Bochánky jako od biskupa

Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
06. 02. 2013
Potřebujeme:
140 g hladké mouky
200 g cukru krupice
7 bílků
100 g mletých vlašských ořechů
100 g rozinek
100 g kandovaného ovoce (můžeme nahradit sušeným)
50 g másla
1 skořicový cukr
½ sáčku prášku do pečiva
papírové košíčky nebo speciální plech na muffiny

Postup:

Vyšleháme pevný sníh z bílků (špičky by měly držet nahoru). Oba druhy cukru smícháme s mouku, ořechy, ovocem, rozinkami a práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a opatrně vmícháme sníh. Těsto naplníme do košíčků (je lepší dávat dva do sebe) nebo do plechu (pak otvory vymažeme a vysypeme moukou). Neplníme až po okraj, stačí maximálně do dvou třetin. Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 stupňů.

Bochánky můžeme podávát i s omáčkou, kterou uděláme z jogurtu našlehaného s cukrem, smetanou a špetkou skořice, nebo se šlehačkou.

(Jana z Pardubic)


Diskuze

Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.

jirka | 08. 02. 2013, 14:20

To zní hezky a nevypadá to jako úplná dietní chyba. Zkusím.

 

Jirka

Na seznam článků

 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému