Sladké pochoutky

Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
02. 09. 2018
Přepadají Vás z ničeho nic občas chutě na něco jemného, dobrého a hlavně sladkého? Také máte stavy, že dokážete vyjíst během chvíle veškeré své sladké zásoby? Tyto chvilky asi přepadají občas každého z nás. Proto si v následujícím článku připomeneme nebo představíme pár zajímavých receptů, které nám chuť na sladké spolehlivě zaženou.

Jako první si představíme jeden z velice jednoduchých receptů, který si můžeme připravit z různých druhů ovoce, podle toho, na co máme zrovna chuť. Pochoutka je připravená za chvilku a určitě mi dáte za pravdu, že chuť na sladké nás po ní velmi rychle přejde.

Borůvkový zmrzlinový koktejl

Potřebujeme:

8 lžic borůvek, 6 lžic vanilkového nanukového dortu, 2 lžičky moučkového cukru, led.

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme borůvky, přebereme si je, omyjeme a necháme chvíli okapat. Do větší sklenice (zhruba do poloviny) si připravíme rozdrcený led. V mixéru rozmixujeme 4 lžíce borůvek, 3 lžíce nanukového dortu a moučkový cukr. Nalijeme do připravené sklenice, vložíme brčko nebo lžičku, poprášíme cukrem a dobrota je hotová. Ihned podáváme.

Pokud bychom se chtěli pustit do něčeho složitějšího, co by nám případně vydrželo i na delší dobu, určitě existuje spousta receptů. My se tu nyní zmíníme o dvou z nich.

Pudinkové řezy s broskvemi

Potřebujeme:

Krém – 4 ks kompotovaných broskví, 250 g másla, 650 ml mléka, 250 g měkkého tvarohu, 2 ks vanilkového pudinkového prášku.

Náplň – 1 ks ztužovač šlehačky, 1 ks šlehačky.

Těsto – 4 ks vajec, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 4 lžíce horké vody.

Dle potřeby – sádlo na vymazání, mouka na vysypání, strouhaná čokoláda na posyp.

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme těsto na řezy. Ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou a postupně přidáváme prosátou mouku. Jakmile nám vznikne přijatelná hmota, vlijeme ji do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme na 200 °C asi 10 – 15 minut.

Mezitím, co se nám piškot peče, tak si z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý puding. V míse si našleháme máslo, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a došleháme. Postupně do této směsi vmícháváme puding. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou broskev.

Jakmile máme piškot upečený a vychladlý, potřeme jej připravenou pudinkovou směsí a navrch přijde šlehačka, kterou jsme ušlehali se ztužovaček. Řezy můžeme nakonec posypat strouhanou čokoládou. Nakonec nakrájíme na kostky a podáváme.

BE BE střecha

Potřebujeme:

2 ks měkkého tvarohu, 1 ks čokoládové polevy, 2 ks banánu, 50 dg másla, 250 ml mléka, 5 balíčků vanilkového cukru, 2 balíčky BE BE sušenek

Postup přípravy:

Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem. Do směsi přidáme 1 nastrouhaný banán. Pokud je směs příliš hustá, můžeme ji lehce rozředit mlékem a pořádně zamícháme. Na talíř si rozložíme alobal a na něj klademe celé BE BE sušenky, které předtím vždy namočíme v mléce. Sušenky pokládáme vedle sebe po 3 a do dvou řad. Na ně dáme trochu předpřipraveného tvarohu a rozetřeme po celé ploše. Poté navrstvíme další sušenky a zase pomažeme tvarohem – větší vrstvou, do níž vložíme doprostřed celý (nekrájený) banán. Banán také namažeme tvarohem a nakonec sušenky sklopíme k sobě, aby vytvořili střechu.

Nakonec hotovou střechu polejeme čokoládou, necháme ztuhnout a necháme proležet asi půl dne. Následně krájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě, aby se nelámala čokoláda.

Pro Senior Portál napsala
Simona Ryšková


Diskuze

Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.

Na seznam článků

 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému