Tvarohové řezy

Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
28. 01. 2013
Potřebujeme:

200 g změklého másla nebo rostlinného tuku
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
šťávu a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu (lze nahradit práškovou kůrou i náhradou citronové šťávy)
6 vajec
2 sáčky vanilkového pudinku
60 g pšeničné krupice
prášek do pečiva
1 kg netučného tvarohu (lepší je balený v kostkách než ve vaničkách)
špetku soli
3 lžíce kakaa

Postup:

Máslo nebo tuk vyšleháme s cukrem, citrónovou šťávou i kůrou a vanilkovým cukrem. Vyšleháme sníh z bílků, žloutky postupně zašleháme do máslové hmoty. Postupně přidáváme tvaroh a pudinkový prášek, smíchaný s krupicí a práškem do pečiva. Sníh se špetkou soli opatrně vetřeme nakonec. Hmotu rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao. Velký plech (do menšího nebo do dortové mísy stačí použít polovinu surovin) střídavě plníme světlým a tmavým těstem, aby vzniklo mramorování.Uhladíme povrch a vložíme do předehřáté trouby. Po upečení necháme ve formě a v teplé troubě ještě opatrně „dojít“, aby těsto nespadlo. Pocukruje a krájíme po vychladnutí. Koláč je velmi měkký svojí chutí připomínající pribináček je oblíbený u dětí.

(Tereza Bílá)


Diskuze

Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.

Na seznam článků

 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému