Variace na letní saláty z přílohovin (které se hodí i na dietu)
Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
Odpověď je jednoduchá. Každý z následujících receptů na rychlé saláty je založen na jedné z druhu příloh – tedy těstovinách, rýži a bramborách. Ke každé z těchto základních surovin stačí přidat pár dalších dobrot a rázem vykouzlíte oběd i večeři nenáročnou na čas i kalorie!
Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou
Na jednu porci potřebujete
Celkový energetický příjem je 6133 Kj/ 1460 Kcal, porce obsahuje
Mraženou zeleninu podusíme 2 – 3 min. na trošce vody smíchané s částí olivového oleje. Těstoviny (buď uvaříme nebo přihřejeme) smícháme se zeleninou, tuňákem, zakápneme zbytkem olivového oleje a pokapeme šťávou z citrónu, okořeníme dle chuti. TIP: pro zjemnění chuti přidáme lžičku zakysané smetany.
Rýžový salát s tofu a olivami
Na jednu porci potřebujete
Celkový energetický příjem tohoto salátu je 6226 Kj/1482 kcal, porce obsahuje
Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Stejně tak i tofu a společně s olivami přidáme do mísy se zeleninou. Přidáme rýži, dochutíme solí a bazalkou a lehce zakápneme olivovým olejem. TIP: salát můžeme místo rýže připravit i z rýžových nudlí.
Salát s brambory, červenou řepou a parmskou šunkou
Na jednu porci potřebuje
Celkový energetický příjem se pohybuje kolem 6135 Kj/1461 kcal, tato porce obsahuje
Brambory vaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Červenou řepu oloupeme, omyjeme a stejně jako cibulku nakrájíme na drobné kousky. Hrášek a nakrájenou parmskou šunku přidáme do mísy se zbylými ingrediencemi a dochutíme lžičkou oleje z vlašských ořechů, solí a pepřem.
Pro Senior Portál napsala
Lucie Čačalová
Diskuze
Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.