Vaření

Pošlete nám svůj recept

Vypěstujte si za oknem zelené bohatství

Vydáno: 30. 12. 2018
Kupování sáčků s bylinkami v obchodech je sice pohodlné, ale v průběhu celého procesu, než se dostanou k vám do kuchyně, ztrácí na své výrazné chuti a kvalitě. Co takhle vytvořit si domácí bylinkářství a pěstovat si čerstvé koření sami?
více

Připravte si domácí vánoční likéry!

Vydáno: 29. 12. 2018
Pokud si rádi připravujete domácí pochoutky, tyto návody budou právě pro vás. Snadné a přitom netradiční recepty na lahodné likéry potěší nejen při večerním posezení, ale také se mohou stát sladkým dárkem pro blízké. Vynecháme tentokrát klasický a notoricky známý vaječný likér. Připravíme si méně známé, avšak chutí nikterak horší dobroty. Co patří k Vánocům více než vůně perníčků?
více

Jablka netradičně

Vydáno: 28. 12. 2018
V posledních letech opadá nadšení z vitaminových bomb v podobě exotického ovoce v kteroukoli roční dobu a články o zdravé výživě hlásí návrat k  sezónním potravinám. Důvodů je hned několik. Máte vše čerstvé, šetříte planetu před zplodinami vzniklými transportem a šetříte taktéž vlastní kapsu. Nyní do našich krajů přichází babí léto a s ním pomalu i první podzimní jablka. Zde jsme pro Vás vybrali několik receptů, jak je dobře zužitkovat.
více

Fair Trade - férové obchodování

Vydáno: 27. 12. 2018
Pojem Fair Trade je označením pro spravedlivý obchod. Jeho cílem je podpora znevýhodněných pěstitelů a řemeslníků z rozvojových zemí Asie, Afriky a Latinské Ameriky. Významnou roli zde hraje pouto mezi výrobcem a spotřebitelem – producent má díky Fair Trade zajištěny důstojnější podmínky života i možnost zvítězit nad bídou, zkrátka žít o něco lépe. Spotřebitel má zase díky Fair Trade jedinečnou příležitost zapojit se do snižování chudoby lidí na celém světě, a to velmi jednoduchým a účinným způsobem.
více

Brazília - krajina tisíc tvári

Vydáno: 26. 12. 2018
Najväčší štát Južnej Ameriky, Brazília, pokrýva takmer polovicu jej územia. Juhoamerická krajina je známa hlavne pestovaním kávy. O jej kávových plantážach sa dozvedáme nielen z encyklopédii, populárne sú aj v Brazílskych tele novelách.
více

Hliva ustricová bude prekvapením vo vašej kuchyni!

Vydáno: 25. 12. 2018
Určite ste už o nej počuli. V súčasnosti je to jedna z najobľúbenejších húb, šliape na päty aj rozšíreným šampiňónom, či kuriatkam. Neočarí vás len svojou skvelou chuťou, nekonečným množstvom spôsobov ako ju použiť v kuchyni, ale aj zdraviu prospešnými vlastnosťami.
více

Detská výživa

Vydáno: 24. 12. 2018
Záhrady sú plné dozrievajúcich jabĺk. Ideálny čas pustiť sa do prípravy detskej výživy. Či už pre deti alebo dospelých, v zime bude vhodnou pochúťkou a pripomenie vám chuť čerstvého ovocia. Ponúkame vám niekoľko receptov na prípravu ovocnej výživy. Je len na vás, ktorý postup zvolíte.
více

Poznáte všetky tváre kuracieho mäsa?

Vydáno: 23. 12. 2018
Mäso, ktorého príprava patrí k najjednoduchším. Pochúťka veľkých i malých. Nič sa ním nedá pokaziť a každé jedlo, v ktorom sa objaví, je lahodné vďaka jeho jemnej chuti. Vyskúšali ste už naozaj všetky recepty, v ktorých sa objavuje kuracie mäso? Prinášame vám zopár naozaj originálnych receptov.
více

Dobrůtky s rýží

Vydáno: 22. 12. 2018
Každodenní vaření pro celou rodinu může být pro někoho utrpením, pro někoho je to radost. Kdo hýří nápady, určitě nemá problém vymýšlet neustále nové a nové dobroty, kterými všechny nadchne. Pro ty, co tuto schopnost nemají, či vaří neradi, tu mám dalších pár receptů – tentokrát s rýží.
více

Melounové osvěžení

Vydáno: 21. 12. 2018
Meloun je oblíbeným letním osvěžením a pro svoji chuť se často používá jako přísada do různých letních koktejlů. Věděli jste ale, že se meloun může stát i chutným předkrmem či dokonce hlavním chodem?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému