Vaření

Pošlete nám svůj recept

Zatracované i milované vegetariánství

Vydáno: 28. 10. 2017
Možná patříte mezi tu část populace, která si neumí představit, že by na svém talíři už nikdy neměla pořádnou flákotu masa. Existují však lidé, kteří si to umí představit, ba co víc – převedli to do praxe. Vegetariánství je styl života, ke kterému se musí přistupovat víc než obezřetně, na druhé straně může být tělu v určitých ohledech opravdu víc než prospěšné.
více

Jablka netradičně

Vydáno: 27. 10. 2017
V posledních letech opadá nadšení z vitaminových bomb v podobě exotického ovoce v kteroukoli roční dobu a články o zdravé výživě hlásí návrat k  sezónním potravinám. Důvodů je hned několik. Máte vše čerstvé, šetříte planetu před zplodinami vzniklými transportem a šetříte taktéž vlastní kapsu. Nyní do našich krajů přichází babí léto a s ním pomalu i první podzimní jablka. Zde jsme pro Vás vybrali několik receptů, jak je dobře zužitkovat.
více

Chuť Indie

Vydáno: 26. 10. 2017
Indie je země, která přímo hraje všemi barvami. A stejná je i indická kuchyně. Kuchyně, kde hrají prim všemožné druhy exotického koření a jídlo se mění v obřad. Pojďte nahlédnout pod pokličku indických hrnců!
více

Gurmánské hvězdičky Michelin

Vydáno: 25. 10. 2017
Bývá označována jako Bible gurmánů. Publikace Le Guide Michelin , česky Průvodce Michelin, se každoročně vytváží ve Francii a představuje světu nejlepší restaurace a hotely, které můžete navštívit.
více

Sladkosť z ovsených vločiek

Vydáno: 24. 10. 2017
Ovsené vločky sú zdrojom bielkovín, zdravých tukov, minerálov a vitamínov. Chýba vám vitamín B, vápnik, fosfor, železo alebo chcete zhodiť pár kíl? Zaraďte do svojho jedálnička ovsené vločky!
více

Co s kořenovou zeleninou?

Vydáno: 23. 10. 2017
Většina z nás používá kořenovou zeleninu jen do polévky. Mrkev, celer či červená řepa jsou ale výborné i jako hlavní jídla a samozřejmě hojně se používají do salátů. Kořenová zelenina je bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a éterických olejů. Nejčastěji v kuchyni používáme mrkev, petržel, celer, ředkvičky a červenou řepu.
více

Holandské speciality

Vydáno: 22. 10. 2017
Díky holandským zámořským výpravám v minulých stoletích je kuchyně po celém světě ovlivněna tou evropskou. Jaké speciality ale opravdu můžete ochutnat v Nizozemí a co je pro tuto malou zemi typické? Dočtete se v následujícím článku.
více

Rajčata na několik způsobů

Vydáno: 21. 10. 2017
Rajčata patří mezi zdravou a chutnou zeleninu, která obzvlášť v těchto vedrech velmi osvěží. Upravit se dají na několik způsobů a my Vám několik zajímavých přinášíme.
více

Boršč - pochoutka z východu

Vydáno: 20. 10. 2017
Boršč je pochoutka, kterou většina z nás zná nebo má alespoň nějakou představu o tom, jak by asi mohla chutnat a vypadat. Kdyby jste se však dnes rozhodli zajít si na tuto specialitu východoevropské kuchyně, asi byste z paměti nedokázali vylovit restauraci, ve které vám polévku připraví a pravděpodobně ani nikdo z vašich přátel či známých by vám v tomto zapeklitém problému nedokázal poradit. Něco podobného by se vám na Ukrajině nebo v Rusku, kde se polévka považuje téměř za symbol krajiny, rozhodně nemohlo stát.
více

Těstoviny třikrát jinak

Vydáno: 19. 10. 2017
Jaro je tu a s ním je spojena i detoxikace organismu. Detoxikovat, avšak v nepravém slova smyslu, bychom měli i naši kuchyni a zapomenout na některé potraviny. Naopak zařadit množství lehkých pokrmů - na tři zajímavé a rychlé recepty z těstovin se nyní podíváme.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému