Koláč jako blesk s rybízem a drobenkou

Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
25. 01. 2013
Potřebujeme:

cca 300 g červeného, bílého – klidně směs – rybízu
500 g polohrubé mouky
250 g krystalového nebo krupicového cukru
250 g másla (rostlinný tuk není vhodný kvůli drobence na posypání)
1 dl mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva

Postup:

Smícháme mouku, cukr a změklý tuk a uděláme drobenku. Odebereme z ní asi čtvrtinu, do zbytku v míse přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Pořádně promícháme. Těsto nalijeme do plechu vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného a vysypaného. Poklademe ho kuličkami rybízu a posypeme zbytkem drobenky. Pečeme ve vyhřáté troubě zpočátku cca na 180 stupňů, po deseti minutách zmírníme na 150 stupňů a dopečeme podle potřeby, cca 20 minut.

(klára)



 


Diskuze

Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.

Na seznam článků

 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému