Vaření

Pošlete nám svůj recept

Čaj nebo káva?

Vydáno: 09. 04. 2020
Čaj nebo káva – věčné dilema lidí o tom, co je zdravější. Na toto téma již bylo napsáno spousta mouder a pouček. Z některých vyplývá, že je jedno zdravé a druhé špatné, z jiných zase naopak. Je ale pravdou, že většina lidí nedá bez kávy ani ránu a nedají na ni dopustit.
více

Kuchyňa podľa pravidiel Tóry

Vydáno: 08. 04. 2020
Tradície v príprave židovských pokrmov určuje náboževstvo. Na jedálničku nenájdete bravčovinu, mäso zo zajaca ani králika. Príprava mäsitých pokrmov sa musí riadiť prísnym zasadami. Základnou kostrou židovského kulinárstva sú pravidlá kašrutu rozlíšenie čistých- košér a nečistých- trejf jedál.
více

Dle čeho je možno vybírat fritovací hrnec?

Vydáno: 07. 04. 2020
Jestliže patříte k milovníkům smažených pokrmů, pak vám jistě v kuchyni nechybí fritovací hrnec. V tom lze připravovat nejen oblíbené hranolky, ale také řízky či jiné typy jídel, jejichž výsledná úprava spočívá právě ve smažení. Dle jakých základních kritérií lze fritovací hrnec vybírat? I s tím vám může pomoci dnešní článek věnovaný právě tomuto spotřebiči, kteří mnozí odsuzují a jiní na něj nedají dopustit.
více

Domácí kávovary přináší šálky lahodné kávy do každé domácnosti

Vydáno: 06. 04. 2020
Za dobrou kávou už se nemusí její milovník vydávat do kavárny. Cílem jeho cesty může být kuchyň či jakákoliv jiná místnost, kde bude k dispozici domácí espresso kávovar. Moderní spotřebiče jsou schopny plně nahradit profesionální služby, nejinak je tomu i právě u kávovarů, s kterými se v poslední době doslova roztrhl pytel.
více

Ktorý olej je na čo?

Vydáno: 05. 04. 2020
Poslednú dobu sa stali módnym hitom olivové oleje, ktoré sa začali hojne objavovať aj v našich kuchyniach. Napriek tomu nevytlačili našu stredoeurópsku klasiku – repkové a slnečnicové oleje. Sú však všetky vhodné na tie isté veci, alebo pred tým, než sa pustíme do varenia, musíme pouvažovať, ktorý si skutočne na čo vybrať?
více

Dobrůtky s rýží

Vydáno: 04. 04. 2020
Každodenní vaření pro celou rodinu může být pro někoho utrpením, pro někoho je to radost. Kdo hýří nápady, určitě nemá problém vymýšlet neustále nové a nové dobroty, kterými všechny nadchne. Pro ty, co tuto schopnost nemají, či vaří neradi, tu mám dalších pár receptů – tentokrát s rýží.
více

Pochoutky Slovenska – jedinečné sýry

Vydáno: 03. 04. 2020
Kuchyně našich východních sousedů je proslulá především výbornými bryndzovými haluškami. Podobně proslulé jsou také tři druhy sýrů - slovenský oštiepok, parenica a oblíbené korbáčiky.
více

Sladké pochoutky

Vydáno: 02. 04. 2020
Přepadají Vás z ničeho nic občas chutě na něco jemného, dobrého a hlavně sladkého? Také máte stavy, že dokážete vyjíst během chvíle veškeré své sladké zásoby? Tyto chvilky asi přepadají občas každého z nás. Proto si v následujícím článku připomeneme nebo představíme pár zajímavých receptů, které nám chuť na sladké spolehlivě zaženou.
více

Zákusky, které zvládnete aj doma

Vydáno: 01. 04. 2020
Na to, aby ste si pochutili na lahodnom zákusku už viac nemusíte merať cestu do cukrárne. Postačí vám trocha šikovnosti a prípravu niektorých sladkých dobrôt zvládnete i sami doma.
více

Jak se italské risotto liší od českého rizota?

Vydáno: 31. 03. 2020
Každý z nás zná české klasické rizoto a zdaleka ne všichni vědí, že existuje nějaké italské, které je zcela jiné a má jen velmi málo společného s naším známým. Kde se vzal pojem rizoto? Jak se dostalo k nám a jak se připravuje to pravé?
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému