Zelňačka

Pošlete nám svůj recept Sdílet na Facebooku
04. 02. 2013
Potřebujeme:

250 g kysaného zelí (Můžete-li si koupit od „samovýrobce“ třeba na trhu, vřele doporučuji. Poznáte to na chuti)
100 g klobásy, nejlépe mírně pikantní
150g brambor
1 zakysaná smetana
50 g slaniny
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
sádlo, sůl, kmín

Postup:

Uvaříme brambory, přidáme sůl, kmín a můžeme i lák z kysaného zelí. Pak přidáme zelí a dále vaříme. Slaninu osmahneme na sádle, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalejeme studenou vodou, rozmícháme, povaříme a přidáme k vařícím se bramborám se zelím. V zakysané smetaně rozkvedláme vejce, do směsi přidáme trochu horké vody z polévky a pak teprve nalejeme do hrce s bramborami a zelím (jinak se smetana může srazit). Na závěr necháme povařit ještě klobásku nakrájenou na kolečka.

(Petr z Prahy)


Diskuze

Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit, respektive zaregistrovat.

Na seznam článků

 
 
PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE
Zvetsit pismo Vychozi velikost pisma Zmensit pismo
Přidejte se k nám na Facebooku Doporučit známému