Vaření

Pošlete nám svůj recept

Prastarý kvas

Vydáno: 27. 10. 2020
Oddýchnuť si v príjemnom prostredí čajovni je isto uvoľňujúce. Pomaly ale isto nám však pribudnú teplé dni a v také piť teplý čaj nie je zrovna pre nás príjemné. Po čom teda siahnuť a stále ísť do obľúbeného prostredia našich tunajších čajovní?
více

Škola volá- správna desiata pre školákov

Vydáno: 26. 10. 2020
Letné prázdniny sú už naozaj minulosťou, rodičom odpadla starosť, ako naplniť voľný čas svojich ratolestí, no na druhej strane aj začiatok školského roka prináša riešenia závažných otázok.
více

Ořechy a oříšky

Vydáno: 25. 10. 2020
Ořechy a oříšky má většina z nás velmi ráda. Je pravdou, že spousta lidí je z různých zdravotních důvodů jíst nemůže, ale mnoho z nás bez nich nedokáže žít. Ořechy mají také pozitivní účinky na lidský organismus.
více

Dobrůtky s rýží

Vydáno: 24. 10. 2020
Každodenní vaření pro celou rodinu může být pro někoho utrpením, pro někoho je to radost. Kdo hýří nápady, určitě nemá problém vymýšlet neustále nové a nové dobroty, kterými všechny nadchne. Pro ty, co tuto schopnost nemají, či vaří neradi, tu mám dalších pár receptů – tentokrát s rýží.
více

Ovocné polévky

Vydáno: 23. 10. 2020
Rádi experimentujete a už vás nebaví donekonečna vařit stále stejné polévky? Tak zkuste ovocnou polévku. Nyní, kdy je ovoce nejkvalitnější a nejlevnější, je k tomu nejvhodnější doba.
více

Poctivé kakaové maslo

Vydáno: 22. 10. 2020
Niektoré veci nám prídu také bežné, že nám ani nenapadne hľadať, čo sa pod nimi skrýva. Aj o čokoláde sa toho popísalo už mnohé. Rovnako o kakae, z ktorého sa vyrába. Ale čo je to, čo tvorí jej jemnú konzistenciu? Jedna nenápadná, no pre chuť a jemnosť veľmi dôležitá ingrediencia, ktorej farba, vôňa a dokonca ani chuť čokoládu na prvý pohľad nepripomínajú. Napriek tomu čokoláda nie je pravou čokoládou, ak neobsahuje kakaové maslo.
více

Lilek v kuchyni

Vydáno: 21. 10. 2020
Pro zahrádkáře jsou velmi častou letní sklizní cuketa a rajčata, která následně kuchařky všemožně upravují. Pokud už nemáte na cuketu ani rajčata nemáte pomyšlení, sáhněte v kuchyni po jich „sourozenci“ lilku!
více

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 20. 10. 2020
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více

Vaříme s pohankou - pomůže před viry

Vydáno: 19. 10. 2020
Pohanka je rdesnovitá rostlina, ale má podobně moučná zrna jako obilí. Pravlastí pohanky jsou Himaláje, odkud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky.
více

Čaj nebo káva?

Vydáno: 18. 10. 2020
Čaj nebo káva – věčné dilema lidí o tom, co je zdravější. Na toto téma již bylo napsáno spousta mouder a pouček. Z některých vyplývá, že je jedno zdravé a druhé špatné, z jiných zase naopak. Je ale pravdou, že většina lidí nedá bez kávy ani ránu a nedají na ni dopustit.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému