáno: 11. 01. 2017
Jsou nejen šťastné a veselé, ale taky krásně voní. Správné Vánoce doprovází zcela charakteristická směs nejrůznějších charakteristických vůní, které zaplaví nejen lidské příbytky, ale které zavětří i ten nejotrlejší odpůrce klidu a míru při průchodu vánočními trhy. Trošku štiplavý odér jehličí doprovází svým aroma především tradiční koření, používané při pečení cukroví i při vaření alkoholických nápojů. O důvod víc vědět, že snad všechna vánoční koření kladně působí i na naše zdraví.
více

Kuchaři, co dobyli svět

Vydáno: 10. 01. 2017
„Holoubata v hovězí polívce uvař, na čtvrtky pokrájej a na kuthánek narovnej. Udělej bílou jíštičku, vlej do ní hovězí polívky, nech trochu povařit a na holoubata proceď, dej trochu citronové kůry, lot tlučeného cukru, trochu květu, nech trochu povařit. Když se to na tabuli dáti má, tu se to citronovou šťávou zacedí. Tak se i kuřata, kůzlata, telecí i jehněčí maso připravovat může.“
více

Varíme a pečieme s alkoholom

Vydáno: 09. 01. 2017
Akohol pri varení a pečení môže obohatiť vaše dobroty. Nebojte sa a vyskúšajte pridať k tradičným ingredienciám aj pár deci vášho obľúbeného akoholického nápoja.
více

Ryby bez chyby?

Vydáno: 08. 01. 2017
Odborníci na výživu odporúčajú, aby sme ich jedli dvakrát týždenne. No ekologický aktivisti varujú, že si na ne máme dávať pozor, pretože sa v nich hromadia jedy, ktoré poškodzujú naše zdravie. Kto má teda pravdu?
více

Perla talianskej kuchyne - Mozzarella

Vydáno: 07. 01. 2017
Jedna z najznámejších chutí talianskej kuchyne je určite lahodná mozzarella. Jej poznávacím znamením je biela farba, hustá konzistencia a jemná lahodná chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku. No samozrejme nie je mozzarella ako mozzarella. Aj keď sa tento druh syra používa aj v iných svetových kuchyniach, z Talianska pochádza tá najkvalitnejšia a najznámejšia mozzarella „di Bufala Campana“. Jej vzácnosť a jedinečnosť pochádza z kvalitnej, vzácnej suroviny a z dôsledného výrobného postupu. Ak ste milovníkom syrov určite si tento kulinársky skvost nenechajte ujsť.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému