Vaření

Pošlete nám svůj recept

Elektronický receptář nabízí tradiční jídla slovenské kuchyně

Vydáno: 23. 07. 2017
Neviete, čo uvariť? Dajte si poradiť... Výstižnější název kuchařská příručka snad ani nést nemůže. Brynzové halušky, ale také lokše s kapustou (chcete-li po česky, tak se zelím), šišky, liptovská specialita „tři v jednom“ či švestkové knedlíky se šodó. To je jen malá ukázka receptů na typické slovenské pokrmy tak, jak je sepsala pro elektronický receptář, ale především mnohokrát na vlastní kůži vyzkoušela, Anna Čunderlíková. (Čtenáři Senior portálu ji znají i jako autorku článků edice Harmonie – klíč k duševnímu zdraví, která však nabízí spíše duchovní potravu.)
více

Fenomén biopotravin

Vydáno: 22. 07. 2017
Biopotraviny jsou prezentovány jako nejzdravější potraviny, které lze v nabídce dnešního trhu nalézt. Jejich pěstitelé a výrobci uvádějí, že jsou to \"produkty bez chemie\". Co jsou to biopotraviny a jak je mezi ostatními v obchodech rozpoznáme? Na to a mnohé další přináší odpověď tento článek věnovaný stále více diskutovanému fenoménu biopotravin.
více

Pečeme dobroty...

Vydáno: 21. 07. 2017
Určitě to znáte… má k vám na víkend přijít nějaká návštěva, a vy byste ji rádi pohostili něčím opravdu dobrým. Není lepší nápad, než něco upéct a nabídnout tak hostům jako zákusek třeba ke kávě. Potřebujete inspiraci? Tady je pár receptů.
více

Zdravá obměna jídelníčku, to je kuskus

Vydáno: 20. 07. 2017
Kuskus – základ africké kuchyně proniká i na tuzemské talíře. Oblíben je zejména těmi, kteří chtějí tradiční přílohy nahradit něčím méně obvyklým a hlavně zdravým. Dnešní článek je věnován potravině, která by určitě neměla chybět ve vašem jídelníčku, pokud chcete brambory, knedlíky a rýži doplnit o něco zajímavého a tělu prospěšného.
více

Netradiční příprava brambor

Vydáno: 19. 07. 2017
Je to pořád dokola: bramborová kaše, pečené brambory, vařené brambory s pažitkou, šťouchané brambory, hranolky. Chtělo by to už něco jiného, co říkáte? Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů na netradiční úpravu tolik oblíbené přílohy, jakou jsou brambory.
více

Keď sa povie steak

Vydáno: 18. 07. 2017
Radi by ste si napríklad na nedeľný obed pripravili chutné mäsko v podobe steaku? A prečo nie? Práve tu sa dozviete, že to nie je zložité a dá sa to zvládnuť ľavou zadnou. Potrebujeme k tomu len zopár ingrediencií a príprava môže začať.
více

Ako si urobiť čokoládovú penu

Vydáno: 17. 07. 2017
Viete, čo je najobľúbenejšou sladkosťou na svete? Na túto otázku vám odpovie skoro každý rovnako – čokoláda. Vedeli ste však, že pozitívne vplýva na krvný tlak a odporúča sa aj ako preventívny liek proti hypertenzií?
více

Čaro lístkového cesta

Vydáno: 16. 07. 2017
Z mnoho ciest na pečenie sa najlepšie kombinuje práve lístkové. Je mu jedno, či ho budete robiť na sladko, na slano, či s mäsom, lekvárom, syrom...Dalo by sa povedať, že znesie všetko. Po upečení je krehké, chutné, dobre vyzerá a čo je najdôležitejšie – fantasticky chutí. Vyrobiť ho je však trošku námaha.
více

Slané dobroty

Vydáno: 15. 07. 2017
Sice všichni víme, že slané pochutiny jsou nezdravé, ale někdy, třeba u vína, přece jen dostaneme na nějakou tu slanou dobrotu chuť. A je více možností než jen slané brambůrky či tyčinky.
více

Voňavé Vánoce jsou zdravé Vánoce

Vydáno: 14. 07. 2017
Jsou nejen šťastné a veselé, ale taky krásně voní. Správné Vánoce doprovází zcela charakteristická směs nejrůznějších charakteristických vůní, které zaplaví nejen lidské příbytky, ale které zavětří i ten nejotrlejší odpůrce klidu a míru při průchodu vánočními trhy. Trošku štiplavý odér jehličí doprovází svým aroma především tradiční koření, používané při pečení cukroví i při vaření alkoholických nápojů. O důvod víc vědět, že snad všechna vánoční koření kladně působí i na naše zdraví.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému