Vaření

Pošlete nám svůj recept

Leto plné hudby

Vydáno: 01. 02. 2017
Slnko, hudba, zábava do neskorých ranných hodín a dobrá patria. Aj takto sa dajú v krátkosti predstaviť hudobné festivaly. K letu už neodmysliteľne patria, niektoré si už vybudovali dlhoročnú tradíciu, no každým rokom pribúdajú nové.
více

Jahody

Vydáno: 31. 01. 2017
V týchto dňoch kraľujú záhradám. Červené, šťavnaté a sladké... Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a užite si jahodovú sezónu.
více

Baklažán - fialové prekvapenie v kuchyni

Vydáno: 30. 01. 2017
Nemáte odvahu otestovať túto fialovú zeleninu vo vlastnej kuchyni? Prekonajte strach a okúste tajomstvo baklažánu! Dokáže vám ponúknuť nezvyčajnú chuť na nekonečné množstvo spôsobov.
více

Niva - kouzla s chutí

Vydáno: 29. 01. 2017
Vždy, když přemýšlím, co si dát dobrého nebo co dobrého uvařit, kombinuji většinou suroviny, které mám zrovna doma a po ruce. Často ale zabrousím na internet nebo do kuchařek a nechám se inspirovat mnoha skvělými recepty. Mezi mé oblíbené suroviny k přípravě pokrmů patří také niva – sýr s modrou plísní uvnitř.
více

Domáce džemy a marmelády

Vydáno: 28. 01. 2017
Domáce džemy sú na nezaplatenie. Bežné varenie džemu odparovaním šťavy je zdĺhavé a výsledok nemusí byť vždy perfektný. Navyše spotrebujete množstvo cukru a dlhým varením ovocie stratí farbu, chuť aj väčšinu vitamínov. So želatínovacími prípravkami je výroba jednoduchšia. Fungujú spoľahlivo a hlavne rýchlo. Kým tradičná príprava jednej dávky džemu trvá najmenej 45 minút, so želatínovacím prípravkom iba 6 minút. Podmienkou je dodržanie presného postupu. A zvládne to aj začiatočníčka.
více

Cesta těstovin historií a tipy na speciality

Vydáno: 27. 01. 2017
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohy, navíc se dají připravit na tisíc a jeden způsob. V následujícím článku se dozvíte nejen zajímavosti z historie, ale také tipy na přípravu netradičních pokrmů právě z těstovin.
více

Ktorý olej je na čo?

Vydáno: 26. 01. 2017
Poslednú dobu sa stali módnym hitom olivové oleje, ktoré sa začali hojne objavovať aj v našich kuchyniach. Napriek tomu nevytlačili našu stredoeurópsku klasiku – repkové a slnečnicové oleje. Sú však všetky vhodné na tie isté veci, alebo pred tým, než sa pustíme do varenia, musíme pouvažovať, ktorý si skutočne na čo vybrať?
více

Zeštíhlovací tajemství fenyklu

Vydáno: 25. 01. 2017
V České republice se fenykl používá především jako koření a léčivka. Hlízy fenyklu, které vypadají jako cibule zkřížená s řapíkatým celerem, lze však použít i jako zeleninu.
více

Miešané nápoje

Vydáno: 24. 01. 2017
Blížia sa teplé jarné a letné dni, ktoré predstavujú ideálny čas pre osvieženie sa miešaným nápojom. Či už na party, záhradnej grilovačke, jarnom pikniku, či slávnosti- sú vhodné pre každú príležitosť a niet nimi čo pokaziť. Viete ako vznikli? Aké druhy miešaných nápojov poznáme? Ako ich správne pripraviť? To všetko sa dozviete.
více

Velikonoční dobrůtky

Vydáno: 23. 01. 2017
Velikonoce – pro jedny svátek, pro jiné obyčejný den, jako každý jiný. Je pravdou, že určité tradice se drží do dnes v různých částech naší republiky. Ale mnoho lidí prostě jen uvítá prodloužený víkend a vyrazí někam na výlety, do přírody či jen tak stráví odpočinkové dny. Když už jsou ale ty svátky, tak proč se neuvařit nebo nevytvořit něco dobrého, aby si odpočinuly i naše chuťové smysly? Pusťme se do toho.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému