Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jahody

Vydáno: 30. 08. 2018
V týchto dňoch kraľujú záhradám. Červené, šťavnaté a sladké... Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a užite si jahodovú sezónu.
více

Kuchyňa podľa pravidiel Tóry

Vydáno: 29. 08. 2018
Tradície v príprave židovských pokrmov určuje náboževstvo. Na jedálničku nenájdete bravčovinu, mäso zo zajaca ani králika. Príprava mäsitých pokrmov sa musí riadiť prísnym zasadami. Základnou kostrou židovského kulinárstva sú pravidlá kašrutu rozlíšenie čistých- košér a nečistých- trejf jedál.
více

Sýr tofu pro zdraví, sílu a linii

Vydáno: 28. 08. 2018
Sýr tofu, který vzniká vysrážením sójového mléka, je ideální pro všechny, kteří chtějí předejít cévním chorobám, cukrovce či obezitě.
více

Chuť Francie v cremé brulée

Vydáno: 27. 08. 2018
Moučník svým názvem tak proslavený, že snad neexistuje nikdo, kdo by o něm ještě neslyšel. Ale mnoho lidí ho ještě nikdy neochutnalo. Co je cremé bruleé a jak na jeho domácí výrobu, si představíme v následujícím článku.
více

Keď sa povie steak

Vydáno: 26. 08. 2018
Radi by ste si napríklad na nedeľný obed pripravili chutné mäsko v podobe steaku? A prečo nie? Práve tu sa dozviete, že to nie je zložité a dá sa to zvládnuť ľavou zadnou. Potrebujeme k tomu len zopár ingrediencií a príprava môže začať.
více

Ako na kysnuté cesto

Vydáno: 25. 08. 2018
Kysnuté koláče a celkovo, kysnuté cesto, bolo základným hodovým a slávnostným jedlom našich predkov. Obsahovalo len tú najlepšiu múku, vtedy veľmi vzácny cukor a kvások, ktorého príprava si vyžadovala niekoľko dní. Dnes je to omnoho jednoduchšie, ale koláče z neho naďalej ostali vyhľadávanou pochúťkou!
více

Fenomén čaje o páté

Vydáno: 24. 08. 2018
Dnes už typicky anglická záležitost není jen o šálku kvalitního čaje. Společenská událost byla na počátku 20. století skvělou příležitostí pro kokety nebo klepny. Připomeňme si historii, zajímavosti a pravidla této tradice!
více

Zemiaky na rôzne spôsoby

Vydáno: 23. 08. 2018
Zemiaky obsahujú vysoké množstvo karotenoidov. Sú to rastlinné zložky schopné likvidovať a odstraňovať z tela bunky narušené každodenným negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia. Rovnako pomáhajú telo zbavovať buniek opotrebovaných náročným fyzickým tréningom.
více

Zdravá obměna jídelníčku, to je kuskus

Vydáno: 22. 08. 2018
Kuskus – základ africké kuchyně proniká i na tuzemské talíře. Oblíben je zejména těmi, kteří chtějí tradiční přílohy nahradit něčím méně obvyklým a hlavně zdravým. Dnešní článek je věnován potravině, která by určitě neměla chybět ve vašem jídelníčku, pokud chcete brambory, knedlíky a rýži doplnit o něco zajímavého a tělu prospěšného.
více

Špenátem ku zdraví

Vydáno: 21. 08. 2018
Špenát je zelenina velice prospěšná lidskému tělu. A pokud k němu zarytý odpor z dob školní kuchyně, zkuste jej překonat a ochutnat špenát v novém kabátě. Budete se divit, jak odlišná může být chuť, kterou jste znali a kterou poznáte!
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému