Vaření

Pošlete nám svůj recept

Japonsko v naší kuchyni – vyzkoušejte suši!

Vydáno: 26. 03. 2018
Japonská kuchyně okouzlila celý západní svět a pomalu se její chutě derou i do českých kuchyní. Proč také ne – japonská jídla jsou zdravá, chutná a po české jazyky zatím neprobádaná. Podívejme se tedy co v Japonsku servírují.
více

Bylinky a ich využitie v domácej lekárni

Vydáno: 25. 03. 2018
Liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samo. Liečitelia existovali už v dobe kamennej a hoci leičili veľmi primitívnym spôsobítkom, liečili. Dnes sa liečenie bylinkami tzv. fytoterapia zaraďuje do alternatívnej medicíny a popri liečení syntetickými látkami (liekmi) je vhodným doplnkom pri mnohých zdravotných problémoch.
více

Ovocné koláče ľahko a rýchlo

Vydáno: 24. 03. 2018
Počas leta ponúkajú naše záhrady hotové bohatstvo v podobe ovocia a zeleniny. Ak máte v týchto horúčavách chuť na niečo ľahké, rýchle a ovocné, skúste jeden z našich receptov. Ich príprava je jednoduchá a výsledok určite stojí za to.
více

Banánové dobroty

Vydáno: 23. 03. 2018
Banán… Když se řekne banán, určitě se najde mnoho milovníků i odpůrců této suroviny. Přesto, že v našich krajích banány už značně zdomácněly, stále ho můžeme řadit mezi exotické ovoce. Milovníci tohoto ovoce určitě nad dnešním článkem zaplesají a hned půjdou vyzkoušet recepty, které nabízím níže. Odpůrci se mohou alespoň dozvědět něco zajímavého, co třeba o banánech doposud nevěděli.
více

Chuťovky pro návštěvu

Vydáno: 22. 03. 2018
Už se vám určitě někdy přihodilo, že u dveří zazvonila nečekaně návštěva, a vy jste začali narychlo přemýšlet, čím je pohostíte. Následující článek s deseti recepty by vám mohl pomoci.
více

Brusinkové menu

Vydáno: 21. 03. 2018
O blahodárných účincích brusinek na zdraví jste už určitě slyšeli mnoho. Kromě využití ve zdravotnictví je lze využít i v kuchyni, kde se z těchto plodů o velikosti oliv dají připravit opravdové dobroty.
více

Flambovanie

Vydáno: 20. 03. 2018
Flambovanie je konečná fáza prípravy jedál, pri ktorej už do hotových pokrmov pridávame alkohol a ten zapálime. Cukor v alkohole vzplanutím ľahko skaramelizuje a jedlo dostáva nasladlú arómu.
více

Dobroty z vajíčka

Vydáno: 19. 03. 2018
Veľká noc sa blíži a jej neodmysliteľnou súčasťou sú vajíčka. Ponúkame vám niekoľko receptov, ktorými si môžete doplniť sviatočné menu.
více

Baklažán - fialové prekvapenie v kuchyni

Vydáno: 18. 03. 2018
Nemáte odvahu otestovať túto fialovú zeleninu vo vlastnej kuchyni? Prekonajte strach a okúste tajomstvo baklažánu! Dokáže vám ponúknuť nezvyčajnú chuť na nekonečné množstvo spôsobov.
více

Novinky do kuchyně - parní hrnec

Vydáno: 17. 03. 2018
Moderní doba přináší nové technologie a postupy i do našich kuchyní. V zájmu zdravého stravování se tak v poslední době těší velké oblibě parní hrnce, díky kterým můžeme každý pokrm připravit bez tuku, aniž by ztratil cokoliv ze své přirozené chuti, popřípadě vitaminových zásob.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému