Nevánoční kapr se žampiony

Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
25. 02. 2013
Potřebujeme:

4 porce kapra
šťávu z citronu
1 zelená paprika
1 větší cibule
100 g žampionů
100 g másla
lžíci oleje
3 lžíce kečupu
60 ml bílého vína
sůl, bílý pepř

Postup:

Porce kapra osušíme a pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet. Mezitím si papriku nakrájíme na proužky, cibuli ka kolečka a žampiony na plátky. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, kapra zprudka opečeme po obou stranách. Zapékací misku nebo pekáček vymastíme olejem, dáme pár plátků másla pro jemnější chuť, na dno vyskládáme nakrájenou zeleninu a navrch opečeného kapra. Na pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme kečup, víno a trochu citronové šťávy. Ochutíme pepřem, necháme povařit a směsí přelejeme kapra v pekáčku. Vložíme do předehřáté trouby a zapečeme asi půl hodiny. Podáme s bramborem.

(Hana Drahokoupilová)


Diskuze

Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.

Pepa | 02. 03. 2013, 07:07

Jak já mám už hlad... Spíš teda chuť. A taky je důvod, abych zbytek vína dvoulitrové bubliny pěkně dopil. Přece to nenechám zvětrat, no ne? 

Na seznam článků

 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému