Vaření

Pošlete nám svůj recept

Jak poznat kvalitní čokoládu

Vydáno: 20. 05. 2018
Závislost i vášeň, dobrota k zahnání mlsné a pochutnání pro labužníky. To vše může být čokoláda, které existuje nespočet druhů. Miluje ji snad každý bez ohledu na geografickou polohu či bohatství.
více

Co je pečený čaj a jak na něj?

Vydáno: 19. 05. 2018
Jako jeden z mnoha receptů byste i tento měli znát ještě předtím než začne léto. Ptáte se proč? To zjistíte v tomto článku!
více

Ryžový nákyp

Vydáno: 18. 05. 2018
I keď je ryža jednotkou medzi základnými potravinami v Ázii, i v našom jedálničku má bohaté zastúpenie. U nás sa však ryža väčšinou upravuje na slano a používa sa ako príloha k k mäsu. No skúste si ju urobiť na sladko s ovocím ako ryžový nákyp a uvidíte, že je chutná i v tomto smere.
více

Titanové nádobí pomáhá vařit zdravě

Vydáno: 17. 05. 2018
Všeobecný trend zdravého životního stylu začíná vždy u stravování. Proto se hledají stále nové způsoby, jak připravovat pokrmy co nejšetrněji, aby ze surovin tepelnou úpravou nezmizely všechny výjimečné vlastnosti, kterými jsou obohaceny. Velkou oblibu si tak získalo titanové nádobí, s nímž je možno téměř zapomenout na používání oleje a tuku.
více

Domácí tiramisu

Vydáno: 16. 05. 2018
Tiramisu, jeden z nejznámnějších a nejchutnějších italských dezertů, který se rychle rozšířil do celého světa, patří mezi oblíbené pochoutky nejednoho z nás. Jednoduchý recept na přípravu této pochoutky jsme pro vás připravili právě na tento den.
více

Oblíbená salátová okurka na dva způsoby

Vydáno: 15. 05. 2018
Salátová okurka – chutná a neodmyslitelná součást především jarních a letních jídelníčků. Mnozí z nás ji však využívají i jako zázračnou přírodní kosmetiku, která pomáhá rozjasnit pokožku. V dnešním článku si okurku přiblížíme a na závěr si ještě představíme dva skvělé recepty, kterými překvapíte všechny vaše strávníky.
více

Lilek v kuchyni

Vydáno: 14. 05. 2018
Pro zahrádkáře jsou velmi častou letní sklizní cuketa a rajčata, která následně kuchařky všemožně upravují. Pokud už nemáte na cuketu ani rajčata nemáte pomyšlení, sáhněte v kuchyni po jich „sourozenci“ lilku!
více

Jablka netradičně

Vydáno: 13. 05. 2018
V posledních letech opadá nadšení z vitaminových bomb v podobě exotického ovoce v kteroukoli roční dobu a články o zdravé výživě hlásí návrat k  sezónním potravinám. Důvodů je hned několik. Máte vše čerstvé, šetříte planetu před zplodinami vzniklými transportem a šetříte taktéž vlastní kapsu. Nyní do našich krajů přichází babí léto a s ním pomalu i první podzimní jablka. Zde jsme pro Vás vybrali několik receptů, jak je dobře zužitkovat.
více

Ovocné a zeleninové nápoje

Vydáno: 12. 05. 2018
Je tu léto a tudíž ideální doba k výrobě nejrůznějších ovocných a zeleninových nápojů. Ty jsou nejenom dobré a osvěžující, ale obsahují rovněž mnoho minerálních látek a vitamínů důležitých pro lidský organismus. Nápoje můžeme vypít hned nebo si je ve formě moštů a sirupů můžeme uchovat i na zimu.
více

Čučoriedky, černice – čo s nimi?

Vydáno: 11. 05. 2018
Okrem teplého počasia je leto obdobím, kedy dozrievajú mnohé veľmi zdravé druhy ovocia. Nie s každým si vždy vieme rady, ale ktoré ovocie sa v tomto období naozaj oplatí zaradiť do nášho jedálnička? Aké výhody nám prinesie a na čo je dobré?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému