Kuřecí prsa s červeným zelím

Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
22. 02. 2013
Potřebujeme:

svazek čerstvého tymiánu
4 kuřecí prsa
1 sklenice červeného zelí
2-3 lžíce zavažených brusinek
100 ml vývaru z kostky
1 smetana ke šlehání
1 lžička solamylu
sůl, pepř, olej na smažení

Postup:

Tymián zdrhneme ze stonků a nasekáme. Maso rozřežeme na řízky, mírně naklepeme a osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji opečeme řízečky do měkka. Mezitím dáme zelí do trochu vody (cca 100 ml) a povaříme asi pět deset minut, pak vmícháme brusinky. Maso posypeme tymiánem, vyjmeme z pánve a necháme v teple. Vypečený olej podlejeme vývarem a smetanou, povaříme. V troše vody rozmícháme solamyl, vmícháme do omáčky a ještě krátce povaříme. Ochutíme. Maso podáváme se zelím a omáčkou, ideální přílohou jsou krokety nebo opečené brambory.

(Vilma Kratochvílová)


Diskuze

Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.

Na seznam článků

 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému