Vaření

Pošlete nám svůj recept

Pochoutky Slovenska – jedinečné sýry

Vydáno: 27. 12. 2016
Kuchyně našich východních sousedů je proslulá především výbornými bryndzovými haluškami. Podobně proslulé jsou také tři druhy sýrů - slovenský oštiepok, parenica a oblíbené korbáčiky.
více

Maliny – když je ovoce i lékem

Vydáno: 26. 12. 2016
Maliny – dobrota, kterou milují děti i dospělí. Lze si ji dopřát i při procházce lesem, protože i v této době roste v hojné míře zcela volně podobně jako borůvky, ostružiny či lesní jahody. Keře maliníku je možno s úspěchem pěstovat i v zahradách, protože díky svému „divokému“ původu nevyžadují téměř žádnou péči. Věděli jste však, že pojídáním tohoto drobného ovoce nejen že ulahodíte chuťovým buňkám, ale také budete prospěšní svému organismu?
více

Zeleninové saláty

Vydáno: 25. 12. 2016
Venku se pomalu ale jistě začíná oteplovat a časem se v obchodech a na trzích začnou zase v hojné míře objevovat levnější všechny druhy zeleniny. Pokud jste milovníky zeleniny, salátů a pokrmů připravených ze zeleniny, je tento článek pro vás tím pravým. Jaro a léto přímo vybízí ke zdravější stravě, a proto si o zdravé stravě něco povíme a objeví se zde i pár tipů, jak si vyrobit výtečné pokrmy.
více

Letní koktejly

Vydáno: 24. 12. 2016
Léto už je v plném proudu tady a s ním také parné dny a dlouhé večery. Není nic lepšího na osvěžení, než takový příjemný chutný koktejl. Ať už s alkoholem, či nealko. Pokud je dobře udělaný, tak se nejen osvěžíme, ale také budeme mít skvělý chuťový zážitek.
více

Brokolica

Vydáno: 23. 12. 2016
Brokolica je hlúbovitá zelenina podobná karfiolu svojím tvarom. Farbou môže skorej odpudzovať, ale naozaj len ňou, pretože chutí skvelo.
více

Hraška

Vydáno: 22. 12. 2016
Chcete do svého jídelníčku zařadit více zdravých surovin? Určitě začněte především se zeleninou, ale neměli byste zapomenout ani na luštěniny. Takovou trošku jinou formou, jak zkonzumovat luštěniny, je zkusit hrašku.
více

Ořechy a oříšky

Vydáno: 21. 12. 2016
Ořechy a oříšky má většina z nás velmi ráda. Je pravdou, že spousta lidí je z různých zdravotních důvodů jíst nemůže, ale mnoho z nás bez nich nedokáže žít. Ořechy mají také pozitivní účinky na lidský organismus.
více

Jsou keramické nože opravdu tak dobré?

Vydáno: 20. 12. 2016
Každá pečlivá kuchařka nebo nadšený kuchař má ve svém arzenálu pomůcek k vaření kousky, které celou činnost co nejvíce ulehčují a jsou dobrými pomocníky. Je jedno, zda jde o nejnovější výdobytky moderní doby v podobě elektronických spotřebičů, nebo o ty nejzákladnější drobnosti jako je například vařečka či nůž. A právě nástroj zmíněný jako druhý je tématem dnešního článku, který se vám snaží naservírovat ty nejvytříbenější informace o hitu, co dobyl již mnoho kuchyní, a to o keramických nožích.
více

Výhody domácí pekárny, aneb upeč si sám

Vydáno: 19. 12. 2016
Možnost upéci si doma vlastní pečivo s sebou nese nejednu výhodu. Přestat být vázán na otevírací hodiny obchodů a mít k dispozici vždy to nejčerstvější pečivo výborné kvality je jistě lákavou možností. Podívejme se na ni proto blíže.
více

Není čaj jako čaj

Vydáno: 18. 12. 2016
Zima v mnohých z nás vyvolává nutkání zalézt do obývacího pokoje, přehodit si přes sebe deku a vychutnávat horký ovocný čaj s medem a citrónem. To vše ideálně u televize. Víme ale, co vlastně popíjíme? Podle jednoduché definice čaje totiž z hrníčku usrkáváme většinou pouze ochucený bylinkový nebo ovocný vývar. Ten však může být v mnohém prospěšnější než klasický čaj.
více
 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému